MISSION SLEEP

Hej fina ni! Såhär glad var det här lilla trollet imorse <3 Hon är så sjukt taggad på att ligga på mage. Eftersom hon har så platt huvud så ligger hon endast på mage när hon ligger ner, och sover på sin kudde som är gjord för att motverka plattheten. Men hon har blivit så bekväm med det, och kan ligga själv väldigt länge. Hon tycker dock det är 100 gånger roligare om man hänger med henne 🙂 Hon sprattlar som fan och kan byta riktning på kroppen men kommer ingenstans, vilket är ganska tacksamt för mig måste jag ändå säga, haha!

I alla fall. Nu är hon över 6 månader och ligger på plus på sin viktkurva för hennes faktiska ålder (om man skulle kolla på när hon eg skulle födas ligger hon VÄLDIGT mycket plus, det gick fort ikapp) och hon behöver inte längre äta på natten som även BVC sa när vi var där. Hon vaknar många gånger per natt och äter jättemycket på natten, hon är inte ens hungrig när hon vaknar vilket blir lite tokigt, så inatt testade jag. Eller – har gett det ett försök tidigare men jag var alldeles för trött för att orka kämpa på så slutade med att hon fick mat. Inatt däremot gick det lite bättre. Hon brukar äta ca var tredje eller fjärde timme. Igår gav jag henne gröt med rapsolja och fruktpuré som varje kväll, men kämpade med lite extra. Sen vid 00 gav jag henne välling. Efter det fick hon bara vatten fram tills kl 8 och sen sov hon tills 9. Hon grät inte en enda gång men vaknade många gånger mellan 04 och 08.

Vet att många inte matar sina barn på många timmar, men om hon äter 00 och sover till 08 är jag mer än nöjd, så vi får se hur det går! Det sägs att det tar några nätter och sen förhoppningsvis slutar hon vakna, men alla barn är olika men jag hoppas i alla fall på det här. Att ge vatten gjorde henne i alla fall rätt nöjd och jag skulle inte klara av att hon blev ledsen.

Har ni fått era barn att sluta vakna på natten och isåfall hur?

Hello, you guys! So happy was this little troll this morning <3 She is so sickly fond of lying on her belly. Because she has such a flat head, she is only on the stomach when she lies down, and sleeps on her pillow that is made to counter the flatness. But she has become so comfortable with it, and can stay for a very long time. She thinks it’s 100 times funnier if you’re hanging out with her on the floor though 🙂 She can change direction on the body but will not go anywhere, which is quite thankful for me, I have to say, haha!

Now she is over 6 months old and is on her weight chart for her actual age (if you were to look at her when she was suppose to be born, she would be VERY much on plus), and she no longer needs to eat at night as well as BVC said when we were there. She wakes up many times a night and eats very much at night, she is not even hungry when she wakes up, which becomes a bit crazy, so I tested. Or – have given it a try earlier but I was too tired so I  ended up getting her food. Instead, last night, it went a bit better. She usually eats about every three or four hours. Yesterday I gave her porridge with rapeseed oil and fruit puree as every evening, but tried with a little extra. Late at 00, I gave her gruel. After that she only got water until 8 o’clock and then she slept until 9. She did not cry once, but woke up many times between 04 and 08.

Know that many do not feed their children for many hours, but if she is eating 00 and sleeping until 08, I’m more than happy, so we’ll see how it goes! It is said that it takes a few nights and, hopefully, she stops waking up, but all children are different, but I hope for this at least. To give water, she certainly made her happy and I could not cope with her being sad.

Have you got your children to stop waking up at night and, how?

21 reaktioner på “MISSION SLEEP”

 • E skriver:

  Hej! Vad otroligt söt er lilla tjej är, Ett riktigt charmtroll!!

  Har en liten kille själv på strax över 7 månader. För ca 2 veckor sedan slutade jag helt med nattamningen (hade innan börjat trappa ned så att jag bara ammade natt tid) och jag var rätt inställd på att det skulle bli en liten kamp. Men det gick verkligen från en natt till nästa bara !:) första 2 nätterna tog jag upp han bara från spjälsängen och vyshade om honom med tutten några minuter och la ned honom då han somnat igen. Och efter det har jag bara behövt stoppa in tutten. Jag ville undvika att fortsätta ge annat tex ersättning/vatten osv , just för att dom inte längre behöver äta längre nattetid. Men som du själv skriver så är alla barn olika och det tar olika tid att anpassa sig. Lycka till !

