GRAVID – VECKA 29

Heeeej på er och god morgon =) Idag är det lördag = ny vecka! Idag går vi in i vecka 30 och 76 dagar kvar tills beräknad födsel. Det går så sjukt fort nu, blir typ lite nervös av det haha. Om 10 veckor är det alltså v 40. Galet! Här kommer i alla fall en summering av vecka 29 som varit.

Magen: Barnet är ca 35 cm långt och väger i slutet av veckan ca 1.4 kg. Fokus dessa veckor är verkligen viktuppgång för barnet, och det märks. Det kliar på huden och jag känner att magen blir större. Min kille tycker att den bara kom och ser likadan ut, men jag känner mig större och att magen är mer i vägen än innan. Det är extra viktigt att äta regelbundna mellanmål nu och näringsrik mat så bebisen får bra grunder att växa på.

Alexandra: OMG vad jag är gravid nu?! Börjar nu vänja mig och istället för att böja mig ner för saker får det bli squats. Jag har känt mig mycket gladare och lugnare i veckan då jag försökt lösa allt jag kan som stressat mig. Jag har även börjat kolla på det här med föräldraledighet, jag tror att jag ska vara 75% mammaledig och jobba 25% som utgångsläge, sen får man korrigera i efterhand om det blir mer jobb. Jag har i alla fall redan nu börjat dra ner på allt för att jag ska känna mig lugn och inte bebis ska känna av stress, det har varit så himla skönt. Det här året kommer vara fokus på vår dotter och sedan får allt annat komma i andra hand helt enkelt! 🙂 Det är i alla fall ett pusslande med eget och kommande barn.

Kroppen har mått bra i veckan, ska strax iväg och köra fjärde passet för veckan och träningen har gått bra. Det enda jobbiga är att min energinivå är extremt låg. Orkar knappt göra något förrän jag blir helt över. Så jag är väldigt selektiv med mina aktiviteter. Igår tvättade jag upp alla bebiskläder och städade lite, då fanns det inte så mycket energi kvar alls på gymmet men köttade ändå på. Idag ska jag träna först, sen får vi se om det finns energi för något annat senare. Prioriteringar 😉 Nu ska jag visa en lägenhet för min kille som jag tycker att vi ska köpa. Håll tummarna!

Heeeey and good morning =) Today is Saturday = a new week! Today we go into week 30 and it’s 76 days left until estimated birth. It’s going so fast now, I kind of getting nervous about that haha. In 10 weeks, then it’s  week 40. Crazy! Here is a summary of week 29 that has been.

The belly: The baby is about 35 cm long and weighs about 1.4 kg at the end of the week. Focus these weeks is really weight gain for the child, and it is noticeable. My skin itches and I feel that the stomach grows bigger. My guy thinks it just came and looks the same, but I feel bigger and that my stomach is more in the way than before. It is extra important to eat regular snacks now and nutritious food so the baby gets good food to grow on.

Alexandra: OMG I’m so pregnant now?! Starting to get used to the new me and instead of bending down after things I have to do squats. I have felt much happier and calmer this week when I tried to solve all I can that stressed me. I have also begun to look at this with parental leave, I think I will be 75% off and work 25% as a starting point, then I will have to correct later if there is more work. In any way, I have already begun to calm down on everything to make me feel calm and make sure the baby feel no stress, it’s been so nice. This year will be the focus of our daughter and then everything else will come in second hand! 🙂 But it’s a mess with your own company and coming children.

The body has been feeling good during the week, I’m soon off to do the fourth workout of the week and the training has gone well. The only problem is that my energy level is extremely low. I barely have energy to do anything until I get over completely. So I am very selective with my activities. Yesterday I washed up all baby clothes and cleaned a little, because of that there was not much energy left at the gym yet I pulled it off. Today I’m going to workout first, then we’ll see if there’s energy for something else later. Priorities 😉 Now I will show an apartment for my guy that I want us to buy. Keep your fingers crossed!

6 reaktioner på “GRAVID – VECKA 29”

 • Ida skriver:

  Du är så fin som gravid ? Själv är jag i v 8 och är gravid i hemlighet med en pasta-mage typ. Funderar på om du kommer lansera gravid-tightsen. Skulle så gärna vilja ha ett par om de blir en mage så småningom… har du annars nå tips på träningskläder för gravida?

  • Alexandra Bring skriver:

   Åh tack snälla! <3 Stort grattis!! Jag har bara använt mina egna vanliga tights, det fungerade jättebra i början för mig men det är ju individuellt. Jag vet att min syrra har ett par från h&m som hon älskar :* Mina släpps inom kort också!

 • Frida skriver:

  Så fin du är och så fina bilder! Såg några gamla bilder på ditt köksbord, såg ut som att det var i marmor om jag inte såg fel? Är ute efter något liknande så tänkte höra om du vill tipsa om lite olika matbord till ett bättre pris! 🙂

  • Alexandra Bring skriver:

   Det är mitt förra bord, jag måttbeställde en marmorskiva och satte på en gammal fot jag hade hemma. Men när vi flyttar kommer jag dela med mig av mer inredning <3

 • Ava skriver:

  Jag ville bara berätta för dig, att jag har följt din blogg i flera år och du är en stor förebild för mig. Jag har känt igen mig i många tankar och känslor som du har delat med dig av här, och det har verkligen ingivit en form av trygghet för mig, att inte känna sig så ensam i den stora, vida världen. Du verkar ha så bra värderingar, vara så klok, ambitiös, insiktsfull, men framförallt, stark. Du kommer att bli en så otroligt bra förälder! ? Jag ville bara få det sagt, för jag tycker att det är viktigt att sprida kärlek. ?

  • Alexandra Bring skriver:

   Vilken fin kommentar att få!!! <3 Tack så jättemycket, den kändes in i hjärtat. Och tack för att du läser min blogg och sprider kärlek! Massa kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.