MINA BÄSTA RECEPT PÅ SOPPA

Hej babes! Nu är verkligen hösten här så jag tänkte dela med mig av mina bästa sopprecept. Fått några DM på Instagram av personer som lagat dom, så nu ska jag dela mina bästa sopprecept så att ni inte missat några. Happy souping osv!

Hi babes! Now the fall is really here so I was going to share my best soup recipes. Have some DM on Instagram of people who made them, so now I’ll share my best soup recipes so you did not miss out on any. Happy souping etc!

Nummer 1 och kanske den godaste soppan som finns (humble brag osv). BLOMKÅLSSOPPA MED TRYFFEL. Fyfan vad god den här är. Receptet hittar ni HÄR.

Number 1 and perhaps the best soup available (humble brag etc). CAULIFLOWER SOUP WITH TRUFFLE. How good this is. You can find the recipe HERE.

Spenatsoppa! Det är en sån klassiker för mig och något jag är uppväxt på, har inget nytt fint recept på det men det spelar ingen roll för ni hittar det HÄR. Det är bland det godaste jag vet i matväg, och hela min familj älskar det.

Spinach soup! It’s such a classic for me and something I’m growing up on, I have no new nice recipe for it, but it does not matter because you’ll find it HERE. It’s among the best I know in the way of food, and my whole family loves it.

Potatis och purjolökssoppa! Det är också en soppa som hänger med sedan barndomsbenen och det är så fruktansvärt gott. Jag lyckades slänga ihop ett 10p recept och det hittar ni HÄR.

Vad är er favoritsoppa? Jag har fler recept också, men det här är verkligen favoriter. Ska prova göra lite andra soppor nu när det är höst. Jag känner att jag saknar ett bra recept på morotssoppa, tomatsoppa och en god minestronesoppa. Coming up! <3

Potato and leek soup! It’s also a soup that hangs with childhood memories and it’s so terribly good. I managed to throw a 10p recipe together and you can find HERE.

What is your favorite soup? I have more recipes too, but these are really favorites. I’ll try some other soups now when it’s autumn. I feel I do not have a good recipe for carrot soup, tomato soup and a good minestrone soup. Coming up! <3

6 reaktioner på “MINA BÄSTA RECEPT PÅ SOPPA”

 • Martina skriver:

  Underbara recept – ska prova nästa vecka! 🙂

  Jag ligger också sjuk hemma och får inte träna på ca 2-3 veckor enligt läkaren. Mitt problem är att jag blir så jäkla ohälsosam o äter massor godis osv då jag bara ligger hemma i soffan. Mitt tränade är så kopplat till vad jag lägger i mig, känns som att de alltid blir ”allt eller inget” (träning o hälsosam mat eller sen ingen träning o massa onyttig mat) för mig och vet inte hur man ska ändra det. Några bra tips? 😀 vet inte tex hur jag skall vara hemma hela nästa vecka och försöka låta bli att stoppa i mig allt jag får framför mig.. kanske jag borde försöka med detox eller något för att hitta motivationen att äta nyttigt. Kram!!

  • Alexandra Bring skriver:

   Hej! Jag tycker att det är enklare att äta goda saker men nyttigare val bara, t ex grönsaksdipp, fruktsallad mm om du gillar sånt. Jag tänker också att min kropp behöver mycket näring så jag blir frisk snabbare, och äter extra mycket sallad, grönsaker etc för att göra kroppen gott. Det är bara att bestämma sig för det och inte ge kroppen massa tomma kalorier som inte hjälper. Men sen såklart får man unna sig lite gott också tycker jag, men alltid först näring och sen onyttigt, i den ordningen! Kram

 • Hannah skriver:

  Favorite soup is this version of Tom Kha Gai:

  1 can (14 oz.) coconut milk
  1 can (14 oz.) chicken broth
  6 quarter-size slices fresh ginger
  1 stalk fresh lemongrass, cut in 1-in. pieces
  1/2 pound chicken breast, cut into 1-in. chunks or no meat at all
  1 cup sliced mushrooms
  1 tablespoon fresh lime juice
  1 tablespoon Thai or Vietnamese fish sauce (nuoc mam or nam pla)
  1 teaspoon sugar
  1 teaspoon Thai chili paste
  1/4 cup fresh basil leaves
  1/4 cup fresh cilantro

  I omit the chicken (shrimp is a super good alternative). I also add more fish sauce and/or soy sauce. I also increase my soup quantity by adding boiled water and Knorr chicken flavored bouillon – I often add this (boiling h20 + bouillon) to soup recipes to increase the quantity and I like the taste of this bullion. It makes a big pot and I freeze some to eat later. Ideal with sticky rice.

 • Elin skriver:

  Jag gjorde Nikkaloulta soppa från jennys matblogg här om dagen. Jättegod! Hade i massa tärnad potatis för att den skulle bli matigare (vilket den egentligen redan är) och spiskummin och cayennepeppar för lite texmex smak. Mums!

  http://www.jennysmatblogg.nu/2015/03/25/nikkaluoktasoppa-med-kottfars/

 • Nina P skriver:

  God morotssoppa 🙂 :

  Ca 1 kg morötter
  2 st gula lökar
  3 st vitlöksklyftor
  2 msk riven ingefära
  2 tärningar grönsaksbuljong
  1 liter vatten
  2 dl Creme fraiche (paprika och chilismak)
  2 dl mjölk
  1 tsk salt
  1 nypa peppar
  Kör gärna över lite chilipulver för extra hetta!
  1. Fräs de smått skurna grönsakerna i smör i en stor kastrull i ca 3 min.
  2. Tillsätt ingefära och smulade grönsaksbuljongtärningar och fräs en liten stund till.
  3. Häll på vatten och låt koka tills grönsakerna är färdigkokta ca 20 min.
  4. Tillsätt Creme fraiche, mjölk, kryddor och kör soppan slät med mixer eller matberedare (lite i taget isåfall). Späd ev soppan med mer mjölk.
  5. Servera gärna med några räkor i eller fetaost. Persilja i soppan är också supergott som krydda 🙂

 • Carro skriver:

  Älskar också potatis och purjolökssoppa! Brukar toppa den med en ”röra” på smulad fetaost, strimlade sockerärtor och hackad persilja.
  För variationen går det också bra att byta ut en del av potatisen till jordärtskockor ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.