RECEPT – SALTKARAMELLKAKA (brutalt enkelt och god)

recept-saltkaramellkaka-3

Saltkaramellkaka SOM är det enklaste receptet och den GODASTE desserten jag vet. Bakade den igår, ska äta  den ikväll hehe. Ni ville ju ha mer recept, här kommer ett lite onyttigare 😉 Den övre bilden är från förra gången jag gjorde, hade glömt flingsalt haha. Det är typ viktigaste! Alla som smakat denna dör så bjud era kompisar.

Du behöver: 
1/2 pkt Digestive
60 g smält smör / 60 g melted butter
1 burk karamelliserad mjölk / 1 can caramelized milk
400 g marabou salta mandlar /  400 g chocolate (I used salt almonds)
1 1/2 dl grädde / 1 1/2 dl cream
Flingsalt / Salt flakes

Smula digestive och blanda med smör. Bred ut i en form. Ställ  i frysen 10-15 min. Häll över den karamelliserade mjölken och fördela med en slickepott. Lägg in i frysen medan du kokar upp grädden, tar bort den direkt från plattan och bryter ner chokladen. Rör om tills chokladen är helt smält. Ta ut kakan och fördela chokladen. Stoppa in i kylen i ca 4 timmar (helst över natten, blir godast då) innan den är redo att ätas.

Crumble the digestive and mix with the butter. Put it in a tin(?). Put it in the freezer for 10-15 min. Pour the condensed milk over it. Put it back in the freezer while you cook the cream, remove from the stove and add the chocolate. Stir until the chocolate is all melt and pour it over the cake. Put it in the fridge for 4 hours (or even better, over night) before serving.

recept-saltkaramellkaka-4
recept-saltkaramellkaka-5

13 reaktioner på “RECEPT – SALTKARAMELLKAKA (brutalt enkelt och god)”

 • Stina Nilsson skriver:

  Vi är en grupp kvinnor som gratis igång initiativet Gratis Bindor som hjälper unga kvinnor genom att en gång i månaden ge ut gratis hygienartiklar. Det ges ut både bekanta produkter som mer spännande produkter som menskoppar.

  Förhoppningen är att vi genom detta initiativ kan visa vilket otroligt behov detta fyller och få gehör hos politikerna!

  Ta gärna en titt och sprid till era vänner – http://www.gratisbindor.com

 • F skriver:

  ser jäääättegott ut! en sak bara, för en som lider av typ 1-diabetes & vet vilket helvete det är gör det ont att läsa när folk slarvigt skämtar om sjukdomen.. :/

  • Alexandra Bring skriver:

   åh menade verkligen inte så, ledsen om du tog illa upp <3

   • Diana skriver:

    Haha jag har diabetes typ 1. Detta får man inte pga högt intag och missbruk av socker. Det är typ 2 som beror på det höga intaget av socker. Tröttsamt är när folk inte fattar att de finns två typer av diabetes som har två olika orsaker. ;(

   • F skriver:

    Tack <3 Diana håller med, men det är bra att man lär sig det, då vet man det till nästa gång! Det behövs definitivt mer information i samhället om båda sjukdomarna!

   • Linda skriver:

    Tyvärr tycker jag också, som typ 1 diabetiker att en sån där kommentar förstör så mycket, att sånna falska påståenden upprätthålls genom ”skämt”, nä Alexandra, tycker du ska ta bort den raden om diabetes i inlägget, för diabetes, både typ1 och 2 är något som är genetiskt i flesta fall (undantag finns bland typ 2 där kost är orsaken) jag har inte fått min diabetes för att jag ätit socker, och jag blir ledsen när folk alltid drar den kommentaren ”åt du för mycket socker som liten?”, nej det är inte mitt fel och det beror inte på socker!

 • Britt-Marie skriver:

  Diabetes är absolut inget att skämta om ! Tänkte bakat din käka men blev så illa berörd att jag avstår. Du får inte diabetes av att äta socker ☹

 • Marita skriver:

  Hej, jag testade kakan som efterrätt när jag hade gäster på middag igår. En väldigt god idé om det inte varit för saltet ovanpå som tog över helt. Obeskrivligt äckligt, ingen kunde äta kakan. Smaken är ju olika, nästa gång skippar jag saltet.

 • Robert skriver:

  Jag har svårt att ta alla lättkränkta offerkofta-kommentarerna på allvar. Nåja… Var har du saltet? Det står med under ingredienserna men inte under tillagningsdelen.

 • S.L skriver:

  Tycker du ska ta bort skrivelsen om diabetes. Det är aldrig okej att skämta om allvarliga sjukdomar (eller annat) på ett sätt som späder på fördomar och i detta fall den felaktiga bilden att du får diabetes pga för mycket socker, en fördom som många diabetiker lever med varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.