Q/A – svar del 2

Q: Vikt innan graviditeten samt nu? Sett att Vickan varje vecka skrivit och även att hon stundtals upplevt det som begränsande och ovant! Antar att alla känner olika! Hur har det varit för dig? / Weight before pregnancy as well as now? I’ve seen that Vickan wrote every week and also that she sometimes experienced it as a limiting and unexpected! Guess that everyone knows different! How has it been for you?

A: Jag har valt att inte dela med mig av min vikt av samma skäl som jag inte brukar göra det i vanliga fall, eftersom jag har många som följer mig som försöker hitta en balans mellan mat, träning & allt vad det innebär känns det lite som fel fokus! =) Jag har dock inte gått upp så mycket som jag trodde att jag skulle göra, men det beror nog på att jag äter rätt nyttigt och tränar under graviditeten, så kroppen går upp det den behöver baserat på det precis som i vanliga fall. Skillnaden är att jag kan äta mer nyttigt nu och ändå inte tappa det fett jag har, vilket känns väldigt bra då jag kan tillgodose bebisen med bra näring utan jag försvinner. Men efter födseln med amning blir det nog en hel del extra mat som måste ätas för att inte tappa all vikt jag har. Jag har lite ångest inför det också om jag ska vara ärlig, hatar att känna matstress.

Min kropp är väldigt klumpig och inte smidig, jag saknar att kunna vara aktiv, snabb och explosiv som jag brukar vara. Utöver det känns kroppen väldigt bra, men där tackar jag träningen igen!

I have chosen not to share my weight for the same reasons as I do not usually do it, because I have many who follow me trying to find a balance between food, exercise and everything it means feels a bit wrong focus! =) However, I have not gone up as much as I thought I would do, but it’s probably because I eat right and exercise during pregnancy so the body goes up what it needs based on it just as usual. The difference is that I can eat more useful now and yet not lose the fat I have, which feels very good since I can satisfy the baby with good nutrition without i disappear. But after birth with breastfeeding, there will be a lot of extra food that has to be eaten in order not to lose weight anymore. I have some anxiety before it too, if I’m to be honest, hate to feel food stress.

My body is very clumsy and not smooth, I miss being able to be active, fast and explosive as I usually are. Besides that, the body feels very good, but I thank the training again!

Q: Jag undrar ifall du har någon favorit bland dina träningstights från Bring Sportswear? Tänker då både utseendemässigt och på passform/material osv. Är sugen på att beställa ett par men alla är så sjukt fina så har lite beslutsångest haha! Måste bara tillägga också att din och Victorias podd utan tvekan är min favorit, så härligt med lite norrländskt när man längtar till Västerbotten lite extra härifrån Stockholm! ? Kram / I wonder if you have any favorite of your training clothes from Bring Sportswear? Thinking about both appearance and fit / material, etc. I’m looking forward to ordering a pair but everyone is so nice, so have a lot of decision-making haha! Just add that your and Victoria’s pod is undoubtedly my favorite, so lovely with a little Northern accent when you long for Västerbotten a little extra from Stockholm! ? hug

A: Åh jag älskar ju preggotightsen nu haha, men innan jag blev för stor så var striped tights mina favoriter. Både det svarta och grå materialet gillar jag!! 🙂 Hoppas du hittar en favorit. Reklam för min shop: använd alexandra20 så får du 20% också. Tack så jättemycket <3 / Oh, I love the preggoights now haha, but before I got too big, striped tights were my favorites. Both the black and gray material I like !! 🙂 Hope you find a favorite. Advertising for my shop: Use alexandra20 to get 20% off too. Thank you very much <3

Q: Du och din sambo har inte varit ihop så länge va? Vad har du/anser du om att skaffa barn tidigt i ett förhållande? / You and your partner have not been together for as long? What do you / think about getting children early in a relationship?

A: Nej vi har inte varit ihop så länge, vi träffades första gången för 1.5 år sedan! För mig tog det ca 10 minuter att tänka ”det här är min framtida man” och den känslan har bara förstärkts varje dag under den tiden vi känt varandra så därför var det inte några frågetecken kring om vi skulle ha barn ihop eller inte när det hände. Såklart lär man känna varandra mycket av tid, men vi är två rationella personer som fattar att vi funkar bra ihop och därför har jag inte känt mig stressad av att allt gått så fort mellan oss. Från den dagen vi började träffas utanför jobb har vi i princip bott ihop och planerat framtiden tillsammans. Om jag inte kände mig 100% på någon i den här åldern, hade jag inte gett mig in i något och det är nog den stora skillnaden på att träffa någon nu, och varför saker kan gå fort utan att det behöver vara något negativt. Det är såklart upp till var och en hur man själv vill ha det, men varför vänta flera år ”bara för att” när det inte kommer ändra något om man känner sig säker? / No, we have not been together for so long, we met the first time 1.5 years ago! For me it took about 10 minutes to think ”this is my future husband” and that feeling has only been reinforced every day during the time we knew each other so therefore there were no question marks if we would have children together or not when it happened . Of course, you get to know each other a lot of time, but we are two rational people who think we are working well together, and so I have not felt stressed that everything has gone so fast between us. From the day we started outside of work, we basically lived together and planned the future together. If I did not feel 100% on someone at this age, I had not gotten into something and it’s probably the big difference to meet someone now, and why things can go fast without the need for anything negative. Of course, it’s up to everyone how you want it, but why wait several years ”just because” when it will not change things if you feel sure already?

