RECEPT: LAX MED HONUNG OCH FETAOST

lax-med-honung-och-fetaost_-4

Ok här kommer mitt godaste sätt att göra lax på! Jag hade ca 500 gram lax men ni får ju justera mängden efter mängden lax.
Here’s my best and yummiest salmon recipe. I used about 500 g salmon, but adjust the amount after how much salmon you got.

500 g färsk lax / 500 g fresh salmon
Ca 5 msk honung / About 5 tbsp honey
Färsk timjan / Fresh thyme
1 paket fetaost / 1 package of feta cheese
Salt & peppar / Salt & Pepper 

Sätt ugnen på 225 grader. Täck hela laxsidan i honung. Skär små snitt i laxen och tryck ner färsk timjan i snitten. Salta och peppra. Smula över fetaost över hela laxen. Sätt i mitten av ugnen ca 20 min eller tills den är färdig. Servera med en sallad på ruccola, körsbärstomater & pinjenötter. Jag hade även hasselbackspotatis (recept kommer senare) och en sås gjord på turkisk yoghurt, vitlök, fetaost, salt & peppar. SÅ gott blev det!
Preheat the oven to 225 degrees. Cover the entire salmon in honey. Cut small cuts in the salmon and push fresh thyme in the cuts. Salt and pepper. Crumble the feta cheese over the salmon. Put it in the middle of the oven about 20 minutes or until it is finished. Serve with a salad of arugula, cherry tomatoes and pine nuts. I also had hasselback potatoes (recipe on that will come) and a sauce made of Turkish yogurt, garlic, feta cheese, salt & pepper. SO good!

Har ni några önskemål på recept? Jag kör bara på här. Älskar ju mat och allt som är gott haha!
Do you wish for other recipes? I just keep post mine. I love food and everything that’s yummy haha!

lax-med-honung-och-fetaost_

3 reaktioner på “RECEPT: LAX MED HONUNG OCH FETAOST”

  • Lisa skriver:

    Wow, this looks incredibly good! Salmon, honey and feta are some of my most favorite foods and in this recipe all together it looks heavenly!! Thank you so much for sharing! Will try this definitely! Xoxo lots of love

  • Josefin skriver:

    Gärna vegetariska recept eftersom jag är vegetarian:)
    Sen önskar jag även recept på nyttiga snacks/godis. Om du har några såna? Behöver inte vara kalorisnåla men gärna sockerfria
    Kram!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.