RECEPT: VEGETARISK HAMBURGARE PULLED OUMPH

oumph-burgare-3

ÄNTLIGEN har jag lyckats göra en hamburgare som är vegetarisk och godare än en vanlig! Enkelt som satan också, tog max 10 minuter. Har ni smakat Oumph? Finns flera sorter, nu körde jag på den lite onyttigare Pulled Oumph. Älskar pulled beef så var tvungen att testa, det blev så jävla gott! <3 I år ska jag försöka äta mer vegetariskt än förra året även fast jag dragit ner på kött rejält. Känns både rätt och enkelt att äta mer vegetariskt och snällt mot miljön. Jag tycker att det är min plikt att prova alternativ istället för att tänka fyrkantigt och vad man är van med. Det här är verkligen nåt ni kan prova om ni är skeptisk mot vegetariska produkter! =)

Du behöver: 
1 paket pulled oumph
1 tomat
Picklad rödlök (jättelätt att göra)
Picklad gurka (jättelätt att köpa)
Babyspenat
Cheddarost (sån färdig för hamburgare)
Max hamburgerbröd
Ketchup
Amerikansk dressing
Guacamole/avokado

Såhär gör ni mina jävligt goda snabba enkla vegetariska pulled oumph burgare:
Stek upp Oumphen på medeltemperatur tills den är genomvarm. Fördela på bottendelen av brödet. Lägg över en skiva ost. Sätt in i ugnen tills osten har smält och bröden blivit lite rostade. Lägg på resten. Servera! Yum yum!

oumph-burgare

13 reaktioner på “RECEPT: VEGETARISK HAMBURGARE PULLED OUMPH”

 • Ellen skriver:

  Det där lät ju galet gott! Jättebra och inspirerande med vegetariska recept!

 • Aleena skriver:

  Yes! I’m a vegetarian and I’m so down to try this. Looks so tasty!!! Thanks for posting!

 • Nina skriver:

  Du är så bra! Ja, fler offentliga personer bör prata om ämnet då det handlar om vår framtid, mindre lött åt folket!!

  ❤️

 • Annie skriver:

  Vad roligt att du postar vegetariska recept! Helt rätt att vi behöver äta mindre kött, och det är så roligt när större profiler som du uppmärksammar problemet. Fortsätt så ❤️

 • Josse skriver:

  Vad gott det ser ut, och det är såklart bra att käka mer vegetariskt, försöker det själv också och har dragit ner en hel del på kött.
  Men jag undrade vad du tycker om hela grejen med processad mat? Jag försöker alltid äta lagad mat från grunden och det känns inte bra att käka ex pulled oumpf, för det är väl samma grej som med qourn? Processad och omgjort halvfabrikat (men att det är soja istället för svamp). Det känns typ samma sak som att köpa färdiga nuggets eller så. Lika onyttigt för kroppen båda två (men bättre för miljön såklart). Eller har jag fått allting om bakfoten?

  • Alexandra Bring skriver:

   Så gott! Jag äter väldigt mixat och absolut inte raw food som är typ det enda som inte är processat om man ska va petig =) Men förespråkar hellre en sån här produkt än kött!

 • Anna skriver:

  Jag testade ditt recept igår och det var riktigt gott! Ny favorit här hemma 🙂

 • Anna skriver:

  Verkar jättegott! En annan grej du kan prova om du gillar pulled beef/pork är pulled jackfruit http://www.javligtgott.se/fooled-pork-a-k-a-vegansk-pulled-pork/ då kan du göra det själv och skryta lite 🙂 Har testat, det är inte svårt. Jackfruit finns tex på Ica Liljeholmen och en asiatisk butik vid Hötorget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.