TACOS MED KIKÄRTOR

Hej fina ni! Tack för alla tips igår om hudprodukter, ska kolla genom alla och hoppas att det kan rädda min hy lite, ni är bäst <3

Här kommer ett tips från mig om ni vill prova lite mer vego. Jag har skrivit om det förut här på bloggen, men jag käkade inte rött kött förän jag var typ 20? från att jag föddes. Spottade ut köttet ur barnmaten, normal unge haha! Men när alla andra åt kött var min familj bäst på att göra alex-versioner till mig 😀 När alla åt tacos ville jag såklart inte ha köttfärs, tyckte att det var riktigt äckligt och då fick jag istället kikärtor stekta i tacokrydda. Det är verkligen gott och med alla tillbehör som man redan har i tacos känns köttet lite onödigt för mig i alla fall, som försöker dra ner på kött. Vi blötlägger kikärtor och kokar dom, istället för att köpa på burk som är mycket torrare. Sen fryser vi ner dom och tar fram istället. Kanske lite drygt att hålla på, men 100 gånger godare än på burk enligt mig.

Eftersom jag inte är någon köttfantast är det ganska enkelt för mig, och jag äter mest fisk när jag inte kör vego =) Det känns verkligen bra att göra såhär. Jag är inte ute efter att bli vegan eller vegetarian, då & då äter jag kött men det är inte ofta men jag vill inte begränsa mig helt från något. Jag har dragit ner mycket på animaliska produkter också, bytt ut mjölk mot mandelmjölk osv. Det är inga jobbiga förändringar för mig, men om alla gjorde lite små förändringar skulle det kunna göra väldigt mycket för miljön. Jag har också börjat öppna ögonen för annan mat, mer grönt mm sedan jag försökte ändra lite i kosten, så min kropp kommer också tacka mig. Roligt att experimentera lite, hoppas jag kan inspirera fler att testa lite andra alternativ till vad man är van med :*

Hello, you guys! Thanks for all the tips yesterday about skin care products, I’m gonna check all and hope it can save my skin a bit, you’re the best <3

Here’s a tip from me if you want to try a little more vego. I’ve written about it here on the blog, but I did not eat red meat until I was like 20? From the time I was born. I spitted the meat out of the baby food, normal baby haha! But when everyone else ate meat, my family was best at making alex versions to me 😀 When everyone ate tacos, I didn’t want it with minced meat, I thought it was really disgusting, and then I got chickpeas fried in taco seasoning instead. It’s really good and with all the accessories you already have in tacos, the meat feels a bit unnecessary for me, who’s trying to pull down the meat eating. We soak chickpeas and cook them, instead of buying them on a can, which is much drier. Then we freeze them, until its time to use them. Maybe a little bit more work, but 100 times yummier.

Because I’m not a big fan of meat, it’s quite easy for me, and I eat most fish when I’m not eating vego =) It feels really good to do this. I’m not trying to become vegan or vegetarian, then & then I eat meat but it’s not often but I do not want to limit myself completely from anything. I have started to use a lot less of animal products too, exchanged milk for almond milk, etc. There are no hard changes for me, but if everyone did a little change, it could do a lot for the environment. I have also begun to open my eyes for other food, more green, etc. since I tried to change my diet, so my body will also thank me. Fun to experiment a little, hope I can inspire others to try out some other options to what you are used to :*

7 reaktioner på “TACOS MED KIKÄRTOR”

 • Mikaela skriver:

  Älskar tacos med kikärter! Även tacos med röda linser 🙂

 • ule skriver:

  This seems like a very healthy approach to eating!
  I have also never liked meat and became pescetarian (I eat fish and dairy, but not birds or mammals) when I was 10, so it’s been 20 years now. It’s just how my taste buds and digestive system work best. I eat fish maybe once a week, but I can hardly imagine my day without cheese. I like my breakfast savoury, and bread with hummus, avocado and vegetables is always missing something for me.. cheese! I wish I could give it up easily, it would be so much better for the environment. I buy organic whenever I can, though.

  Your tacos look delicious. What kind of spices do you put on such chickpeas?

  • Alexandra Bring skriver:

   I love cheese too, but I love halloumi, feta cheese and mozzarella too much. But I think we do a lot, and maybe one day we find a replacer for cheese too 🙂 It’s a taco mix you can buy at the grocery stores in Sweden. X

 • Lova skriver:

  Låter supergott. Funkar även fint att steka linser i tacofärs 😀

 • Linnéa, stolt bonde från Småland skriver:

  Ska man äta riktigt bra kött ska man äta kött som är producerat i Sverige?.. Det är det bästa både för miljön och kvalitén på maten, dessutom bättre för hälsan o hållbarheten för dig på längre sikt!!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.