RECEPT: BANANBRÖD UTAN SOCKER

Igår gjorde jag bananbröd på det som fanns hemma. Upptäckte att vi hade flera övermogna bananer som jag inte ville kasta = slängde ihop detta på två sek haha. Min kille sa att det var gott, jag kände typ ingen smak men jag kände att det inte är lika gott (eller sött) som dom jag brukar äta haha! Men ändå ok! Så många som frågade om recept på dm så tänkte att jag postar här. Jag äter bananbröd som bröd = med smör på = så blev det jävliiiiigt gott. Hittade receptet HÄR men gjorde om lite då jag inte hade allt hemma plus adderade lite. Det är inte det godaste jag ätit men för insatsen fick man ändå ett gott bröd liksom 🙂

Originalrecept:

2 st mogna bananer
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2,5 dl fil eller kvarg
0,5 dl flytande honung

Jag hade inga solrosfrön så tog istället pumpakärnor, la även till krossade valnötter och mandelspån samt några hela mandlar. Blev så sjukt gott med nötter i! Tips! Bytte också hälften av mjölet till vetemjöl special. Vet inte riktigt skillnaden men det kändes typ nyttigt, haha. OBS bananerna ska vara väldigt mogna så att det blir riktigt sött, annars blir inte brödet lika gott/testat det förut. Hade heller ingen fil hemma så tog yoghurt men det verkade inte spela någon roll! Tog också tre små övermogna bananer men de borde bli typ samma..

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200° och smörj och bröa bakformen. Skala och mosa bananerna (använde en gaffel i en djuptallrik bara). Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Rör sedan ner fil/kvarg/yoghurt, honung och mosade bananen. Häll ner smeten i bakformen. Grädda i ugnens nedre del i ca 1 timme. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.

3 reaktioner på “RECEPT: BANANBRÖD UTAN SOCKER”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.