GRAVID – vecka 28

Hej hjärtan! Här kommer en lite sen uppdatering. Mamma kom hit idag så har hängt med henne & hennes kille. Men – det är lördag = ny vecka. Idag går jag in i v 29 och tredje sista trimestern. Bebis är över 70% bakad. Så kul! 🙂 Men i vanlig ordning kommer en summering av v 28.

Magen: Barnet är ca 34 cm och har nu stora chanser att klara sig om det skulle födas nu. Mellan v 28-32 är det en kraftig tillväxt period, och bebisen går upp massor i vikt. I slutet av veckan väger bebisen ca 1.23 kg. Det har verkligen börjat kännas under revbenen och det känns som att dom pressas ut inifrån. Så jag har svårt att sitta i soffan, ligga ner är så mycket skönare. Bebisen har fortsatt ”rulla” runt i magen mer än hårda sparkar vilket är mycket mysigare.

Alexandra: Jag har inte haft en så bra vecka pga mycket att tänka på och varit extremt känslig. Alla känslor har typ förstärkts med 1000 och små saker känts stora. Men har också fått världens bästa pepp från min fina kille och jag känner bara hur vi växer ihop i det här och gör oss redo för att bli familj. Allt börjar falla på plats och börjar kännas lättare nu i alla fall. Vi har också beställt vagn, vagga, säng, skötdyna, babysitter etc och gjort plats hemma för allt. Jag känner att jag gör mig redo för allt som ska komma både mentalt och hemma. Jag har också börjat längta väldigt mycket tills hon kommer och för allt som hör till. Jag har också blivit lite friskare och kunnat träna två pass = mått så mycket bättre av att få röra lite på mig. Gymmet i mitt hjärta!

Hello my hearts! Here comes a little late update. Mommy came here today so I’ve been hanging out with her & her guy. But – it’s Saturday = new week. Today I entered the 29th week and third, last trimester. Baby is over 70% baked. So fun! 🙂 But as always here’s a summary of week 28.

The belly: The child is about 34 cm and now has great chances to make it if it should be born now. Between week 28-32, it is a strong growth period, and the baby gains a lot of weight. At the end of the week, the baby weighs about 1.23 kg. It has really begun to feel under the ribs and it feels like they are pushed from within. So I have trouble sitting on the couch, lying down is so much more comfy. The baby is still ”rolling” around in the stomach more than kicking hard, which is much more cozy.

Alexandra: I have not had such a good week because of a lot of thinking and being extremely sensitive. All feelings have been amplified by 1000 and small things felt big. But I have also got the world’s best support from my boyfriend and I just feel how we grow in this and get ready to be a family. Everything begins to fall into place and starts to feel easier now anyway. We also ordered stroller, cradle, bed, babysitter etc and made room for everything. I feel I’m getting ready for everything that’s coming both mentally and at home. I have also begun to long a lot until she comes and for everything that belongs to it. I’ve also gotten a little better from the cold and could workout two times = been feeling so much better by that. The gym in my heart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.