  • Alexandra Bring skriver:

   Åh tack <3 men vad skönt att det gick så smidigt!!! Hoppas hon inte blir beroende av vatten nu hehe =)

 • Sara skriver:

  Hej!
  Min son är 7 månader och jag har EXAKT samma problem…
  En fråga bara, ger du henne ”vanligt” rumstempererat vatten eller varmare som vällingen? Min son vägrar nämligen äta någon som är kallare än typ 38 grader ?

  • Alexandra Bring skriver:

   Lou äter inte värmd ersättning (vi vande henne med rumstemp direkt) så jag kör samma på vattnet och vällingen, och gröten! Sjukt tacksamt ?

 • Amanda skriver:

  Vår dotter på strax över 8 mån sov 9 timmar i streck i natt (tacksamt för mamma!) Men oftast när hon vaknar om nätterna så får hon 120ml, sen äter hon ändå i sömnen och somnar om efter hon har fått nappen, så egentligen ska jag inte klaga. Hon är ett otroligt nöjt barn MEN när klockan är 1.30 och man själv la sig runt midnatt så är man inte kaxig, även fast det inte tar lång tid alls att mata henne men vetskapen att man måste upp ur sängen är jobbig ?

 • Ida skriver:

  Åh sådan liten sötis ❤️. Ehhh OM min lille plutt, 5 månader, äter på nätterna…. ibland 6 gånger och jag håller på att bli tokig. Försökt att mysa, lyfta upp, kram… men bröstet är det enda som funkar. Jag helammar men försöker få till gröt på kvällarna nu men inte sett någon förändring än i mättheten. Svårt att veta om min Elton verkligen är hungrig på natten eller om det bara är ”snutta” som han vill. Stor kram, Ida

 • L skriver:

  Hej!
  Först o främst måste jag bara säga att Lou är så himla söt och go!

  Jag har en liten flicka på 9 månader och har nattammat henne, men bestämde mig att jag nu ska sluta nattamma. Hon är en riktigt tuttgalen liten tjej så jag trodde att det skulle vara omöjligt, vår första natt var igår och jag har faktiskt gått lite efter dr Jay Gordon, gick förvånansvärt bra! Sitt första uppvak fick hon bröst men hon fick inte somna med bröstet i munnen , var lite gnäll och tog ca 30 min att få henne att somna, hennes andra uppvak erbjöd jag inte bröstet och Hon gnällde väldigt lite, så jag sjöng för henne och klappade på rumpan och hon somnade efter 40 min!
  Vrf jag vill sluta nattamma är för stt hon vaknar så himla många ggr och tror att hon kommer att sova så mkt bättre utan alla dessa uppvak och under dagen har jag redan sett förändringar :o. Helt häpnadsväckande! Nu lyckades hon till o med att somna om själv. Får hoppas att denna natt går lika bra 🙂

  Hoppas verkligen det går bra för er! 😀

 • Petra skriver:

  Min knappt 3 månaders har sovit 23~ minst 8 sista veckan och iaf 1-2 veckor innan det sov han till iaf 5 innan han ville ha mat. Tyvärr har jag inget tips till hur, han har själv skjutit fram tiden. Han har fått mat när han vaknat och äter var 3-4h på dagarna. Lyckligt lottad!

 • C skriver:

  Min flicka blir 9 månader om några dagar och för flera månader sedan slutade vi med ersättning under natten. Vi minskade på mängden helt enkelt. Men när hon blev 7 månader kom hon in i en separationsångest som ledde till att hon vaknade ungefär 1 gång/h på natten (gäsp!). Det höll i sig i minst en månad. Nu vaknar hon en gång per natt (om vi har tur), men däremot kan det ta 1-2 h för henne att somna om o då hinner hon bli hungrig så då får hon en flaska ersättning. Jag vill helst inte att hon äter/dricker något på natten eftersom några tänder har växt ut, men ibland är det lättast att bara ge med sig..

