RECEPT – SNICKERSKAKOR

snickerskakor-recept-2

Nu mina vänner ska vi snacka sockerbombernas sockerbomb. Dessa snickerskakor är det absolut godaste jag vet i sötsaksväg. Min mamma bakade det jämt när vi fyllde år. Jag gör det max någon gång per år eftersom jag inte kan sluta äta dom haha! Varning för onyttigt men BRUTALT gott. Ska ni bjuda på något gott hemma så går dessa alltid hem. Enkla och snabba också, precis som jag gillar det. Jag är inte så mycket för lösviktsgodis mm, men detta.. ouffh.

Du behöver:
10 dl frosties (det går också bra med Rice Krispies, personligen gillar jag inte det lika mycket)
2 dl sirap
1 dl socker
1 burk jordnötssmör
En chokladkaka (200-250 G)

Blanda socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull. Låt det smälta på låg värme och rör under tiden. 

Krossa flingorna efter smak, jag brukar vilja ha lite större bitar. Blanda ner flingorna i kastrullen. Bred ut i en plåt. Smält chokladen och bred över ”smeten”. In i frysen – skär upp i bitar när de svalnat. Sen.. dö sötdöden och njut som satan! 

recept på snickerskakor

English: Now my friends are we talking the sugar bomb of the sugar bombs. These homemade snickers are absolutely delicious! My mother always made it for our birthdays. I do this maximum once a year because I can not stop eating them haha! Warning for something delicious.  Simple and fast too, just how I like it. I’m not so much for buying candy, but this .. ouffh.

You need: 10 dl frosties (it also goes well with Rice Krispies, personally I do not like it as much)
2 dl syrup
1 dl sugar
1 jar of peanut butter
One chocolate bar (200-250 g)

Mix sugar, syrup and peanut butter in a pan. Let it melt on low heat and stir in the meantime. Crush the flakes to smaller pieces, I usually like to have some larger pieces as well for the crunch. Mix the flakes with the mix. Spread on a pan. Melt the chocolate and spread over the ”batter”. Put it in the freezer – cut up into pieces when cool. Then.. enjoooooooy!

7 reaktioner på “RECEPT – SNICKERSKAKOR”

 • Filippa skriver:

  Verkar jättegott, men tips: använd inte Google översätt för den engelska texten! 😉

 • op skriver:

  Hi alexandra i hope you can respond
  sorry this has nothing to do with this post.

  I remember an instagram post where you wrote you had a muscle strain from pushing too hard doing the splits and i have a muscle strain at the moment and im feeling really disheartened by it. im wondering if you made a full recovery and if you’re able to stretch the muscle fully and have full strength ? im worried im not going to be able to do the things i did before and im just wondering your experience with it

 • Josefine skriver:

  ÄLSKAR dessa och brukar göra de till jul bara, kan inte heller sluta äta 🙂 Gör dem dock med Special K och då blir det inte riktigt lika sött kan jag tänka mig.

 • Linn skriver:

  Åh måååste prova detta. Lät så lätt (är ingen bullmamma). Men en fundering. Hur stor plåt använder du för detta recept? Tänker att en PLÅT inte går in i min frys ? Och ca hur länge? Den ska bara svalna inte frysas? KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.