GRAVID – VECKA 31

Hej lördag & hej ny vecka! Idag går vi in i v 32 och det är 62 dagar kvar. Kolla vad stor magen har blivit! Fick typ en chock igår när jag klämde mig in i en tight tröja (förövrigt en vanlig tröja så den gled upp hela tiden och magen hängde ner under haha) och såg den. Men här kommer en summering av v 31:

Magen: Barnet är ca 37 cm långt och väger ca 1.8 kg i slutet av veckan. Nu är bebisen rätt klar och lägger mest på sig vikt (därav växer magen så mycket). Nu har bebisen nått halva sin vikt och kommer dubbla vikten kommande veckor, så magen kommer förmodligen växa på sig en hel del och snabbt också! Bebisen har det trångt och mysigt, vår bebis har varit väldigt lugn hela graviditeten och det är hon nu med. Ibland får jag lite panik av det, men efter några kalla glas vatten, stå på huvudet typ och hoppa runt får man lite respons i alla fall haha.

Alexandra: Jag tror att jag har fått urinvägsinfektion igen så jag har varit lite less på det, och jag har haft sammandragningar som fan så har inte gått till gymmet när magen varit spänd. Idag känns det lite bättre så ska köra ett pass strax. Kommer inte ihåg om jag har kört ett eller två pass i veckan men jag lyssnar på kroppen som vanligt. På måndag ska jag till barnmorskan och då får jag veta om det blir penicillin resterande veckor. Annars har jag mått bra, lite energidippar bara men då vilar jag bara =)

Hello Saturday & hello to a new week! Today we entered week 32 and there are 62 days left. Look how big the belly has become! Got kind of a shock yesterday when I got myself into a tight sweater (it’s a regular sweater so it slid all the time and my stomach hung down under haha) and saw it. But here comes a summary of week 31:

The belly: The child is about 37 cm tall and weighs about 1.8 kg at the end of the week. Now the baby is ready and puts on weight (hence the stomach grows so much). Now the baby has reached half its weight and will double it the coming weeks, so the belly will probably grow a lot and quickly too! The baby has it tight and cozy, our baby has been very calm the whole pregnancy and now too. Sometimes I get a little panic about it, but after some cold glass of water, stand on the head (almost) and jump around you get a little response at least haha.

Alexandra: I think I have a urinary tract infection again so I’ve been a bit sick and tired and I have had contractions so I have not gone to the gym when my belly has been tense. Today, it feels a bit better, so I’m gonna do a workout right away. Do not remember if I have done one or two workouts this week but I listen to the body as usual. On Monday, I will go to the midwife and then I will know if there will be penicillin for the remaining weeks. Otherwise I’ve been feeling good, just a little energy cut, but I’m just resting when it feels like that =)

6 reaktioner på “GRAVID – VECKA 31”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.