VEGETARISK CHORIZO

vegetarisk-chorizo-astrid-och-aporna

Här kommer lite mer mat haha! Mitt liv är ju typ baserat på allt jag äter så det är ju kul att ni gillar att läsa om det 😉 Testade i alla fall den här vegetariska chorizon till lunch. Den var ok! 3/5 Alex-poäng. Ska testa den lite mer kryddstarka och ha den i en gryta tänkte jag, tror det kan bli sjukt gott.  I alla fall sjukt nice snabbmat om man vill vara lite miljösnäll. Jag försöker att köra på mer vegetariska alternativ när det går, och jag brukar steka lammkorv med bröd till lunch eller med bönor när jag vill äta nåt snabbt. Käkade den här med bröd! Jag älskar verkligen att det blivit så enkelt att testa vegetarisk mat och byta ut sitt vanliga.

Jag tycker att alla ska få leva hur dom vill, men att ha miljön i åtanke är sjukt viktigt för oss alla. Jag började ju äta kött för några år sedan bara, så för mig är det inte någon stor del i min kost med rött kött, och jag njuter av vegetarisk mat. Nu när jag inte tränar lika mycket behöver jag inte överdriva konsumtionen av protein heller, men ser till att få i mig protein från olika källor under dagen och även använda mina kosttillskott de dagar jag tränar. Jag äter rött kött ca en gång i veckan, resten av tiden är det mest från havet eller veg alternativ. Jag tycker att det är en spännande förändring i svenskarnas vardagsmat och det är mer och mer lättillgänglig information om varför man ska välja  vegetariskt, jag själv hade ingen aning om hur det påverkade miljön tidigare. Jag tycker fortfarande inte man ska stå med pekpinne på hur folk lever, men jag tycker absolut att man kan inspirera andra till att välja mer vegetarisk kost! Hur ser ni på den diskussionen och på att äta kött?

3 reaktioner på “VEGETARISK CHORIZO”

 • Alexandra skriver:

  Jag har alltid varit en stor köttätare, alltid tänkt i banorna jag kommer aldrig kuna bli vegitarian då jag seriöst älskar kött. Men sedan jag vart mamma har min syn ändras läst på mycket set massor med intressanta dokumänterer. sedan 3 månader bestämt mig för att bli vegitarian, i så lång utsträckning att jag köper inte kött produkter om jag åker till min familj å de inte har bra vegitarisk kanske jag äter något i kött vägen. Kanske låter lite dubbelmoralisk men för mig är det ett stort stegi rätt riktning tycker jag. Kan starkt rekomendera oumph kolla upp deras produckter sjukt goda.

 • Natalie skriver:

  Hej Alexandra!

  Vad glad jag blir av att läsa detta! Ni bloggare har en sådan makt gällande konsumtion av kläder, inredning, resor och självklart – mat!

  Själv har jag inte ätit nöt/fläsk/lamm etc på 1 år. Äter endast kyckling o fisk men försöker gå över till mer vego 🙂 Jag brukar se som att det är två orsaker som man kan utgå från gällande denna fråga – etiskt och miljöhänsyn. Rött kött är det allra värsta ur miljöhänyn, för att producera 1 kg kött går det åt 15 000 liter vatten. Även den metangas som korna ger ifrån sig ska tas in i den beräkningen som bidrar till växthuseffekten (jag jobbar som miljöinformatör, föreläser om bland annat detta) o såklart är det den etiska principen – varför äta kött när vi klarar oss utan det? ? Varför föda upp ett djur för att sedan ta livet av det för att det är ”gott”.

  Hur som, jag älskar att du tar upp detta, det behövs mer uppvaknade gällande denna ”köttfråga” jag rekommenderar filmerna earthlings (riktig hemsk men visar sanningen om köttindustrin) om man vill veta mer rekommenderar jag Naturskyddsföreningen, djurens rätt och WWF som har bra info om detta! WWF har en bra köttguide! Ett långt inlägg men det är första gången jag skriver till dig o jag blev så glad av ditt inlägg. Tack för att du uppmärksammar detta! Vi måste ta bättre hand om vår miljö 🙂 Kram!

 • Ellen skriver:

  Hej! Jättebra att du uppmärksammar det och lyfter det utan att peka pinne som du själv säger. Det är jätteviktigt att ha miljön i åtanke, egentligen mer än vi alla har. Men det är så lätt att det blir något jobbigt som man känner press av. Därför är det så kul att läsa om det när det skrivs på ett så positivt sätt. Underbart att bli inspirerad/inspirera andra! Härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.