GRAVID – vecka 26

Hej på er! Idag går jag in i vecka 27 och därför är det dags av en summering av v 26 🙂 Nu är över 65% av graviditeten avklarad, och 97(!!!) dagar kvar. Det kanske låter länge för er, men jag börjar bli pirrig haha.

Magen: Barnet är ca 31 cm långt och väger nästan 1 kg. Magen fortsätter växa och det är ovant men roligt såklart. Det har blivit lite lugnare i magen sen den gjorde lite plats, det är en väldigt lugn bebis där i och jag hoppas att det följer med till utsidan också haha. Efter v 25 är det viktigt att känna fosterrörelser varje dag, men varje kväll när jag äntligen är stilla vaknar bebisen till liv och blir lite galen. Vi var hos barnmorskan som mätte livmodern, så nu kommer vi se att bebisen växer som den ska där inne och första mätningen låg vi i mitten.

Alexandra: Jag mår bra. Jag har inte längre några problem med min njure som blev lite inklämd innan. Berget med kuddar är nu borttaget. Skönt! Annars har jag tränat på och känner mig bra i kroppen, förutom dagen innan vi åkte när jag stressade och fick sammandragningar. Kroppen säger verkligen ifrån på ett sätt som inte går att missa nu, och jag fick skippa ett träningspass innan vi åkte för att kroppen sa vila. Men – jag lyssnar så gott jag kan! Har också sovit jättedåligt och oroligt i veckan, kroppen blir ju lite känsligare då. Hoppas jag sover bättre i veckan.

Hello! Today I’m in week 27 and it’s time for a sum of w 26 🙂 Now over 65% of pregnancy has been completed and 97 (!!!) days left. It may be a long time for you, but I’m getting excited haha.

The belly: The child is about 31 cm tall and weighs almost 1 kg. The belly continues to grow and it’s so new but fun of course. It has gotten a little calmer in my stomach since it made some space, it is a very calm baby there and I hope it will be like that with to the outside too haha. After w 25, it’s important to feel fetal movements every day, but every night when I’m finally still, the baby is alive and crazy. We were at the midwife who measured the uterus, so now we will see that the baby grows as it should in there and the first measurement we was in the middle curve.

Alexandra: I’m fine. I no longer have any problems with my kidney that got a bit clamped before. The mountain with pillows is now removed. Phew! Otherwise, I’ve been training and feeling good in my body, except for the day before we left when I was stressed and got contracted. The body really tells you to calm down in a way that can not be missed now, and I had to skip a workout before we left so the body could rest. But – I listen as much as I can! Have also slept badly during the week, the body becomes a bit more sensitive then. Hope I sleep better this week.

6 reaktioner på “GRAVID – vecka 26”

 • Sandra skriver:

  Hej! På vilket sätt kände du av njuren? Jag är snart i v. 25 och kom för några dagar till Thailand för två veckors semester. Första natten vaknade jag och hade så sjukt ont i sidan av magen, som ihållande stark värk. Det höll i sig dagen efter då jag till och från nästan grät av smärta (och rädsla, inte roligt att vara i ett annat land när det gör så ont..). Nu har det avtagit men gör ont ibland, i sidan av magen och strålar bak i ryggen, på vänster sida. Jag har googlat som en galning och funderat över njursten, njurbäckeninflammation mm… men förhoppningsvis är det bara att det trycker på organen.

  • Alexandra Bring skriver:

   Ömmade som fan under revbenen! Jag hade en dag när jag ansträngt mig mycket när jag fick typ som du beskriver, men det var också efter en UVi, vet inte om det hörde ihop! När jag slutade ligga på den sidan, samt ställde mig på fyra med röven upp i luften och skakade fram bebisen blev det bättre för mig! Hoppas att det bara är det <3 förstår stressen. Men jag kollade och de verkar som att om man inte behöver åka in akut med typ ambulans, är det vanligast att de bara är pga barnet trycker mot njuren. Men jag är ju absolut ingen läkare, men hoppas att de lugnar sig för dig! Stor kram!

   • Sandra skriver:

    Tack för ditt svar! Känner mig mycket lugnare nu. Inatt sov jag första natten här utan att vakna och ha ont och nu har jag inte haft ont på hel dagen. Får ont på kvällarna när jag gått mycket. Eller mycket och mycket, vi går och äter middag, på dagarna är man mest stilla i solstolen 🙂 känner mig som 70! Har också testat stå på alla fyra, så det kanske hjälper! Får kontakta sjukvården ifall det håller i sig när jag kommer hem. Någon uvi har jag inte haft vad jag vet. Dock känner jag mig oftare kissnödigare än vad jag är. Men det kan ju också vara att det trycker.

    • Alexandra Bring skriver:

     Åh hoppas du mår bra nu! Jag har också fått lite ont i njuren igen, tror det kan vara pga tarmarna svällt av flyget = ännu mer trångt i magen. Kram till dig!

 • Alva skriver:

  Det är så roligt att läsa om din graviditet – även för någon som inte är gravid ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.