Hemmagjord granola blev ett av helgens recept! Perfekt för helgfrulle och skönt att ha hemma =) I år försöker jag att äta mindre kött men även mindre e-ämnen och processad mat så mycket som jag orkar. Det här är en sån grej som är enkel att göra hemma och att spara i en burk! Det här hade jag i min och det räckte till en burk som på bilden:
Du behöver:
5 dl havregryn
1 dl hasselnötter
1 dl sötmandlar
1 dl kokosflarn
0,5 dl pumpakärnor
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 dl sirap
0,5 dl honung
1 dl vatten
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötter och mandlar. Lägg alla ingredienserna i en bunke och rör om. Fördela på en plåt. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills granolan blivit gyllenbrun. Det bränns lätt. Jag tog ut min var femte minut och rörde om allt.
Det går självklart att byta ut innehållet eller lägga till t ex torkad frukt, jag tog mina favoriter. Det som är så nice när man gör sin egen =)
//English:
You need:
5 dl oats
1 dl hazelnuts
1 dl almonds
1 dl kokosflarn
0.5 dl pumpkin seeds
1 tsp cinnamon
1 tsp cardamom
0.5 dl of syrup
0.5 dl of honey
1 dl water
Do this: Preheat the oven to 175 degrees celsius. Chop the nuts and almonds. Place all ingredients in a bowl and stir. Spread on a oven plate. Place in the oven for about 20 minutes or until the granola is golden brown. It burns easily. I took out mine every five minutes and blended it.
Åh, allt du gör ser alltid så gott ut!! 🙂
Följ gärna mitt liv i Melbourne där jag pluggar, tränar och chillar! 🙂
Tack =)
This is great! I make my own muesli and granola as well, it is so much nicer and healthier. Companies put some bizarre and unnecessary ingredients in food sometimes. I like this recipe a lot, a great way how to start the week!
Much love xx
http://www.lienasnow.com