HUR STARTADE JAG BRING SPORTSWEAR

Alexandra Bring träningskläder

Har fått flera frågor om Bring Sportswear så här ska jag försöka berätta lite hur det gått till hittills..

Ungefär mars 2015 bestämde jag mig för att jag ville starta ett eget klädmärke med träningskläder. Jag hade funderat lite fram och tillbaka på det men visste inte om jag skulle klara av att göra det ensam. Jag hörde runt med lite olika märken och lösningar med samarbetspartners men inget förlag jag fick kändes lockande. Jag ville inte bara fronta varumärket utan jag ville även investera och jobba i det.

Jag började spara ihop kapital för att kunna starta upp min första kollektion och under tiden började jag skissa på hur jag skulle vilja att mina plagg såg ut. De tightsen på bilden ovan kommer från min livs första skiss! Jag provade mig fram med lite olika fabriker som jag fått kontakt med via andra företag/vänner med kontakter.

unnamed-3

Såhär såg skissen ut, som tur var tog jag bort all text. Såhär är det ofta, man får en idé och sen ändras den en miljon gånger typ =) Dock var det långt ifrån en färdig produkt där.. Det tog mig ett år från att jag aktivt började jobba med BSW tills att det faktiskt lanserades med första kollektionen.

img_4657.jpg

Såhär såg blandannat ett prov som jag fick från en fabrik ut.. Ja, ni fattar kanske nivån på att ta det från idé till produkt 😉

Jag fortsatte att skissa upp kollektionen som fanns när vi släppte. Allt blev försenat och den vita färgen jag använde på mina svarta produkter klarade inte tvättesterna i sista minuten. Alla plagg fick då istället bli grå/svarta. Jag grät en skvätt först men sen kändes det ändå bra. Om det är nåt jag lärt mig med att producera kläder är det att det aldrig blir som man tänkt sig.. Nästan, aldrig.

Nästa steg blev att bygga en hemsida, ta fram grafiskt material och även att beställa e-handespåsar och kartonger. Även här blev allt jäääääätteförsenat och kartongerna kom inte förän flera veckor efter utsatt tid. Ungefär här började mina nerver sluta reagera på motgångar haha. Den 15 mars 2016 lanserades Bringsportswear.com och SHIT- vilket tryck! Det var helt galet. Jag och min syster satt och packade ordrar halva natten.

Efter den här perioden inför lanseringen dog jag helt. Tappade all energi och hade inte mycket ork kvar. Det var ett stort glapp mellan första kollektionen och nästa stora släpp, så här återhämtade jag mig. Jag insåg rätt snabbt att det inte funkade att göra allt, allt själv. Personal behövdes. Outsourcade lagerhanteringen helt och i juni anställde jag min heltidsarbetande Axel som hjälper mig med det mesta utöver Erik. Förutom det har jag även hjälp med det mesta numera. Jag sköter mestadels: sociala medier, delvis kampanjer, design, kollektioner, fabriker och allt jobbigt admin som bara jag kan göra haha.

Det är i alla fall otroligt skönt för mig att inte behöva sitta med hemsidan och allt annat trix. När jag gjorde allt själv så försvann tid från det jag faktiskt är bra på, och även mina kanaler fick lida så min motivation började tryta. Genom avlastning kom den tillbaka och det kändes roligt igen 🙂

new-york-bsw-2

I september kom det första stora släppet på länge. Äntligen nya produkter! Ni kan ju tänka er hur less man blir på att jobba med samma produkter i 1.5 års tid. Nu har jag lite jämnare intåg på nya produkter och det är så kul. Varumärket fortsätter växa och med den försäljningen jag får in kan jag bredda sortimentet och få in fler nyheter.  Jag är så tacksam att det går så bra för ett så ungt företag, även fast jag skulle ljuga om jag sa att jag var nöjd. Men nöjd kommer jag förmodligen aldrig bli haha. I juni flyttade vi också in i nya lokaler på Birger Jarlsgatan 111 där vi slog upp dörrarna för ett showroom/butik.

I alla fall så är BSW min lilla bebis, jag har investerat väldigt mycket av mina pengar i det och jag är så himla glad att jag ändå valde att göra det själv istället för att samarbeta med något annat märke. Allt som händer nu är tack vare mina beslut. Hur coolt är inte det? Och sen har jag haft sjukt mycket smakråd och tips och hjälp och provningar på mina fina vänner.  Det blir spännande att se vad 2017 har att bjuda på för Bring Sportswear… Säger bara- stay tuned!

8 reaktioner på “HUR STARTADE JAG BRING SPORTSWEAR”

 • Diana skriver:

  Vad coolt egentligen hur man kan lyckas så bra med något och allt tack vare bloggen förmodligen då utan den hade du kanske inte dragit in så mycket pengar och fått så mycket kontakter antar jag. Fast nu gissar jag bara på att det är bloggens förtjänst till all grund du fått, det kanske är något annat? Men vad kul att höra din historia, en sån dröm och faktiskt så modigt också, att våga starta och köra eget race.
  Stort lycka till finaste, verkligen stort lycka till och hoppas det bara blir mer och mer framgångsrikt! 🙂

 • Elin skriver:

  Såå grymt!! Stort grattis till framgången!

 • Sessan skriver:

  Jätteroligt att det gått så bra för dig med BSW, älskar verkligen din design för man ser så snygg ut i dem, till gymmet eller i vardagen (för träningskläder är ju de bästa kläderna!) men jag undrar hur det går för Femimal! Kommer du låta det dö ut? Kommer det komma nya produkter snart? Jag vet liksom inte om jag ska beställa ett mindre lager nu eller om jag ska vänta på det framtiden har att visa… Snälla ge mig en indikation.

  • Alexandra Bring skriver:

   Tack snälla <3 Pga tidsbrist så jobbar jag ej med femimal nu men använder fortf produkterna, men har mao inte så bra koll!

 • Wow så roligt. Häftigt. Jättefina kläder verkligen.

 • Sara skriver:

  Jätteroligt att läsa, va roligt för dig att det går bra! Girlpower! Tror verkligen att du kommer gå långt 🙂

 • Emilia skriver:

  Läser få bloggar men har fastnat för din på senaste tid- så härlig attityd! Är själv i processen att starta upp ett klädmärke med fokus på etisk/miljövänliga produktion och blev positivt överraskad när jag besökte logistik företag jag ska arbeta med och såg att dom shippade ditt märke också- kul sammanträffande 🙂

 • Så roligt och intressant att läsa om! Har du Alexandra några tips på leverantörer/fabriker man kan kontakta som du själv vart nöjd med? 🙂

  så tacksam för svar. Du är en stor inspiration!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.