GARDEN ISLAND

Hej fina ni! Igår precis när vi hade jobbat klart fick vi frågan om vi ville hänga med på en liten utflykt till öns garden island, dvs där alla grönsaker/frukter odlas som vi äter här sen haha! Jag blev så pepp eftersom jag älskar mat. Önskar att jag kunde odla all mat själv hemma men min balkongodling blev tyvärr inte så jättelyckad, helst inte när det blev en fasadrenovering vi inte visste om i augusti. RIP min odling. Det var i alla fall superkul och även spännande att se hur öarna ser ut ”egentligen” dvs när ingen underhåller dom för turister som på ön där vi bor. Det var också jättekul att träffa lite locals som kommer från öarna häromkring 🙂

En sak som gjorde ont i hjärtat var att se allt skräp som flyter upp på stränderna.. Det låg allt från lysrör till kläder och plast. Fattar inte folk som slänger skräp i naturen, blir på riktigt lack när jag tänker på det. Helst vi som har så sjukt bra i Sverige med papperskorgar överallt. Jag slänger aldrig något på marken, absolut inte tuggummi. Det tar 20-25 år för naturen att bryta ner ett tuggummi. Jag vet att jag inte är perfekt i miljötänk, men jag blir ändå chockad & ledsen att folk bara slänger ut saker i havet eller i naturen. Hur som, en sjukt mysig liten utflykt. Nu ska vi snart gå till middagen och imorgon är det dags att byta ö. Vi hörs sen babes!

Hello, you guys! Yesterday just after we had finished working, we were asked if we wanted to go on a small excursion to the island’s garden island, that’s where all the vegetables / fruits are grown as we eat here haha! I was so excited because I love food. Wish I could grow all the food myself at home but unfortunately my balcony cultivation was not so great, preferably not when there was a facade renovation we did not know about in August. RIP my cultivation. In any case, it was super cool and exciting to see how the islands look ”in real”, ie, when nobody is entertaining them for tourists like on the island where we live. It was also great fun to meet some locals coming from the islands around 🙂

One thing that hurt the heart was to see all the rubbish floating on the beaches. It was all from lamps to clothing and plastic. Do not understand people who waste garbage in nature, gets so mad when I think about it. Especially in Sweden with trash cans everywhere. I never throw anything on the ground, definitely not chewing gum. It takes 20-25 years for nature to break down a chewing gum. I know I’m not perfect in environmental thinking, but I’m still shocked & sorry that people just throw things out in the ocean or in nature. However, it was a cozy little get away. Now we are going to dinner soon, and tomorrow it’s time to change island. Later babes!

6 reaktioner på “GARDEN ISLAND”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.