GRAVIDTRÄNING – RYGG

Latsdrag / Lateral pull-downs

Hej fina! Omg, tre träningsinlägg på raken, vad händer =) Börjar bli som förut haha! Nä men jag har fått mycket frågor om hur min träning ser ut nu, och jag tänkte att jag ska börja dela med mig lite av vilka övningar jag kör! Det är egentligen inte så stor skillnad mot innan, jag har lagt till lite för bäckenbotten och stabilisering, tagit bort vissa övningar också. MEN det jag fokuserar på är ben och rygg samt lite andra övningar för att klara av att bära bäbisen sen.

Rygg är extremt viktigt, fatta hur man sitter med datorn, men att sitta så 24/7 med ett barn fastklistrad framför en, det kommer behövas ryggmuskler. Det är egentligen en perfekt tid att träna förebyggande, under graviditeten om man kan. Så finns det liksom en stark grund där under när de tunga veckorna kommer. Det kommer inte bli någon träning alls i början, och därför prioriterar jag styrketräningen högt då jag vet att det kommer hjälpa mig. Jag som otränad hade extrema ryggproblem, men nu med en 7 månaders bebis i mig och fortfarande typ 100% smärtfri säger jag bara styrketräning for life! Latsdrag här ovanför är en övning jag alltid kört, men jag nu kör ännu mer reducerad och ser till att det är fokus på kontakt med musklerna före att lasta upp massa vikt. Jag har sänkt vikterna i det mesta sedan jag blev gravid, och jag känner noga efter att det känns bra i kroppen när jag kör, även hur det känns på natten/dagen efter. Teknik var viktigt innan, men nu är det extremt viktigt. Jag tror att det är många som är försiktiga med att rekommendera styrketräning och belastning, eftersom att om man är en nybörjare är det lite knepigt att bara sätta igång som gravid. Jag skulle dock rekommendera alla att isåfall köra med t ex gummiband och snäll träning. Hade ni velat se lite gummibandsträning för dom som är lite ovana gym eller hellre gymövningar/pass?

Hello cuties! Omg, three workout posts on the row, what’s happening =) Start being as before haha! No but I’ve got a lot of questions about how my workout looks like now, and I thought I’ll start sharing some of the exercises I’m doing! It’s really not that big difference to before, I’ve added a bit for the pelvic stability and stabilization, removed some exercises as well. BUT my focus is on legs and back as well as some other exercises to manage to wear the baby later.

Back is extremely important, imagine how you sit with the computer, but sitting 24/7 with a child stuck in front of one instead, it will be necessary with back muscles. It’s really a perfect time to exercise now, during pregnancy if you can. Then there’s a strong ground there when the heavy weeks come. There will be no training at all at the beginning, and therefore I prioritize the weight training high as I know it will help me  then. I, as an untrained, had extreme back problems, but now with a 7 month baby in me and still like 100% pain free, I can only say weight training for life! Lateral pull-downs here above is an exercise I always do, but I now do it even more reduced and make sure there is focus on contact with the muscles over loading weights. I have lowered the weights in most since I got pregnant, and I always make sure I feel well in my body afterwards, and how it feels the night / day after. Technique was important before, but now it is extremely important. I think there are many who are careful about recommending strength training and weights, because if you are a beginner, it’s a bit tricky to just get started as pregnant. However, I would recommend everyone to do workouts with eg rubber bands and a kind form of training. Do you want to see some rubber band training for those who are a little unused with gym or rather at the gym exercises?

15 reaktioner på “GRAVIDTRÄNING – RYGG”

 • Björk skriver:

  Ja! Jag ser jättegärna lite gummibandsträning för oss som är helt ovana men vill bygga styrka under graviditet 🙂 Skulle verkligen uppskattas då jag är orolig att göra fel när man har noll koll.

 • Elli skriver:

  Ar ej gravid men i stort behov av att trana upp min rygg. ser garna pass utan gym da jag tranar hemma! 🙂

 • sofie skriver:

  både och! Så mycket olika du bara kan posta om träning desto bättre 😀

 • Sofia skriver:

  Hej,

  Jag vill gärna ha tips för oss latmaskar som inte orkar träna vanligtvis men som nu har bebisar i magen. 🙂

 • Sandra skriver:

  Gärna tips på övningar med gummiband! Jag kör en del gym nu men kommer sista månaden att köra hemmaträning. Har ett gummiband hemma och skulle vara suveränt att få lite tips på övningar man kan göra hemma!

  • Alexandra Bring skriver:

   Kommer säkert bli mer och mer sånt för mig också i slutet, men kul att ni vill se!! 🙂 Ska fixa!

 • Michelle skriver:

  Hej, jag skulle vilja se gummibandsövningar för gravida. Är mest hemma och tränar. Är i gravidvecka 25. Mvh Michelle 🙂

 • Sara skriver:

  Hej,

  Gärna gummibandsövningar men också om du har enklare ryggövningar för gymmet. Är också gravid och har börjat träna nu vilket är så roligt för jag mår så mycket bättre! Tack för alla tips!

 • Maria skriver:

  I’m pregnant myself and I just love your posts about workout during pregnancy! You have motivated me so much to exercise during my own pregnancy:-)
  Could you make a post about which exercises you do for hip- and pelvis stabilazation?

 • Natalie skriver:

  Hej! Har du tips på någon bra pt som är duktig på gravidträning (är du pt-utbildad förresten:) ?) i Stockholm? Letar efter hjälp att stärka och förbereda kroppen på det som ska komma:) kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.