 • Mimmi skriver:

  Min första dotter sov lyxigt nog hela nätter ända från start, så med dotter nummer 2 kom verkligheten ikapp men typ noll sömn i början.

  Klara vaknade och åt varje-var 3:e timme fram tills 6mån. Då äntligen accepterade hon nappen helt plötsligt, jag kunde på så vis sluta amma nattetid. Och istället snabbt ge henne nappen när hon vaknade på natten, det funkade direkt. Hon nöjde sig med att tutta på den, och tidigt morgonmål istället. Sover sen 6 månader emellan 19-05 ingen nattmat, endast ev ge henne nappen 1 gång. Oftast hela nätter med sömn.
  Så skönt! Blev äntligen människa igen där och då. Nu är hon 10 månader, tänder osv krånglar ju och då får man ta lite sömnbrist igen. Men rutinerna sitter iaf ?

 • Maria skriver:

  Vi har en 7-månaders som inte vaknar på nätterna längre, bortsett från enstaka nätter här o där 🙂 I början fick han mat på natten, typ var tredje-fjärde timme. Vi provade att ge nappen istället för flaskan några nätter i rad och tillslut slutade han att vakna på nätterna. Självklart var det bökigt i början och vi fick vara vakna en del med honom och visa att vi var nära, men tillslut så funkade det! Vet inte om det var något direkt tips,.. MEN heja er och Lou!!! Och tack för en bra blogg! Kram!

 • Anna skriver:

  Har en flicka på 4månader, hon har sen 3veckan sovit heela natten, från 21:00-08:00. Har inte behövt göra något, på dagen ammar vi var 3-4h. Hoppas sömnen håller i sig ?

 • Sara skriver:

  Min son slutade vakna på natten när han var ungefär fem månader. Det bara hände, vi gjorde ingenting speciellt. Vi har alltid varit väldigt noggranna med att han ska bli ordentligt mätt inför natten. Ungefär kl 17 får han middag (barnmat), här försöker vi få i honom så mycket som möjligt. Ungefär kl 19 får han välling och sedan är det natti natti.
  Men alla barn är ju så olika, lycka till med er fina flicka ?

 • Sara skriver:

  Hej! Började följa dig för att min son var beräknad samma dag som Lou var beräknad, han föddes på beräknat datum och är alltså ca 4,5 mån nu! Han har vaknat ungefär var 3-4 timme sen födseln för mat sen somnat om, men vid typ 4 mån hände något och han började vakna oftare och kunde typ inte somna om. Blev heeeelt tokig några nätter där men började sen läsa om 4 month sleep regression som inträffar runt 4 månader (från beräknat förlossningsdatum). Då börjar bebisarna få samma sömncykel som vi vuxna har, alltså 45 min. Cykeln består av 10 min lättsömn (vaknar superlätt), minut 10-20 påväg mot djupsömn, minut 20-30 djupsömn, sen minut 30-40 påväg ur och efter ca 45 min är det återigen en sjukt lätt sömn som man lätt vaknar ur. När vi vuxna vaknar här somnar vi nästan alltid om av oss själva för att vi lärt oss det, och minns det inte ens när vi vaknat. Men för bebisar som inte lärt sig somna om själv kan de bli helt klarvakna! De vaknar alltså inte för att de är hungriga (om de fått ordentligt med mat under dagen och kvällen förstås, annars kan det ju vara hunger) som du har koll på, utan för att de inte kan somna om ensamma i sängen!
  Vi började då steeeenhårt att träna honom på att somna själv, alltså utan matning eller gung och vaggande vid alla insomningstillfällen under dagen. I början tog det 20 000 år kändes det som men snart började han lära sig och nu somnar han ibland rätt fort av sig själv! Vi sitter/ligger bredvid och klappar lite på ryggen och rumpan (ska vänja av klappat snart eftersom det också är hjälp till insomning, men iaf bättre än att mata eller vagga), och har det lugnt i rummet och med lite tålamod somnar han tillslut. Och nätterna har börjat bli sååå mycket bättre!! Han vaknar fortfarande under lättsömnen ibland, men istället för att mata som jag gjorde förut litar jag på hans förmåga att kunna somna om av sig själv och ligger bara och klappar på ryggen och rumpan! Om han börjar skrika ger jag nappen och börjar sjunga men oftast behövs inte det! Nu matar vi inte längre under natten och börjar se ljuset i tunneln att snart få en hel natts sömn!! Längtar så sjukt mycket, kommer vara en helt ny människa efter haha! Kämpa på!!!

