FRUITMANIA

God morgon mina fina! Igår postade jag den här bilden på IG. Det är något jag ska bli bättre på, att posta saker in-the-moment =) Men såhär sitter jag dock varje dag typ, i samma outfit. Jag har två par mjukisbyxor jag kan använda hemma, mina samples på preggotights, amningsbh-ar från h&m i alla färger, och ett par kostymbyxor från ASOS för gravida och några överdelar. Det är inte så att man behöver ha klädångest på morgonen, haha! Det blir vad som är rent.

Hur som helst, fick jag så mycket konstiga kommentarer på den här posten, typ att min bebis redan är anorektisk. Så jag tänkte skriva ett inlägg om det idag, och förklara hur olika allas gravidmagar kan se ut samt visa hur min såg ut innan jag outade det =) Jag tror det är viktigt att upplysa folk, jag själv hade dålig koll på hur det kan skilja sig, och var lite ledsen över att min fina kula aldrig ville komma fram förutom någon enstaka gång men då var det nog mest pga svullna tarmar. Har t ex inga magbilder från vecka till vecka, då jag försökte ta det så kändes det bara töntigt eftersom det inte fanns någon gravidmage och jag blev lite ledsen så slutade försöka. Men – mer om det på min IG senare!

Idag så har jag inget på schemat, så det betyder att bocka av massa jobb hemma. Jag älskar när jag kan sitta ostört och bara köra igenom dagens to-do som jag skrivit. Har lite fixarsaker jag har skjutit på, som jag ska göra bort idag och få ordning och reda. Igår hade jag så lite energi, hoppas att jag är piggare idag. Tänkte gå till gymmet nu så jag har gjort bort det i alla fall om jag blir död sen. Vi var också hos barnmorskan igår och mätte hur bebisen växer, och hon följer kurvan perfekt, så skönt!

Good morning my babes! Yesterday I posted this image on IG. It’s something I’ll be better at, posting things in-the-moment =) But I’m sitting like that in the same outfit every day. I have two pairs of sweat pants I can use at home, my samples on pregnancy tights, h&m nursing bras in all colors, and a pair of ASOS costume pants for pregnant and a few tops. It’s not that you have a hard time deciding what to wear in the morning, haha! It will be what’s clean.

Anyway, I received so many strange comments on this post, that my baby is already anorexic. So I was going to write a post about it today, and explain how different of every pregnant women can look and show how my body looked before I outed it =) I think it’s important to enlighten people, I myself had no idea how much different each pregnancy are, and was a little sad that my belly would never come out except once or twice, but then it was probably because of swollen intestines. For example, I do not have any belly images from week to week, when I tried to take it, it felt just weird because there was no pregnancy belly there and I became a bit sad so I  stopped trying. But – more about it on my IG later!

Today I have nothing on schedule, so it means doing a lot of work at home. I love when I can sit undisturbed and just go through today’s to-do list that I wrote earlier. Have some things I haven’t done and have to do, which I’m going to do today and get it done. Yesterday I had so little energy, I hope I have more today. Im gonna go to the gym now, so I’ve done it anyway if I’m dead late. We were also at the midwife yesterday and measured how the baby grows, and she follows the curve perfectly, so nice!

30 reaktioner på “FRUITMANIA”

 • Sara Möller skriver:

  Haha, alltså den bilden är FÖR gullig! <3

  Tråkigt att du får sådana kommentarer dock.. Jag kan bara tänka mig hur utsatt man är i den positionen som gravid, i synnerhet med sitt första barn. Bara rädslan inifrån för att något kan vara fel är ju alldeles tillräcklig. Och om folk då börjar komma med pekpinnar på vad som är normalt och ej – suck alltså.. 🙁

  • Alexandra Bring skriver:

   Loki, alltid vill han vara med haha! Ja verkligen, men man får fokusera på all fin kärlek jag fått istället <3

 • Johanna skriver:

  Nu har jag ingen egen erfarenhet av det, men har en kompis som var gravid men ”ingen som såg” då bebisen låg så långt bak och hon fick i princip aldrig någon gravidmage, snarare att folk trodde hon gått upp i vikt. Hon tyckte det var trist.. men som sagt vi är ju alla olika

 • Nanja skriver:

  Your belly looks really good and perfectly healthy! Don’t listen / read stupid comments! They are just jealous. Enjoy your pregnancy.

