18:00 | oktober 12, 2017 | Alexandra Bring
Hej babes! Jag blev så sugen på äppelpaj häromkvällen men jag gjorde en snabbare enklare variant istället =) Jag använde svenska ekologiska äpplen, perfekt när det finns på affären! Försöker äta mer säsongsbaserat så man kan värna om lokalproducerat när det kommer till frukt & grönt. Såhär gjorde jag mina:
Fyllda äpplen
4 äpplen
50 g smör
0.5 dl socker
1 tsk kanel
1 msk kardemumma
1 krm salt
0.5 dl havregryn
3 msk sirap
Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda allt i en röra. Gröp ur äpplena. Fyll hålen i äpplena. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg!
Åh va gott! Men på bilden ser det ut som det är havregryn i fyllningen, men det nämns ej i receptet. Ser jag helt fel?
Men guuuuuud!!!! Glömde skriva det!!!!! Vad fan. Tack! <3