 • Linnea skriver:

  Hon är såååå go lilla Lou?

  Har en dotter som blir 4 månader på söndag och som vi sedan 3 månader tillbaka bara gett ersättning. Hon har sedan dess sovit mellan 23-10 med ett uppvak och mat(150 ml) vid 07 ungefär. Sover korta stunder på dagen typ 2 gånger a 15 min. Skulle vart skönt med mer sömn på dagen men kan verkligen inte klaga då vi får sova hela nätter.

 • Jessica skriver:

  När jag ser dina instastories så tänker jag bara, shit vad strongt!
  Själv försökte vi med vatten på natten när äldsta dottern var sju månader. Höll en kvart. Sen vart det ersättning och regeln ’enklast möjligast för mest sömn’. Hellre flaska och alla somnar om än att ligga vaken för att de inte behöver äta känner vi. Hon slutade av sig själv vid 13 månader helt utom när hon är sjuk, innan dess gick det i perioder.

  Yngsta dottern är snart fem månader och börjar komma in att bara amma en gång om MIN natt (fler innan jag har lagt mig), men när hon var i fas fyra.. phh varje halvtimme ?

 • Bara att köra på – kommer gå bra! Vi fick vår dotter att sova hela nätter när hon var 8 månader. Då var jag så less på att amma och hittade ”The Ferber method” som funkade bra för oss. Körde all in och hon sov hela natten 3e natten. Kommer garanterat börja med det tidigare med nästa barn! Är som en helt ny värld när man får en hel natts sömn. Väldigt tacksam att det gått så bra 🙂

 • J skriver:

  Vår dotter på 3 år slutade äta på natten utan massa och skrik. Dock fortsatte hon att vakna i stort sätt lika ofta, men detta upplevde vi blev bättre runt 1.5 år! Sonen på 1 år vaknar 1-3 ggr, runt 04.30 får han flaska, resten bara napp. Stå på!

 • Moa skriver:

  Jag passade på att sluta ge min mat på natten när första tänderna var påväg och hon var lite småkrasslig och jag märkte att hon ändå inte var speciellt hungrig. Var nog precis vid 6mån. Fungerade toppen!
  Då körde jag med 11-12h fasta på en gång och det fungerade fint. Men Hon har alltid ätit mycket på dagen och började väl äta någorlunda mer. Det var margaux som peppade när hon slutade ge sin pojk mat på natten och han sedan sov 12h i sträck.
  Hehe, hände inte med min flicka ? (förutom 1mån vid 10mån men det vände)
  hon vaknar fortfarande på nätterna, ffa om hon inte sover med mig (13mån)

  OOOM det tröstar något så går de flesta igenom sömnbristen (förutom Margaux då, haha) och det BLIR bättre. Men det går upp och ner!

  Håller tummarna för att din flicka sover bättre snart!

 • Moa skriver:

  Jag har inte nåt bra tips på hur vi fick vår lille kille att sova hela nätterna. För oss vände det från en natt till en annan när han var strax över 3 månader. Så majoriteten av nätterna sover han mellan 19 – 06. Ibland blir det uppvak runt 4-4:30, men då brukar jag lyfta över honom till vår säng, så somnar han om.
  Vi har med honom gjort precis som med hans syster, men han sover betydligt bättre. Så jag tror helt enkelt att det handlar om tur. Visst att storasyster somnar tidigt men majoriteten av alla nätter än (hon är 2 1/2 år) så piper hon till en till fyra gånger per natt ?
  Rutinerna vi satt med sonen (5 1/2 månader) är ny blöja och pyjamas ca 18:30. Sen en sista flaska vid 18:40, innan han läggs i sängen strax innan 19. Då somnar han på allt mellan 1-20 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.