Asså HEJ mitt nya favoritrecept säger jag!!! Jag gillar inte fisk alls men har försökt utmana oss här hemma (min kille är heller inget fan) att äta mer fisk. Nu höftade jag ihop ett recept som blev lika gott som rubriken beskriver. Blev dubbla portioner så att säga. Jag kör ju oftast på känsla men försökt skriva ner på ett ungefär vad jag använde här:
Fryst tinad torskfilé (tror jag hade ca 500g? Men de hade funkat med mer för de blev en massa sås)
En burk skalade räkor
5 dl grädde
3 dl creme freiche
ca 2 msk hummerfond
ca 1 msk fiskfond
ca 1/2 färsk dill
1/2 purjolök
Tillbehör:
Potatis
Smör
Gör såhär: Koka potatisen (tar alltid SÅ lång tid??? Jag glömde göra det först hehe). Sätt ugnen på 200 grader. Se till att torsken är tinad! Skär upp purjolöken tunt och lägg i botten. Lägg på firren. Blanda övriga ingredienser i en skål (jag vet ej exakta mått på buljongen då den är flytande, så smaka av att det inte blir för salt!) och häll över fisken. Sätt in formen i ugnen i ca 20 min. Ta ut den. Häll av vattnet från räkorna, blanda i dom och låt den stå i ugnen i några minuter så räkorna bli varma. Om ni vill smälta smör över potatisen gör det nu. Ta ut formen och servera. Vi hade rårivna morötter till. Blev så jäääävulskt gott för att vara fisk! Mmmm. Sparar det här så jag har det i framtiden 😉
Älskar sås, haha!
Det här verkar hur gott som helst. Måste prova! Hur många portioner blev det på ett ungefär?:)
Skulle säga typ 4! Tycker alltid det är så svårt för vi äter alltid mer än vad som brukar stå hehe 🙂