RECEPT – VEGETARISK ENKEL LINSSOPPA

Hej på er! Igår gjorde jag en nyttig, vegetarisk (tror den är vegan t o m?) väldigt enkel, billig och god linssoppa som jag tänkte dela med mig av! Som vanligt med soppor tar jag lite vad som finns hemma, och det här hade jag i min:

Linssoppa: 
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor
3 dl röda linser 
15 dl vatten 
1 paket krossade tomater 
Färsk timjan 
3 grönsaksbuljonger
1 msk rödvinsvinäger 
1 morot
1 tsk paprikapulver

1 potatis 
2 lagerblad 
Salt 

Gör såhär: Stek upp löken, potatisen och moroten på medelhög temperatur tills dom börjat mjukna. Tillsätt allt annat och låt puttra med lock ca 15 minuter. Servera! Jag hade gärna haft en klick turkisk yoghurt på men hade ingen hemma tyvärr 🙂

Hello! Yesterday I made a healthy vegetarian (think it’s vegan?) very simple, cheap and good lentil soup that I am going to share with you! As usual with soups, I take a little bit of what’s at home, and this I had in my soup:

Lentil soup:
1 yellow onion
2 garlic cloves
3 dl red lentils 
15 dl of water
1 packet of crushed tomatoes
Fresh thyme
3 vegetable brothels
1 tablespoon of red wine vinegar
1 carrot
1 potato
2 bearings
Salt

Do this: Fry the onion, potato and carrot on medium temperature until they start to soften. Add everything else and let it boil light with a lid for about 15 minutes. Serve! I would have liked a click on Turkish yogurt but had none at home 🙂

11 reaktioner på “RECEPT – VEGETARISK ENKEL LINSSOPPA”

  • Ellen skriver:

    Hej, jag läser din blogg via bloglovin appen, sen ett tag tillbaka funkar det ej att se bilderna till dina inlägg vilket är synd. Kanske något som går att fixa till? Älskar dina recept ☺️

    • Alexandra Bring skriver:

      Har skickat det till mina tekniker, dom bad mig hälsa att prova installera om appen, då gammal cache kan ha lagrats <3

  • Annie skriver:

    Älskar linssoppa! Detta receptet är supergott och mitt favoritrecept:
    2 1/2 dl röda linser
    2 gula (eller annan färg) paprikor
    En bit purjolök eller 1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    500g passerade tomater
    8 dl vatten
    1 1/2 Grönsaksbuljongtärning
    2 dl créme fraiche paprika chili
    Hacka lök och vitlök och stek i smör eller olja tillsammans med linserna. Tillsätt vatten, buljongtärning och passerade tomater. Låt puttra i 5 min. Skär paprikan i mindre bitar, tillsätt paprika och créme fraichen och låt koka i 3-5 min. Smaka av med salt och peppar. Klart!

  • Lova skriver:

    Kul att du börjat lägga ut så mycket recept 🙂

  • Olivia skriver:

    För hur många personer är det här receptet för ungefär? 🙂 verkar supergott!

  • Julia skriver:

    Undrar också ca hur många portioner det blir? Lät mycket med 15 DL vatten 😀

  • Emelie skriver:

    Jätteroligt att du delar med dig av dina recept, uppskattas verkligen! 🙂

Lämna ett svar till Annie Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.