Q/A – svar del 1

Hej fina ni och tack för alla frågor! Har börjat gå genom dom och delar upp i olika poster, så här kommer dom första svaren 🙂 Hello you and thank you for all questions! I have started going through them and splitting into different posts, so here are the first answers 🙂

Q: Hur gammal är du? / How old are you? 

A: Jag är 27 år gammal! 🙂 / I am 27 years old! 🙂

Q: Har ni bestämt vad ert barn ska heta eller bestämmer ni efter födseln? Hur många barn skulle du vilja ha? / Have you decided what your child should be named or will you decide after birth? How many children would you like to have?

A: Ja, vi bestämde namn så snart vi hittade något vi var överens om 🙂 Det är det vi kallar magen när vi pratar om henne för att det ska bli mer verkligt också! Jag tror att jag vill ha 2 barn, men jag återkommer efter förlossningen. Haha! / Yes, we decided the name as soon as we found something we agreed about 🙂 That’s what we call the belly when we talk about her to make it more real too! I think I want 2 children, but I will get back to you after birth. Haha!

Q: När började du träna? / When did you start working out?

A: Januari 2012 🙂 / January 2012 🙂

Q: Vad äter du för lunch/måltider oftast? Några favoriter? / What kind of lunch/supper do you usually eat? Some favorites?

A: Det är olika varje vecka, men jag äter oftast en lättare lunch då jag inte är lika hungrig på dagen och småäter mer, delar upp det i mellanmål och sen äter jag ett stort mål till middag. T ex havregrynsgröt, makrill på hårdbröd, frukt, sallad etc eller om jag har matlåda kvar från middagen dagen innan! / It’s different every week, but I usually eat a lighter lunch because I’m not hungry on the day and eat more often, I split it into snacks and then I eat a big meal for dinner. Eg oatmeal, mackerel on hard bread, fruit, salad etc or if I have food left from dinner the day before!

Q: Vad använder du för smink dagligen? / What makeup products do you wear daily? 

A: Inget! Haha. Jag har fransförlängning så brukar väldigt sällan sminka mig på vardagar om jag inte ska på något möte eller liknande. Annars målar jag bara mina ögonbryn, då använder jag en penna från Anastasia. / Nothing! Haha. I have a lash extension, so I do not wear make up on weekdays unless I have a meeting or something like that. Otherwise, I only do my eyebrows, then I use a pen from Anastasia.

Q: Och produkter på natten? / And night time products? 

A: Jag är väldigt noga med att smörja in huden både morgon och kväll, ibland på dagen också när det är så kallt ute. Jag använder en hel serie från Lancome nu sedan någon månad tillbaka, både dagkräm och nattmask mm. Det funkar väldigt bra på min hy. / I always make sure to moisturize the skin both morning and evening, sometimes in the day again when it is so cold outside. I use a whole serie from Lancome now since a month back, both day cream and night mask, etc. It works very well on my skin.

Q: Hur ofta ändrar du dina träningspass? / How often do you change your workouts?

A: Just nu tränar jag ganska lika, jag har inget speciellt upplägg med periodisering osv men ser till att gå genom kroppen med lite varierade övningar. / Right now, I’m not changing that much, I do not have a special schedule with different weeks etc, but make sure to go through the body with some varied exercises.

Q: Favoritgodis? / Favorite candy?

A: Just nu: kolasnören, lakritsbalkar, marabou choklad & colanappar. / swedish candy, licorice, toffee, milk chocolate. 

Q: Summering: Hur ofta byter du pass? Vad gör du på varje pass? Kan du detaljera mer, vilken vikt du använder osv. / Hi Alexandra! Just love seeing what you post whether it’s here or on Instagram. You are such a fitness inspiration! I know it might be a lot of work for you.. especially now with the pregnancy and everything. But could you explain how often you switch workouts? What do you do for each one? And detail them a little more, if that’s ok. Just like.. how much weight you’re using, reps or stuff like that. Thank you! Hope you have an amazing day and everything goes well with the baby!