 • Dixi Wonderland skriver:

  Folk är så jävla elaka! Jag har följt Sarah Stage under båda hennes graviditeter och kommentarerna har varit FRUKTANSVÄRDA. Hon medverkade även i det amerikanska programmet The Doctors och till och med programledarna gjorde sig roliga på hennes bekostnad, det är fan inte okej! Som du skriver, alla ser vi olika ut även när vi är gravida. Förstår inte hur folk kan säga så fruktansvärt hemska kommentarer. Det enda man vill som förälder är att ens barn ska vara friskt.

 • Linnéa skriver:

  Hej! Tack för en rolig, inspirerande och äkta blogg! Det är så kul att få följa din graviditet och jag är tacksam för att du bjuder på så mycket av din vardag och allt vad den innebär med glädje, sorg, misstag, lärdomar, bedrifter och allt annat som hör livet till. Det är så tråkigt att vissa människor känner behovet av att trycka ned och smutskasta dig och andra och fokusera på utseende, ”vad som är bäst” osv istället för hur fantastisk din och allas andra människors kroppar är, trots att de är olika! Tycker rent spontant att det är synd att du ska behöva ”förklara” din mage/att det skiljer sig för någon annan, samtidigt så är ju verkligheten sådan att folk inte verkar fatta det… Lycka till i fortsättningen med resten av graviditeten och fortsätt följa din egen väg, du vet bäst själv vad som är rätt för dig 🙂

 • Julia skriver:

  Så tråkigt att få sådana kommentarer. 2018 och folk förstår fortfarande inte att vi ser olika ut och detta även under graviditeter. Suck. Fortsätt göra det som får dig och bebis att må bra, följer den kurvan och du mår toppen är ju allt som det ska! Kram <3

 • Moa skriver:

  Hej! Jag såg din post på instagram och blev ledsen över att höra att du fått elaka kommentarer om din bebismage. Jag är läkare och tänkte att lite input härifrån kanske kan vara till hjälp för att stå emot nättrollen. Vid graviditet ökar hormonnivåerna i kroppen något enormt, det känner de flesta till. Det man kanske inte vet är att dessa hormoner påverkar magen och gör att den helt enkelt stannar av. Många upplever problem med förstoppning osv under graviditet, det beror på att tarmarna inte rör sig lika mycket och att maten blir kvar längre i tarmen. Och vad händer då? – jo, gas. Många upplever en kula på magen tidigt i graviditeten, och ledsen för att säga det, men det är bara fis och svullna tarmar. Och självklart blir denna påverkan olika för olika personer. Alla har olika känsliga magar och äter även mycket olika. Det är inte förrän i sista trimetern bebisen får ett riktigt tillväxtryck och det är först då man kan snacka bebiskula på riktigt. Och hur mycket kula man får då är också olika – det beror mycket på hur livmodern är ställd. Det viktigaste är att magen tillväxer och inte stannar av utan att det blir en jämn och fin kurva :). Stort lycka till, ta hand om dig och ignorera de okunniga trollen! 🙂

  • Alexandra Bring skriver:

   Tack för input, alltid skönt med läkarkommentarer haha <3 Älskar förövrigt läkare sen jag blev gravid, fått så bra bemötande och hjälp. Passar på att slänga lite kärlek tillbaka helt enkelt. Stor kram & tack för det du gör!

 • ule skriver:

  You seem to have such healthy mindset about the pregnancy – eating well, exercising, not being stressed. How could anyone berate you for not having a bump? The child herself is not as huge as people imagine and it also depends on her position, not to mention the fluids, bloating, body fat that some women have and others have less. I guess you’re lucky that the bump is not that big and you can bend down (if you can).

 • Anonym skriver:

  Hej Alexandra!

  Vad tråkigt att höra att du har fått så hemska kommentarer.. att folk inte kan bete sig på internet..

  Jag undrar hur du gör när du ofta sitter hemma och jobbar, känner du inte att du aldrig kan lämna hemmet? Känner nämligen så när jag ofta pluggar hemma en hel dag, eller flera dagar på raken. Att man som adlrig gör någonting annat än att plugga, tänker att det är lite så när man jobbar hemma också? Känner du att du saknar ditt kontor som du hade?
  Jag försöker att alltid gå på en promenad mitt på dagen för att komma bort från hemmet, men kan du dela med dig utav dina favorit tips angående att jobba hemifrån?

