Q/A – Dålig självkänsla?

Q: Hey Alex! Har du under ditt liv haft dålig självkänsla/självförtroende och hur gick du isf tillväga? Kände du när du var anställd att chefer var ett hinder för dig och din vilja/kreativa sida?

A: Hej fina <3 Jag har haft väldigt dåligt självförtroende och självkänsla. Jag har från att jag var liten varit en väldigt försiktig och osäker tjej och det tog jag även med mig in i tonåren. Jag sökte mig till fel sorts personer och hamnade i väldigt destruktiva relationer till de runt mig. Det resulterade i ännu mer osäkerhet och fick ännu sämre självkänsla och självförtroende. Jag var tvungen att bryta mig ur gamla mönster för att kunna jobba med mig själv utan att någon försökte trycka ner mig. För mig var det att flytta från min hemstad till en ny stad det som blev det första steget. Då fick jag en möjlighet att bygga upp mig själv på egen hand, eftersom jag i början inte hade några vänner i Stockholm. Det var ett otroligt tufft första år men efter det har allt bara blivit bättre och bättre.

Jag har växt tillsammans med de utmaningar jag har tagit mig an. När jag var anställd hade jag hela tiden en känsla av att jag visste att jag hade mer att ge, men fick precis som du skriver inte utlopp för det. Att bli min egen har verkligen öppnat alla dörrar men även satt en mycket högre press på mina egna presentationer. För mig har det varit otroligt lärorikt och även fått mig att växa till en självständig och stark individ som vet att jag kan lyckas. Jag tror att jag har blivit mer säker genom att lyckas med det jag gör, och känna att jag faktiskt kan. Jag har även lärt mig otroligt mycket av alla jobbiga saker jag har gått genom i mitt liv, och istället för att fastna i gamla hjulspår bryter jag mig loss från saker  jag vet att jag inte mår bra av, och tillåter bara sånt som tillför positivitet och kärlek i mitt liv! Det har tagit lång tid av träning för att bryta mitt negativa tankesätt mot mig själv och att börja tro på mig själv, det var inget som bara hände utan en kombination av att jag har vågat, inte tillåtit annat och försökt boosta mig själv genom åren. Vissa dagar kan jag fortfarande känna mig dålig, men jag tror att det är mänskligt. I grunden har jag en bra självkänsla och det gör mig till en säker person som inte tolererar något annat än vad jag själv känner att jag förtjänar.

Långt svar på en kort fråga haha, hoppas det makes sense även fast det kanske inte är så konkret. Nu ska jag jobba vidare! Puss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.