SUNDAYS

HEJ och hello söndag! Såhär såg jag inte ut imorse.. Men igår haha! Jag har inte orkat mer idag än att dra på mig det som låg bredvid sängen, gått ut med Loki och googlat massa graviditetssaker i vanlig ordning haha! Har beställt hem hallonbladste nu efter att ha läst så mycket positivt om det. Det finns vissa som säger att det kan starta igång förlossningen, men som med alla andra saker finns det inga bevis på det. Däremot finns det några studier som visar att det kan ge lättare förlossningar och många upplever att de haft mindre blödningar efteråt. Jag vet inte om det funkar, men jag tänker att det inte finns något att förlora på att testa. Dock ska man vänta tills vecka 35 enligt många, då det kan sätta igång sammandragningar. Lite motsägelsefullt, men jag vill inte gambla 😉 Någon som har provat?

Sov i alla fall väldigt oroligt, jag har börjat kissa på nätterna nu och sova väldigt lätt. Det är inte hela världen men jag har väldigt svårt att somna om när jag vaknar så idag är jag lite som en zombie. Får bli en lugn dag men en sväng till gymmet hoppas jag att jag orkar med! Ikväll tror jag att vi ska laga thaimat. Jag är sugen på thaisoppa och stekt ris, så om vi orkar blir det nog det 🙂

Nu ska jag ladda upp vår podd! Vi hörs sen babes.

Hello and hello sunday! So, I do not look like this right now.. But yesterday haha! I have not done more today than put on what was lying next to the bed, gone out with Loki and googled a lot of pregnancy things in the usual order haha! I have ordered a raspberry leaf tea now after reading so much positive about it. There are some who say it can start delivery, but as with all other things there is no evidence of it. However, there are some studies that show that it may provide easier births and many people experience less bleeding afterwards. I do not know if it works, but I think there is nothing to lose on trying it. However, I should wait until week 35 according to many, as it may trigger contractions. A little contradictory, but I do not want to gamble 😉 Someone who has tried it?

In any way, I sleep very worried, I have started peeing at night now and sleep very easily. It’s not the whole world but I’m have a very hard time to fall back asleep when I wake up, I’m a bit like a zombie today. It will be a calm day but a turn to the gym, I hope I can do it! Tonight I think we will cook thai food. I’m craving Thai soup and fried rice, so if we can, it will probably be our dinner 🙂

Now I’ll upload our podd! Talk to you later babes.

14 reaktioner på “SUNDAYS”

 • M skriver:

  Jag drack det från v.35 och kunde känna sammandragningar direkt efter, slump eller inte! Men min dotter kom 2v efter bf ?? MEN jag blödde lite, hade vanliga bindor från Ica (inte sjukhusets jättebindor) och blödde max 1v efteråt! Så med baby nr2 kommer jag köra på teet igen ?

 • M skriver:

  Har två barn, en flicka och en pojke. Har druckit hallonbladste med båda. Flickan var första barnet och kom 10 dagar före BF. Blödde inte så mycket tyckte jag. Pojken kom 7 dagar efter BF men blödde inte så mycket då heller. Inte fått tidiga sammandragningar men börjat dricka det efter rekommendation, från vecka 35. 🙂 Lycka till!

 • Julia skriver:

  Hej!
  Slösa inte energi och pengar på hallonblad. KH drack det så att det stod ut genom öronen men gick ändå över en vecka och hade väldigt smärtsamma värkar innan jag fick ryggbedövningen. Tror det mest är en skröna eller så måste man dricka så extrema mängder att man aldrig kommer upp i rätt dos hur man än gör.. vore en annan sak om det var supergott, men annars skulle jag skippa det 😉

  • Alexandra Bring skriver:

   Nej, har läst massa olika historier men tycker det känns lite kul att prova haha!!! Men synd att det inte kändes som det finkade något för dig. Tack för att du delade med dig! Kram

 • Sara skriver:

  Jag drack hallonbladste från v.35, men jag födde ändå 2 v efter bf med akut kejsarsnitt. Med nästa graviditet struntar jag i hallonbladste ☺️

 • Emma skriver:

  Vart kommer mjukisarna ifrån? =)

 • Sarah skriver:

  Vad häftigt! 😀 Hoppas att det funkar!

 • Elin skriver:

  Jag jobbar med te och drack själv hallonbladste när jag var gravid. Hallonbladste ska även vara bra att dricka efter förlossningen, det hjälper livmodern att dra ihop sig igen. Du ska dricka ganska mycket för att få någon effekt. Jag blev själv trött på att dricka så mycket varm vätska så mitt tips om att brygga teet kallt också och dricka som iste. (häll i hallonbladen i en stor karaff med kallt vatten och låt det stå i kylen över natten) Jag tycker det är gott och ha i lite ingefära, mynta & citron i teet också.
  Sen när du fått bebisen så finns det även något som kallas för Ammningste som är superbra. Det är en kryddblandning som kan lugna oroliga magar och dricker man mycket går det ut via bröstmjölken och kan hjälpa bebisen vid ont i magen.

  • Alexandra Bring skriver:

   Hur mycket är mycket?? Är så peppad på detta, haha! Och tack för tips… iste it is!!! Spännande med te för amning med =) Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.