RECEPT – GALEN grönkålssallad

Åh HERREGUD vilken god middag det blev igår! Min kille gjorde burek (fyfan hur kan jag ha missat det? Mmmmmmmm) och sen testade jag äntligen att återskapa min favoritsallad från Cheesecake Factory som jag CRAVAT. Inte ätit den sen jag var gravid och åt där. Om möjligt blev den fan ännu godare här hemma! Som vanligt höftade jag med innehållet så här kommer ett ungefär:

Sallad:

Grönkål typ en halv påse som skärs till mindre bitar
En handfull sötmandlar
En handfull gula russin
En handfull torkade tranbär
Haricot Verts (hacka i småbitar)
Ett grönt äpple (hacka i småbitar)

Dressing:

Ca 3 stora skedar majonnäs
2 vitlöksklyftor
Pressad citron
Balsamvinäger
Lite vatten
Salt & peppar

Lägg salladen i en skål. Blanda dressingen. Rör om så dressingen täcker hela salladen! Servera och njut.

Alltså den här salladen måste vara den godaste salladen som finns. Så udda kombinationer men allt går ihop så jävla bra.

16 reaktioner på “RECEPT – GALEN grönkålssallad”

  • Nada skriver:

    Ok, nu är jag så pepp på den här salladen. Ska köpa alla ingredienser o göra den imorn. Kul med såna här recept!!

    • Alexandra Bring skriver:

      Jaaa!!!! Är inte helt hundra på mängden sås i förhållande till salladen så prova rör i eftersom men allt måste få dressing ? kul att du gillar!

  • Lizzie skriver:

    Ska testa detta recept nu! Gör fortfarande alltid din kycklingmarinad ’som i affären’ så har höga förväntninga på denna sallad 🙂 Vad skulle du rekommendera att man hade till för att mätta ännu mer?

  • Emma skriver:

    Blir det inte en fet känsla med majonnäs? Låter för övrigt skitgott!!!

    • Alexandra Bring skriver:

      Neeej man spär ju ut med lite vatten, citron och balsamvinäger. Det blir krämigt men inte för fett!!!!

  • Mia skriver:

    Ser sjukt gott ut! Btw iskaffet som det pratas mycket om på din instagram, alltså verkligen inget emot dig men jag har sett det tipset/”receptet” så många gånger förut i flera år så undrar lite hur andra inte kan ha gjort det innan heller haha. Alltså det är ju en så bra grej så verkligen ingen kritik mot dig utan mer att det ju inte direkt är något nytt.

    Älskar förresten när du postar recept och matbilder på bloggen, så mycket smarrigt!

    • Alexandra Bring skriver:

      Hahaha! Jaa jag var inte den första som hade gjort det men skitsamma, sjukt bra grej som många verkar ha missat! Kul ?

  • Sanna skriver:

    Pratar vi vit eller vanliga balsamvinäger?

  • Clara skriver:

    Alltså jag testade göra den här salladen igår, och WOW säger jag bara!! ? Jag bytte dock ut haricot verts mot sojabönor för det var vad jag hade hemma och det funkade super även det! Stekte på lite tofu till också, och nu är den här salladen lätt min nya favorit!!

    Tack snälla för tipset ✨

  • Maria skriver:

    Vad är det för vit röra ni hade till? Är det yoghurt eller någon typ av hummus? ?

  • Sofia skriver:

    Hur mycket citron, balsamvinäger och vatten hade du i din sallad?

  • Synnøve skriver:

    Hei! Jeg lurer på hvor tallerkenen er fra? <3

    • Alexandra Bring skriver:

      Skålen – jotex, vanliga tallrikarna – några min kille köpt för flera år sen på någon resturanggrossist <3

  • Dijana skriver:

    Hej Alexandra!

    Tack för receptet på salladen, ska testas!

    Nu till det jag älskar – burek! The big question is: HUR har han tillagat detta? Vill gärna lära mig! Skulle du vilja ge mig/oss receptet på denna burek? ?

    Allt gott,
    Dijana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.