HOW I WORKOUT NOW

This posts contains adlinks to my webshop Bring Sportswear

Bring Sportswear: Top – here / Tights – here

Fått lite frågor om hur min träning ser ut just nu. Med handen på hjärtat så har jag inte tränat bra alls på slutet, det beror på stress och jag vet att jag borde prioritera att träna men ibland är det sjukt svårt när man inte kan skjuta på andra saker.

MEN – jag har ju haft problem med min höft deluxe senaste 1,5 året som ni förmodligen vet, det har sugit ur mig mycket motivation eftersom jag inte kan köra många benövningar utan att få ont. Anledningen är att jag överkompenserar min skolios och det har gjort att min ena höftböjare är väldigt ansträngd och min ena höft börjat strula. Jag har äntligen hittat en person som kan hjälpa mig med detta, har börjat gå till en grym kiropraktor varannan vecka som studerat mitt rörelsemönster och gett mig jättebra övningar för att jämna till det som inte är bra. Så nu är min träning väldigt fokuserad på att rätta till mina fel och det går framåt. Jag har alltid en stenhård ”bula” på ryggen pga min skolios, och den är så mjuk nu som den aldrig varit och jag har börjat aktivera musklerna på den andra sidan på ett nytt sätt. Det här innebär att jag börjar från 0 i allt jag gör typ, har bytt teknik i flera övningar och använder muskler som jag inte förut kunnat aktivera. Det är alltså en hel del fokus på teknik och jag kör mest hemma då det är mest tidseffektivt. Jag kommer dock börja köra mer på gymmet som ligger bredvid mig nu, så jag är väldigt motiverad. Det enda jobbiga är att min höft blir lite arg efter behandlingarna och jag låter den vila mellan varven så det går sakta, men framåt. Jag har även fått mycket bättre kontakt med min ena sida av magen som jag haft stora problem med, så även fast det är lite tråkigt nu är det långsiktigt väldigt bra. Jag är ändå glad att min kropp sa ifrån och jag var tvungen att gå till kärnan av mina problem.

Det är väldigt jobbigt att bana om rörelser som jag haft sedan barnsben, men det är något jag måste göra för att kunna bli bra i kroppen så jag kämpar på och benträningen är annorlunda än förut men det är i alla fall skönt att känna att det går framåt!

I recieved some questions about how my workout looks right now. Honestly,  I haven’t worked out well at the end, it’s because of stress and I know that I should give priority to training, but sometimes it’s hard tough when you can not wait with other things.

BUT – I’ve had a problem with my hip the last 1.5 years, as you probably know, I’ve lost a lot of motivation because I can not do many exercises without getting hurt. The reason is that I overcompensate my scoliosis and it has made me one hip flexor very tense and my one hip started to stroke. I have finally found someone who can help me with this, have begun going to a really good chiropractor every other week who studied my movement pattern and gave me great exercises to match what’s not good. So now my training is very focused on correcting my wrongs and moving forward. I always have a rocky bump on my back because of my scoliosis and it’s as soft now it’s never been and I’ve started activating the muscles on the other side in a new way. This means that I start from 0 in all I do, I have switched technology into several exercises and use muscles that I could not previously activate. There is therefore a lot of technique focus and I do most of it at home as it is most time-efficient. However, I will start doing more at the gym next to me, so I am very motivated. The only thing hard is that my hip gets a bit angry after the treatments and I let it rest between the yards so it goes slowly, but onward. I’ve also got a lot better contact with my one side of the stomach that I had big problems with, so even though it’s a little bit boring now it’s very good at the long term. I’m still glad my body said no, and I had to go to the core of my problems.

It’s very hard to change movements I’ve had since I was a child, but that’s something I have to do to get well in my body so I’m struggling and the leg workout is different than before, but it’s nice to feel it’s going to go forward!

6 reaktioner på “HOW I WORKOUT NOW”

 • M skriver:

  Var heter kiropraktorn? Har liknande problem =)

 • Ingrid skriver:

  Hi! I also have scoliosis, and would appreciate if you could write about how to exercise to avoid bending in the back and other tips to us girls who suffer from scoliosis.

  Thank you.

 • Olivia skriver:

  Hej! Jag har lite liknande problem just nu. Eller egentligen började det efter att jag började löpträna ganska intensivt, min sjukgymnast sa att jag kan fortsätta springa fastän höften känns av men att jag ska ta det lite lugnt och göra stretchövningar. Jag fick höra att jag hade liiite skolios när jag var liten men inte så pass allvarlig att jag behövde liksom korsett eller opereras, och när vi var där på en koll så hade den börjat räta ut sig. Men som sagt, ibland känns det som jag är lite sned i höften. Hur kollade du upp detta ”igen” eller vad man ska säga? Kan ju vara nögot annat oxå, men känner igen mig i det du skriver… skulle vara så skönt att veta.

  Ha det bäst!

  • Alexandra Bring skriver:

   Jag gick till en superduktig kiropraktor, hon heter Anna och håller till på fit4life på söder. Rekommenderar henne varmt!!!! Kram

 • Ina skriver:

  Hi Alexandra, I have the same problem with scoliosis since I was 12 and I always have a rocky bump on my back, too.
  I went to so many chiropractor but nobody gave me perfect exercises to do at home. I´m very motivated to do something for my back.
  Can you give me some tips or your favourite exercises to do at home? Thank you!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.