A: Absolut! Kan posta mina hela pass med vikt och reps etc om ni vill 🙂 Men jag tränar ben, axlar/triceps/bål, rygg och sen varvar jag det med liknande upplägg. Mer poster kommer! / <3 Thank you!! Absolutely! Can post my whole workouts with weight and reps etc if you want 🙂 But I exercise my legs, shoulders / triceps / core, back and then I’ll do switch between them with similar arrangements. More posts are coming!

Q: Hej!! Skulle inte du kunna visa vad du äter och hur du tränar en typisk dag under graviditeten. Samt nämna om det skiljer sig mkt med kosten och träningen från när du inte var gravid ??
PS har nog aldrig sätt en sådan fin gravidmage / Hi! Could you show what you eat and workout a typical day during pregnancy. And tell us if it’s a lot different from when you were not pregnant?

A: Jag äter minst något var tredje timme. T ex: yoghurt med lite granola & bär, hårdbröd med makrill, en påse morötter, majskakor, frukt, middag = något protein och kolhydrater och en sallad, kvällsfika: fruktsallad. Det beror på vad jag är sugen på helt enkelt! Men föredrar små täta mål nu, eftersom jag får ont i magen om jag äter för stora måltider. Jag försöker äta mycket mer frukt och grönt och regelbundet nu när jag är gravid. Jag äter mer men mer utspritt och mer näring. Träningen kör jag på som vanligt men tränar inte yttre magmusklerna och undviker övningar som belastar ojämnt (t ex utfall). Tack <3 / I eat at least every three hours. For example: yogurt with a little granola and berries, hard bread with mackerel, a bag of carrots, corn cakes, dinner = some protein and carbohydrates and a salad, evening snack: fruit salad. It depends on what I’m craving for simply! But I prefer small portions more often now, because I get tense in my stomach if I eat too big meals. I’m trying to eat a lot more fruit and vegetables and more regularly now when I’m pregnant. I eat more but it’s spread during the day and more nutrition. I exercise as usual but do not exercise outer abs and avoid exercises that are unevenly (like lunges). Thanks <3

Q: Hade varit intressant att se hur du har tänkt lägga upp din mammaledighet? Förstår att det är svårt att vara helt ledig när man har eget (egna) företag, så tänkte om du hade nån plan för hur det kommer se ut med dina kanaler och Bring sportswear, hur länge du tänkt vara ledig osv. / Would be interesting to see how you planned to do with your maternity leave? Understand that it’s hard to be completely free when you have your own (own) business, so thought if you had any plans for how it will be with your channels and Bring sportswear, how long you are supposed to be off, etc.

A: Min tanke är att jag ska vara 75% mammaledig. Dvs jobba 25% varje dag. Eftersom jag inte kan lägga ner allt jag gör och inte heller vill det, så vill jag dra ner på allt som går och vara så ledig som möjligt, men hålla allt levande med mina kanaler. Jag har under dessa månader som varit förberett så att jag ska försöka kunna vara ledig från allt utom att uppdatera kanalerna när bebisen kommer, och vissa dagar kommer jag säkert behöva jobba heldagar men då får jag korrigera det eftersom. Jag har i alla fall valt att ta ett lugnt år med jobb så att jag kan fokusera på allt vad det innebär med att bli mamma, sen får man se hur allt går eftersom och vad det är för bebis vi får! Min kille jobbar dessutom väldigt flexibelt så det kommer vara skönt att vi kan avlasta varandra. Jag har inte bestämt hur länge jag ska vara ledig sen, utan tänker att jag får ta allt som det kommer baserat på bebis 🙂 / My thought is that I’m going to be 75% off work. That means, work 25% and work 25% each day. Because I can not put down everything I do and neither do I want to I will slow down on everything so I can be as free as possible, but keep everything alive with my channels. During these months I have been prepared so that I will try to be free from everything except to update the channels when the baby comes and some days I will certainly have to work full days. In any way, I have chosen to take a calm year of work so that I can focus on everything it means to become a mother, then I’ll see how everything goes and what kind of baby we get! My guy also works very flexibly so we will be able to help each other. I have not decided how long I will be home with the baby, but I will decide everything based on baby 🙂

Q: Har du börjat att följa någon blogg eller liknade som är gravid när du blev gravid? Jag är nu i v38 och när jag blev gravid började jag följa många andra som är gravida just för att läsa om andras graviditeter och få tips ? / Have you started following a blog or similar who is pregnant when you became pregnant? I am now in v38 and when I got pregnant, I began to follow many others who are pregnant just to read about other people’s pregnancies and get tips ?

