ALEX ISKAFFE

Ni som sett det här hundra gånger, sorry!!! Men får så många DM’s varje dag med folk som letat efter hur man gör det extremt svåra kaffet 😉 Haha, nej det är så enkelt men tänkte att jag sparar det här för dom som söker!

Det jag gör är alltså: gör espresso shots i vår kaffemaskin, häller över dom i en iskub med såssnipa, häller upp iKaffe i ett glas och i med två iskuber. En shot = två iskuber för mig! Det kan vara bra att ta en form man kan böja lite i eftersom bitarna blir lite kladdiga och fastnar 🙂

Det är inget ingen gjort innan, men så många som missat det helt så nu har jag tagit äran för det haha! Ni kan kalla mig coffee bae hädanefter. Det blir så jävla gott, kallt och perfekt. Jag är ju inget större fan av kaffe generellt men det här cravar jag. Dricker dock inte alls mycket kaffe eftersom jag är så känslig för koffein. Men, idag slank det ner ett iskallt glas! Har sovit svindåligt två nätter i rad och då behövs det verkligen.

Det är flera som tipsat om att frysa ner vanligt bryggkaffe när det blir ”slattar” kvar för att minska svinnet också. Har bara provat med espressoshots men det funkar säkert också bra!

10 reaktioner på “ALEX ISKAFFE”

 • C skriver:

  Jag dricker INTE kaffe! Har aldrig tyckt om det. Drack inte ens när vår lilla tjej sov som sämst (vaken 2-4h/natt). Men det här var jag tvungen att prova häromdagen. Jag har inte kaffemaskin så bryggde extra starkt kaffe i kaffebryggaren o frös in i kuber. Så jävla gott! Häller vanlig mjölk över och njuuuuter. Det här gjorde du bra, coffee bae ??

 • Lovisa skriver:

  Är på jakt efter en espressomaskin. Vilken har ni?:)

  • Alexandra Bring skriver:

   En gammal från Nespresso. Den finns dock inte kvar längre men finns ju massa andra hos dom! Kram

 • StrongMama skriver:

  Men åh vad smart!! Det här skulle jag vilja testa men jag har ingen espressomaskin längre. Tror inte det är samma sak med vanlig bryggkaffe men kanske? Jag brukar annars göra vanlig kaffe på sommaren, brygg med mjölk precis som vanligt men sen häller jag i isbitar så visst blir det kall kaffe och gott också 😀
  Stackare, hoppas du får sova bättre i natt. Imorgon blir det din första morsdag 🙂

 • Anna skriver:

  Älskar detta! Levde typ på det förra sommaren när det var så varmt :))) Jag har dock bara en vanlig bryggare, lät kaffet svalna och hade sedan i lite sirap för att det inte ska bli beskt och sedan in i frysen. Mmmm blir sugen nu. Ett tips är att använda såna ”formar” som man kan göra egen isglass i, om man inte orkar mecka med små isbitar.

 • Emelie skriver:

  Synd bara att isbitarna typ aldrig smälter så jag får inte i mig det koffein jag var ute efter :b

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.