  Tack på förhand, lycka till med bebben!! 🙂

  • Alexandra Bring skriver:

   Håller med!! Jag är så himla van att jobba hemifrån, att jag trivs bäst med att göra det. Jag är däremot väldigt dålig på att vara ledig hemma, och det är något jag jobbar mycket på (som t ex nu kl 21 haha). Men jag har så svårt att veta vad jag annars ska göra av tiden, och då kan det vara skönt att komma ut lite. Inte så mycket till tips kanske, men att lägga bort allt och göra annat en stund brukar hjälpa mig när jag lyckas göra det. Kram!

 • Karin skriver:

  Vad tråkigt att du fått dessa kommentarer.
  Allas gravidmagar ser ju olika ut. Stora, små, smala, runda, höga, låga osv. Med mitt första barn så tog det riktigt lång tid innan magen syntes, förmodligen pga magmusklerna. Och även på slutet så hade jag en sån typ av mage som stod rätt ur, dvs det syntes absolut inget bakifrån. Alla är olika herregud! Jag tycker att både du och din gravidmage är toppenbra och fina precis som ni är! Kram

  • Alexandra Bring skriver:

   Ja verkligen!! Precis som med vanliga kroppen. Men förhoppningsvis har någon lärt sig något av allt det här, hoppas det i alla fall <3 Kram och tack för peppen!

 • Mikaela skriver:

  Jag undrar vaför det helt plötsligt blir helt okej att kommentera någons kropp hej vilt när denne är gravid. Nu är du en offentlig person och får säker kommentarer om din kropp annars också dessvärre. Jag blev så sjukt kommenterad när jag var gravid. Först hade jag så liten mage och folk frågade om jag verkligen var gravid. Sedan fick jag sjukt stor stor mage och då kom kommentarerna som ”är du säker på att det inte är tvillingar?!”.

  Suck… din mage är jättefin. Allas gravidmagar är jättefina för där i bakas ett BARN. Kroppen är otrolig ❤.

  Kram!

  • Alexandra Bring skriver:

   Jag håller med dig! Man kan aldrig bara få vara. Men som du säger, det är ju ett barn i magen och det är det enda viktiga. Stor kram <3

 • Amanda skriver:

  Det är så sjukt hur elaka vissa kan vara mot en med sina kommentarer om ens mage. Jag fick ständigt höra att jag var för liten, åt jag inget eller och vad skulle jag få för barn egentligen, om jag ens var säker på att bebisen levde osv.. jag födde mitt barn i v 33 och då såg jag i princip ut som jag gjorde innan jag blev gravid. Gick upp 2 kg och kunde bära alla byxor igenom hela graviditeten. Vi alla är verkligen olika!

  • Alexandra Bring skriver:

   Ja det är så tråkigt att det ska behöva vara så, verkar så vanligt dessutom!!! Men man får bara ignorera dom, och förhoppningsvis lära dom en läxa genom att säga stopp. Kram <3

 • louise skriver:

  människor som har ett behov av att trycka ner andra har garanterat för lite att göra om dagarna och är antagligen en aning IQ befriade som inte har förstått skillnaden på rätt och fel ännu. din kropp är ju fantastisk som bakar en frisk liten skrutt därinne, resten spelar noll roll! kärlek & pepp till dig, kram.

 • JOHANNA skriver:

  Palla att folk ska kommentera ens mage! Var så less på det när jag var gravid! ”Vecka 32? Men oj, så liten du är”. Alltså hallå, det är inget man kan styra över och man har tillräckligt att oroa sig för ändå! Du är jättefin <3

  • Alexandra Bring skriver:

   Nej men håller med!!! Så himla skönt nu när jag mäter och vet att det växer som det ska, men innan var man ju orolig att man gjorde något fel hela tiden. TACK <3

 • Amanda skriver:

  Tror dom är Avis på att du är så snygg när du äe gravid!! OCH att du KAN vara så hälsosam – många av dem som skriver har säkert cravings efter pizza o godis och får dåligt samvete när de inser att de ej är noga med näring

 • Lotta skriver:

  Nu är det så här att du är söt som attan och har alltid varit. Det är ett problem, för det gör att många av någon underlig anledning alltid blir extra elaka när de ska kommentera din fina mage. De mår dåligt för att du blir en påminnelse om hur onöjda de är med sig själva. Tyvärr är det så enkelt många fungerar. Det har alltid varit så att de söta får extra pisk för de andra mår dåligt av kontrasten… Tyvärr. De borde skämmas men det gör de inte alltid. Kan ju vara en tröst dock att vi är många som genomskådar dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.