Innan jag går in på helgen måste jag dela detta recept som blev gårdagens middag. HELVETEEE vad gott, snabbt och fräscht det blev. Det var Bianca som la upp en måltid på sin ig story i veckan och den fick vara inspo för vår söndagsmiddag! Perfekt med en middag som lagar sig själv medan vi höll på att göra pepparkakor och julmysa. Hela familjen tyckte det var supergott. Älskar att posta recept här så jag inte glömmer massa goda rätter haha.
Jag satte ugnen på 175-200 grader (pepparkakorna skulle också vara inne så fick växla lite haha) men ställde plåten längst ner så allt fick vara i ungen länge. Det blev så saftigt och perfekt. Jag har tyvärr ingen mängd på det jag gjorde men det är ju bara att justera efter hur många man är och inte snåla med kryddningen eftersom det är spadet som sen används som sås.
Kycklingklubbor med skinn
Potatis
Morot
Kvisttomater
Vitlök
Lök
Tomatpure
Cayennepeppar
Grillkrydda
Smör
Olja
Paprikapulver
Spiskummin
Salt
Peppar
Till servering:
Ris
Koriander
Gör såhär: Ta en stor bunke. Skär potatis i hälften, morot i tjocka stänger, skala vitlök och lägg ner hela klyftor (tog 1,5 vitlök), lägg ner alla kryddor och låt allt få kryddor på sig. Häll allt på en plåt och lägg ner lökhalvor och kvisttomater med hela kvisten. Här slängde jag också på lite extra grillkrydda på kycklingens skinn. Lägg in i ugnen och låt allt lagas. Alla safter från tomaten och såsen blandas och gör allt supersaftigt. Vet inte hur länge vår var inne men över en timma i alla fall och längst ner i ugnen hela tiden. Koka ris. Lägg upp ris på tallrikar, häll över spad och lägg sen upp av allt på tallriken. Perfekta kombon av allt och det känns väldigt fräscht med färsk koriander på. Enjoy!
Det är SÅ dålig ljud i senaste poddavssnittet!!!
Vad gott! Älskar när du delar recept!!! Hade du över och undervärme eller hade du varmluft på ugnen?
Brukar ha varmluft!! 🙂