SAFFRANSBULLAR MED VIT CHOKLAD

Receptet är saxat rakt av från Lindas bakskola, se receptet med bilder HÄR.

24–26 st bullar
1 påse saffran + 1 tsk strösocker
3 ½ dl mjölk, fingervarm
25 g jäst
1 ägg
1 krm salt
¾ dl strösocker
75 g smör, rumsvarmt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
12–14 dl vetemjöl

Fyllning
ca 150 g vit choklad, hackad
50 g smör, rumsvarmt
2 msk florsocker

Garnering
ev. 1 ägg
smör
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med 1 tsk socker. Blanda saffran och mjölk i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt ägg, salt, socker, smör, kardemumma och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min.

2. Dela degen i 24–26 bitar och forma dem till bollar. Fyllning: Blanda choklad, smör och florsocker till en massa. Dela massan i lika många högar som bullar. Gör ett hål i varje bulle och tryck ner fyllning. Nyp ihop hålet ordentligt.

3. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. (Pensla eventuellt bullarna med ägg efter jäsningen om du vill ha en glansig yta, men eftersom de ska penslas med smör efter gräddningen så kan man hoppa över det).

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 9–13 min.

5. Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är varma och doppa dem i strösocker. Låt dem svalna på en plåt eller galler.


JAG provade alltså detta recept efter att ha fått det skickat! Det var HEEEEEELT galet gott. Men jag kunde inte ha bullarna i så länge som receptet sa, provade med första plåten och den blev tyvärr inte alls bra. Jag körde typ 5 min, haha! Så håll koll, direkt dom fått lite färg är det läge att plocka ut dom. Så slipper ni wastea en sån här magisk bullplåt som jag, rip! Jag använde inte heller upp hela fyllningen men det är ju såklart en smaksak. HOPPAS DET SMAKAR!!!!!!! =)

Så saftiga, sockriga, fluffiga och helt perfekta!

5 reaktioner på “SAFFRANSBULLAR MED VIT CHOKLAD”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.