RECEPT: BRYSSELKÅL MED HONUNG

Recept på brysselkål med honung
brysselkal-med-honung-4

Brysselkål är något jag missat helt och hållet, tills jag var i LA och fick det på några asiatiska restauranger. Det är så sjukt gott! Bestämde att jag måste testa göra det hemma, det blev sååå gott. Perfekt tillbehör eller snacks om man är knäpp som jag som gillar sånt här mer än godis hehe. Såhär gjorde jag mina:
Brussels sprouts is something I missed entirely, until I was in LA and got it in a few Asian restaurants. It’s so good! I decided I must try to do it at home, it became sooo good. Perfect accessory or snack if you’re crazy like me and likes this kind of thing more than candy hehe. Here’s how I made mine:

1 paket brysselkål / 1 package brussel sprouts 
1 msk smör / 1 tbsp butter 
1 msk honung / 1 tbsp honey 
1 vitlöksklyfta / 1 clove of garlic 
Chili flakes / Chili flakes 
Salt & Pepper 

Gör såhär: Koka brysselkålen 3-4 minuter, skär upp i mindre bitar (jag ”mosade” kålen lite så att det blev små chips som ramlade av blandat med kålen), stek i panna på hög värme i smöret, addera pressad vitlök, honung och chili flakes + salt och peppar.
Do this: Boil the sprouts 3-4 minutes, cut into small pieces (I ”mashed” them a bit so that it became small chips that fell off mixed with the sprouts), fry in a pan over high heat in butter, add the crushed garlic, honey and chili flakes + salt and pepper.

3 reaktioner på “RECEPT: BRYSSELKÅL MED HONUNG”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.