SNABB KYCKLINGPASTA

Hej babes! Över 10 tusen personer ville ha det här receptet trots den sjukt fula bilden haha. Tackar för förtroendet, men jag lovar att det var sjukt gott och snabbt gick det. Jag gjorde det som en pasta för att bli av med rester i kylskåpet, och oftast brukar dom rätterna bli godast. Här kommer receptet:

Hi babes! More than 10,000 people wanted this recipe despite the badly ugly picture haha. Thank you for your confidence, but I promise that it was very good and quick as well. I made it like a pasta to get rid of leftovers in the fridge, and usually these dishes are the best. Here’s the recipe:

Ca 500 g kyckling (jag tog minutstrimlor från Kronfågel) 
1 avlång paprika 
1 gul lök 
10 pärltomater 
1 hönsbuljong 
1 grönsaksbuljong 
2.5 dl grädde 
2 msk soja 
2 vitlöksklyftor
4 msk ketchup (hade ingen tomatpuré)
Chiliflakes på feeling (ha inte för mycket feeling bara hehe)
Salt & peppar 
50 g parmesan 

Gör såhär: Koka först upp pastavatten. Börja sedan med såsen. Hacka och stek lök, pressad vitlök, paprika och tomater. Tillsätt sedan kycklingstrimlor och stek ca 5 min eller tills dom är genomstekta. Tillsätt resten förutom parmesan. Häll i pasta i pastavattnet. Låt kycklingsåsen puttra medan pastan kokas. Stäng av plattan för såsen och häll i parmesanosten. Blanda sedan såsen med pastan (så pastarören blir fyllda med sås, väldigt viktigt steg). Servera.

About 500 g of chicken (I choose pre-cut strips)
1 bell pepper 
1 yellow onion
10 cherry tomatoes
1 hen broth
1 vegetable broth
2.5 dl cream
2 tablespoons soy sauce
2 garlic cloves
4 tablespoons ketchup (had no tomato paste)
Chiliflakes based on feeling (do not have too much feeling just hehe)
Salt & pepper
50 g parmesan

Do this: Boil the pasta water. Then start with the chicken sauce: Chop and fry onions, crushed garlic, peppers and tomatoes. Then add chicken strips and fry for about 5 minutes or until they are cooked. Add the rest except the parmesan. Pour the pasta into the boiling water. Let the chicken sauce boil light while the pasta is boiled. Turn off the plate for the sauce and pour into the parmesan cheese. Then mix the sauce with the pasta (so the pasta is filled with sauce, very important step). Serve.

2 reaktioner på “SNABB KYCKLINGPASTA”

 • Lotta skriver:

  Hej!
  Nu kommer en kommentar om nåt helt annat än mat.

  Tack för en fin blogg och tack för att du delar med dig av flera sidor av moderskapet. Ett där man faktiskt tillåts älska sitt barn samtidigt som man kan tycka att t.ex. amning eller pumpning, sömnbrist och/eller oron man kanske känner är jättetufft. Angående amningen kan jag bara säga, gör det som känns bäst för DIG. Vare sig det är att helamma, delamma eller ge ersättning till 100%. En mamma som mår bra är den bästa mamman till Lou.

  I och med att du födde för tidigt kan jag tänka mig att du kanske funderar på varför det blev så och om det kommer hända igen om ni skulle vilja ha fler barn i framtiden. Och då slog det mig att din historia påminner mycket om min systers. Hon hade blödningar under den första och andra trimestern när hon väntade sitt andra barn och hennes bäbis föddes sedan i vecka 34. Hennes bäbis är idag 8 år och är som vilken annan tjej som helst. Min syster fick aldrig någon given förklaring till varför hon fött för tidigt, men läkarna var ändå nästan säkra på att det hade med just den graviditeten att göra och inte hennes kropps förmåga att bära ett fullgånget barn. Hennes första barn föddes två dagar före BF och hennes tredje barn föddes en dag efter BF. Så skulle ni vilja ha ett till barn någon gång i framtiden ville jag bara ha delat med mig om en historia där det gick hur bra som helst för jag övertygad om att det absolut vanligaste är att det gör det.

  Kram!

  • Alexandra Bring skriver:

   Åh tack för din kommentar och att du tog dig tid att dela den storyn. Alltid skönt att höra när det gått bra för andra <3 Stor kram!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.