FÄRGKODER, STUCKATURER & GOLV

I samarbete med Måleributiken i Alvik 

Hej fina ni! Har fått så otroligt mycket frågor om alla färger vi har här hemma, våra stuckaturer och vårt golv så nu tänkte jag summer allting i en post. Som jag skrivit om tidigare har vi fått hjälp med alla färger och all planering från Måleributiken i Alvik. Jag kan varmt rekommendera dom, så personligt och sjukt bra service. Vi bokade först ett hembesök där vi gick genom våra tankar och fick feedback, sen fick vi färgprover i dom kulörer vi ville ha och vi har rådfrågat dom om typ ALLT. Vi har fått speciella färger för allt från våra lister, badrum till garderober för ett långsiktigt resultat. Vi valde också miljövänliga färger och fick hjälp med vad vi skulle ha för glans på alla olika material. Med hjälp av dom la vi även armeringsdukar på alla väggar och tak för att färgen inte ska spricka i framtiden. Det är något vi aldrig hade tänkt på själva, och såna saker är det så skönt att fråga experter om. Det är extremt trevlig och hjälpsam personal i butiken, vi har seriöst träffat och haft kontakt med alla nu haha!

Först ut: Golvet. Vi hade turen att ha kvar allt originalgolv i hela lägenheten. Det är furugolv som funnits här i all evighet. När vi plockade bort alla plastmattor som låg här var golvet väldigt orange och det ville vi få bort samtidigt som vi ville ha kvar grundkänslan. Eftersom furugolv har mycket mellanrum mellan plankorna och det inte är så hygieniskt med barn och hund, fick vi hjälp att välja en fog att ha mellan plankorna. Vi valde en mörk fog. Efter den var lagd så slipade vi golvet. Vi betsade det i en vit tunn bets och avslutade med klarlack. Måleributiken i Alvik hjälpte oss att välja rätt material för just vårt golv, och eftersom furu är väldigt mjukt blev det klarlack istället för hårdvax som jag fått lära mig är det mest vanliga. Är SJUKT nöjd med golven!

First out: The floors. We were lucky enough to have all the original floors throughout the apartment. There is pinewood floor that has been here forever and forever. When we removed all the plastic mats that lay here, the floor was very orange and we wanted to get rid of it while we wanted to keep the basic feeling. Since pinewood has a lot of space between the planks and it is not so hygienic with children and dogs, we were helped to choose a grout between the planks. We chose a dark one. After it was laid we sanded the floor. We choose a white color for the stain and finished with a clear enamel paint (?). The paint shop in Alvik helped us choose the right material for our floor, and because the pine is very soft, it became a clear one, instead of the hard wax that I have learned is the most common. SUCCESS!

Stuckaturer då? Ja, vi hade lite stuckaturer som fanns med bland annat i matsalens tak som vi valde att bygga vidare på. För oss var det väldigt viktigt att bevara känslan av sekelskifte och vi fick därför hjälp att välja ut stuckaturer som funkade i våra rum och vi har gjort både höga golvlister och låga taklister i alla rum. I t ex matsalens tak och i Lous rum är det rundade väggar, då fick vi hjälp att välja material som går att böja. Efter att vi valt stuckaturer fick vi sedan hjälp att ta fram rätt färg för att det skulle se ut att vara original. I både sovrummet, matsalen och kontoret valde vi att köra med ramar på väggarna. Tycker det känns lyxigt och fint!

Stuccos then? Yes, we had some stucco that was left, the ceilings in the dining room we chose to build more too the original ones. For us, it was very important to maintain the centuries feeling and we were therefore helped to choose stucco that worked in our rooms and we have made both high floor tiles and low roofing lists in all rooms. In, for example, the ceilings of the dining room and in Lous’s rooms there are rounded walls, then we were helped to choose materials that can be bent. After selecting stuccos, we then got help to get the right color to make it look original. In both the bedroom, the dining room and the office we chose to do frames on the walls. Does it feel luxurious and nice!

Färger? När det kommer till färger bad vi om varma färger som gick i linje med varandra. I vitt, grått, beige. I vardagsrummet fick vi hjälp att ta fram en grå ton med lite inslag av grönt när ljuset kommer in som går hand i hand med vår kakelugn. Innan vi fick den här färgen hade vi tänkt måla kakelugnen vit, men allt gick ihop så fint att vi bestämde oss för att behålla den precis som den är. Vi fick några olika nyanser av färgen vi provmålade med bredvid kakelugnen och vi valde den ljusare. Jag ÄLSKAR vår färg i vardagsrummet. Vi hade aldrig kommit på att välja den här kulören om det inte vore för att Karolina på Måleributiken i Alvik tog fram den till oss, vilka genier! <3 Färgkoden för vardagsrummet är NCS S 1002-Y.