A: Jag har nog läst alla förlossningsberättelser som jag hittat på google, haha! Men har inte börjat läsa någon ny blogg. Jag följer min syster & Sanne som är gravida, men annars vet jag typ ingen? Har ni några tips på en bra blogg? Jag har också försökt hitta bra poddar, har lyssnat genom alla avsnitt av Ebbas gravidpodd, den tycker jag är bra! Har även kollat på svenska en unge i minuten på YouTube. Men andra tips välkomnas 🙂 Man är ju inte lite sugen på information, vill veta A L L T. / A: I have read all the birth stories I found on google haha! But have not started reading a new blog. I follow my sister & Sanne who is pregnant, but Ido not  know anyone else? Do you have any tips on a good blog? I have also tried to find good podds, have listened through all episodes of Ebba’s pregnancy pod, I think it’s great! Have also looked at the Swedish one baby in the minute on YouTube. But other tips are welcome 🙂 I’m not a little crazy about information, I want to know E V E R Y T H I N G.

12 reaktioner på “Q/A – svar del 1”

 • Malin skriver:

  Kul med en inspirerande o proffsig blogg. Såg dig på pom o flora för några veckor sen o Wow vilket gravidglow?. Tycker du e grym som äter nyttigt o kämpar på under graviditeten ..vet själv hur tufft det är vissa dagar (har 3 små flickor,alla under 4 år). Vissa dagar måste man tillåta sig en snickersruta o sängläge, det kommer du inte kunna göra sen på flera år… ?.när det e som tuffast här hemma åker jag till affären för att ”handla” sen sitter jag o pustar ut i bilen o äter plockgodis ? #egentid . Vill bara säga att njut o vila nu ordentligt för sen blir det några år som är tuffa och en prövning ..men det underbaraste som finns och villkorslös kärlek❤️

  Tips på blogg är Nadja mayr, hon är gravid också.

  • Emelie skriver:

   Tänkte också tipsa om Nadja Mayr på Vi med barn ☺️

  • Alexandra Bring skriver:

   Men vad fin du är, tack snälla <3 Känner tyvärr inte av så mycket glow haha! Och tack för en uppfriskande kommentar, och tips på vart man ska fly sen 😉 Skrattade högt! Stor KRAM!

 • Julia skriver:

  Hei, for podcasts try “Free Birth”!

 • Karoline skriver:

  Förlossningspodden! Och som nr 2, Vattnet går 🙂

 • Jen skriver:

  Nadjamayr.vimedbarn.se är super härlig och inspirerande mammablogg

 • Amelie skriver:

  Rekommenderar verkligen bloggen ptbyemma! Är inte gravid själv men tycker ändå det är jättekul o läsa om hennes tid med sin bebis. Hon lägger även upp mycket träningstips o näringsrika recept.

 • Sarah skriver:

  Förlossningspodden! Lyssnade på på den hela min graviditet, så äkta och fint. Dom tar upp allt det härliga men också allt det jobbiga, förväntningar , sånt man” inte pratar om” osv.

  Sen är det mysigt att titta igenom gravid vecka för vecka -avsnitt på youtube.

  Lycka till med bebis sen! ❤️

 • Amanda skriver:

  Tänkte tipsa om att Foki är gravid också 🙂 Hon är ju också från norrland och bor i Stockholm!

 • Ellen skriver:

  Jag kollade på Margaux förlossningsvlogg flera gånger inför min förlossning, den gjorde mig peppad och fick mig se fram emot förlossningen!

  Jag födde tillslut med akut kejsarsnitt, och trots att jag inte fick föda så som jag föreställt mig blev förlossningen otroligt lyckad – det kom ju ut världens finaste bebis!

 • Sara skriver:

  Jag följer angelicogram på insta, är i ungefär samma vecka som dig (oss?) sjukt cool brud!:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.