GRAVID – vecka 24

Hej fina! Eftersom jag förklarat ganska mycket hur min graviditet varit hittills, tänkte jag att jag ska dela med mig lite mer ingående hur det känns för varje vecka efter att den är avklarad. Idag gick jag in i v 25 (över 60% av graviditeten, och varit gravid i 6 mån, sjukt!!!!), så tänkte summera föregående vecka.

Magen: Bebisen är ca 28 cm och väger runt 665 g, alltså börjar det bli en rätt stor bebis där inne vilket också känns, det är väldigt livat. Min mage har faktiskt börjat synas lite den här veckan, innan det här har den bara synts när jag var svullen pga olika saker, t ex flyg, mat mm. Vissa dagar är magen mer synlig, medans den imorse när jag vaknade var nästan helt platt. Tur man passade på att fota efter gröten, tjena food baby 😉

Alexandra: Jag mår väldigt bra. Är lite trött bara och kroppen känns slut lätt, men jag har tränat 3 pass denna vecka och sovit bra, jag går fortfarande inte ens upp och kissar på natten. Drömmer väldigt konstiga saker varje natt men det hör tydligen till nu, ytterligare en sak jag inte hade en aning om! Kan drömma helt sjuka saker, t ex som att jag såg bebisen och istället för ett ansikte var det ett taxhuvud som stack ut och sa hej. Så obehagligt haha. Har också mycket tryck på min högra njure, så jag ser till att sova på vänster sida varje natt. Har nu även byggt upp ett berg med kuddar bakom mig för att jag inte ska kunna vända mig på natten. Alltid lika kul att bygga en mur från min kille på kvällen, ba god natt vi ses imorgon haha!

Är det något annat ni vill att jag lägger till och skriver mer om vecka för vecka?

Hello babes! Because I explained pretty much how my pregnancy has been so far, I thought I’d share with you a little more in detail how it feels for each week after it’s completed. Today I went to v 25 (over 60% of pregnancy, and been pregnant for 6 months, sick!!!!), so I thought about summarizing the previous week.

The belly: The baby is about 28 cm and weighs about 665 g, so it starts to become a big baby in it, which feels very lively. My stomach has actually started to ”pop” a little this week, before this it has just been shown when I was swollen due to various things, such as flights, food, etc. Some days the stomach is more visible, while like this morning when I woke up I was almost completely flat. Luckily I took this pic after food, hello food baby 😉

Alexandra: I feel very good. I’m a little tired and the body feels tired easily, but I’ve been working out 3 times this week and I’m sleeping well, I still do not even go up and pee at night. I’m dreaming very strange things every night but it’s obviously something very common, another thing I had no idea about! I can dream of very crazy things, for example, as I saw the baby and instead of a face, there was a head of a tax dog which looked out and said hello. So unpleasant haha. Also I have a lot of pressure on my right kidney, so I’m sleeping on the left side every night. I have also started to build a mountain with pillows behind me so I can not turn around at night. Always fun to build a wall from my guy when it’s time to sleep, say ”good night see you tomorrow” haha!

Is there anything else you want me to add and write more about week by week?

11 reaktioner på “GRAVID – vecka 24”

 • Marie skriver:

  Så fin! Jag är ju så sjukt nyfiken, vet ni om det är en tjej eller kille?! Sen undrar jag vad du och Viktoria har för BF. All lycka till!

 • Chloe skriver:

  Ååå tänk nästa jul när ni har en liten bebis, så mysigt!
  Godjul och gott nytt år alla fina.❣️
  Jag är SÅ taggad på 2018.

 • Roksi skriver:

  I’m so glad that you’ve passed the hard part Alex and now you can almost enjoy your pregnancy!
  Your baby is a miracle with everything that happened and you are already a great mum for enduring all those things ????
  I love reading about your every little experiences as i’m also pregnant, it helps alot. So please do share anything you can with us ♥️
  I also have one quick question, we were thinking about traveling to somewhere warm and cozy like Maldives but I read everywhere it’s dangerous due to zika virus etc , I saw you and Vicky both been to Maldives without any problems. Do you think it’s really dangerous?

 • Tilda skriver:

  Hej Alexandra!
  Jag har bara en fråga, varför har du och Victoria olika efternamn? För ni är väl systrar? Hahah har inte riktigt fattat det där.
  Hoppas det gå bra med graviditeten o bebisen, lycka till med allt!
  God jul & gott nytt år!❤️

  • Hanan skriver:

   Läste länge sen att när deras mamma gifte om sig så valde alexandra att byta efternamn från Törnegren till Bring.

 • Emelie Pisano skriver:

  Hej alexandra! Stort grattis till er! Jag är i samma vecka som du. Kul att jämföra 🙂 kika gärna in på min blogg! Kram

 • ule skriver:

  Happy for you that it’s going well!
  I would like to read how you will train Loki to be nice to your baby and the other way around. Luckily he’s a small dog, but should still be trained to behave well with the baby, and that the baby to treat Loki gently. Also to know how to behave towards other dogs. So many people don’t know that and don’t even recognize their own dog in distress, and when the dog bites someone, it’s the dog’s fault instead of the owner’s…

 • Agata skriver:

  Var köpte du pennkjolen och golftröjan? Superfint!

 • Amalie skriver:

  Så morsomt å følge med deg under graviditeten Alexandra! Kjenner meg sånn igjen, jeg også drømmer at hodet prøver å komme ut hele tiden; creepy.. Eller at det har ansikt som en voksen mann.. 🙂 haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.