RECEPT – Bulgur och linsröra

Fick feeling häromdagen och gjorde detta supergoda! Det var Marcella som inspirerade mig till det men sen körde jag en egen touch på allt som vanligt och på vad vi hade hemma. GOTT blev det i alla fall deluxe!

1 förp bulgur (250 g var min påse) 
1 burk inlagd paprika (eller paprikapuré)
1/2 burk ajvar, mild eller het beror på er 
1 förpackning röda linser (blöta) 
2 knippor salladslök 
1/2 gurka 
2 krukor persilja 
1 kruka mynta 
Efter smak:
Citron 

Salladsblad 
Granatäppelsirap 
Cayennepeppar 
Spiskummin
Olivolja 
Salt & peppar 

Koka upp vatten och häll över bulguren i en skål, ska precis täckas av vattnet. Lägg över en tallrik och ställ åt sidan. Mixa inlagd paprika med en stavmixer om ni inte har paprikapur’e 🙂 Går också att bara köra ajvar om man vill det. Skär och stek salladslöken en stund i olja och sen tillsammans med paprikamixen och ajvar, krydda efter smak. Jag använder ganska mycket krydda eftersom att det ska spridas ut med bulgur och linser sen och jag älskar spiskummin och hettan av cayennepeppar. Hacka sen gurkan och kryddorna fint. Skölj linserna i ett durkslag. Blanda ner allt i en skål. Servera med krispiga salladsblad! Går att värma, ha helt kall eller ljummen. Provat och alla tre är goda haha. Vi åt den typ rumstempererad och alla i familjen godkände.

1 reaktion på “RECEPT – Bulgur och linsröra”

  • Tamy skriver:

    Hej Alexandra!

    Men mums vad gott och nyttigt (dreglar), ska absolut passa på att göra mig och mannen en egen variant av detta recept, tusen tack för tipset.
    Ha en underbar lördag.

    Kram /Tamy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.