Q: Hej, älskar din blogg och är själv sugen på att skaffa barn. Hur kände du att ”nu är det dags”. Jag övertänker om jag verkligen är redo och min sambo tänker inte alls haha. Kram / Hi, love your blog and you are looking forward to having children. How did you feel that ”now is the time”. I’m overthinking if I’m really ready and my partner does not think at all haha. Hug

A: Redan innan jag träffade min kille hade jag fått ett sug och kände att jag ville ha barn. Nu var det ju inte helt planerat att vi skulle få barn nu, men vi hade ändå pratat om att vi ville skaffa barn tillsammans längre fram. Jag tror aldrig att man kommer att känna ”nu är det dags”, men om man känner att man vill ha det så tror jag inte det gör någon skillnad på om det är nu, eller om 2 år mer än praktiska saker. Det kommer vara samma omtumlande känsla, och jag tror aldrig att man känner sig helt redo för det då det är någonting som förändrar hela ens liv. Oavsett när ni bestämmer er så kommer det nog bli en chock och en omställning i hjärnan eftersom det är väldigt överväldigande. Så var det för mig i alla fall och hade nog varit det oavsett! 🙂 / Even before I met my boy I felt that I wanted children. Now it was not entirely planned that we would have children now, but we still talked about wanting to have children together later. I never think that you’ll feel ”it’s time now,” but if you feel that you want it, I do not think it makes a difference whether it’s now or in 2 years more than the practical things. It will be the same tremendous feeling, and I never think that you feel completely ready for it as there is something that changes one’s whole life. No matter when you decide, there will probably be a shock and a change in the brain because it is very overwhelming. That’s how it was for me anyway and probably had been no matter the situation! 🙂

Q: Hej! Jag undrar om du skulle vilja berätta hur du vill föda, alltså naturligt/kejsarsnitt? Är själv rädd inför min framtida förlossning och funderar på vad som skulle passa mig bäst, är detta något du också är nervös inför eller känns det lungt? ? / Hey! I wonder if you would like to tell how you will give birth, natural/caesarean section? Being afraid of my future delivery and thinking of what would suit me best, is this something you are also nervous about or feeling calm? ?

A: Min plan är att föda naturligt, och även det jag hoppas att jag får göra! Innan jag blev gravid ville jag göra kejsarsnitt för att jag tyckte att allt kändes så läskigt, men efter att jag blev gravid ändrades det helt. Nu är jag sjukt nog lite peppad på förlossningen haha, även fast jag fattar att det kommer göra GALET ont så är det ändå häftigt att kunna pusha kroppen till max och sen få den bästa belöningen, bara känna att ”shit jag gjorde det” och att ha med sig den känslan sen 🙂 Alla gör som dom vill dock, finns inget rätt eller fel. Man får tänka efter vad som känns bäst för en själv bara precis som jag gjort! / My plan is to give birth naturally, and  what I hope I can do! Before I got pregnant, I wanted to make Caesarean section because I thought everything felt so scary, but after I got pregnant it changed completely. Now I’m crazy enough excited on giving birth haha, even though I think it’s going to hurt like CRAZY, it’s so cool to push the body to the limit and then get the best reward, just to feel that ”shit I did it” and always have that feeling with me 🙂 Everyone does what they want, and there’s nothing right or wrong. You must think about what feels best for you just as I did!

Q: Undrar även vilken som var/är din favvo övning för att bygga gluteus när du gymmade mycket?/Also wondering what was / is your favvo practice to build gluteus when you gymed a lot?

A: Min absoluta favorit är bulgariska utfall! Det är en övning jag verkligen saknar att göra. Utfall överlag är väldigt bra för att bygga rumpa. Även step-ups med vikter och hip-thrusters är några favoriter. / My absolute favorite is Bulgarian split squats! It’s an exercise I really miss a lot. Overall lunges are very good for building a butt. Even step-ups with weights and hip thrusters are a few favorites.

2 reaktioner på “Q/A – svar del 2”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.