Colors? When it comes to colors, we asked for warm colors that went in line with each other. In white, gray, beige. In the living room we were helped to pick up a gray tone with a bit of green that goes hand in hand with our tiled stove. Before we got this color we would have thought to paint the tiled stove white, but everything went together so fine that we decided to keep it just the way it is. We got some different tones of the color we tested with next to the tiled stove and we chose it brighter one. I LOVE our color in the living room. We would never have chosen this color if it were not because Karolina at the Paint Shop in Alvik brought it to us, what geniuses! <3 The color code for the living room is NCS S 1002-Y.

Lous rum då? Ja här ville vi ha en lite pastellig färg som passade ett barnrum. Här behövde vi inte ens provmåla, vi såg direkt att den färgen var precis vad vi ville ha. Det går så himla fint med hennes vita inredning. Visade en av hennes leksaker som vi tyckte var fin, och då tog dom fram exakt den färgen till väggen. Perfekt!!! Färgkoden i Lous rum är S 2005-G50Y.

Lous then? Yes, here we wanted a little pastel color that suited a children’s room. Here we did not even have to test, we immediately saw that color was just what we wanted. It’s going fine with her white décor. Showed one of her toys that we thought was nice, and then they brought out exactly that color to the wall. Perfect!!! The color code in the Lous room is S 2005-G50Y.

I kontoret ville vi köra lite mer vågat. Här målade vi alla golvlister i samma färg som väggarna + även den platsbyggda bokhyllan. Vi fick prover på olika nyanser av grått och valde den mellangrå för att rummet inte skulle bli för mörkt. Är så SJUKT nöjd med färgen här inne och alla stuckaturer. Längtar tills vi inrett det så jag kan visa er lite mer 🙂 Färgkoden på färgen i kontoret är NCS S 2502Y.

In the office we would drive a little more daring. Here we painted all floor lists in the same color as the walls + even the place-built bookshelf. We got samples of different shades of gray and chose the middle gray so the room would not get too dark. I’m SO SATISFIED with the color in here and all the stucco. Longing till we set it up so I can show you a little more 🙂 The color code of the color in the office is NCS S 2502Y.

Och nu till min favoritfärg i hela lägenheten.. SOVRUMMET! Bad om en greige färg och den här passade så bra i sovrummet då den är mysig, harmonisk och lugnande. Jag vaknar med ett stort leende varje dag jag ser vår heeeeelt perfekta färg. Färgkoden är NCS S 2002-Y50R. HUR fin är den inte?!!!! Fått typ 3740505 frågor om den så jag skulle säga att dom gjorde ett jävligt bra jobb. TUSEN TUSEN tack till alla på Måleributiken i Alvik för att ni hjälpte oss att skapa vårt drömhem med er kunskap och extremt grymma service och för all guidning när vi själva har varit helt trötta på beslut. Vilka stars ni är <3

And now to my favorite color in the whole apartment .. BEDROOM! Ask for a greige color and this one was so comfortable in the bedroom as it is cozy, harmonious and soothing. I wake up with a big smile every day I see our very beautiful color. The color code is NCS S 2002-Y50R. How nice is it?!!!! Got like 3740505 questions about it so I would say they did a damn good job. THOUSANDS OF THANKS AND thank you to everyone at the Painting shop in Alvik for helping us create our dream home with your knowledge and extremely good service and for all guidance when we ourselves have been completely tired of decisions. What stars you are <3

18 reaktioner på “FÄRGKODER, STUCKATURER & GOLV”

 • Elina skriver:

  Åh! Så fint. Vart är garderoben i sovrummet ifrån.

 • Louise skriver:

  Alltså WOW! ? Älskar er stil, jag får så mycket inspiration! Är nämligen mitt uppe i vårt husbygge och därav är inredning och inspiration det enda jag tänker på just nu ??? Älskar’t!

 • Nea skriver:

  Hei alexandra! Your apartment Is so beautiful! Well done! Where Is that cloud thing in lou’s room?

 • Sofia skriver:

  Så himla fint renoverat!

 • Johanna skriver:

  Ååå, tusen tusen tack för att du tog dig tid och skrev ut färgkoderna, så himla snällt av dig!! Tyckte den i sovrummet (och ja, alla andra också!) var så magisk!! 🙂

 • Kaffekunnig skriver:

  Wow vilket fantastiskt sovrum!!

 • Johanna skriver:

  Dum fråga kanske men färgkoderna gäller dom hos alla som man kan köpa färg hos eller bara där ni köpte? ?? super fint!

 • Lina skriver:

  Ni har verkligen renoverat så fint! Otroligt inspirerande att se förändringen när det är sån enorm skillnad från ursprungsskicket. Blir avundsjuk både på ditt hem och att du har en så händig kille ?

 • Alica Andersen skriver:

  «Vi valde en mörk fog. Efter den var lagd så slipade vi golvet. Vi betsade det i en vit tunn bets och avslutade med klarlack.»

  Hi, have the same problem as you with our floors. Wanted to ask if u have an idea what kind of «mörk fog» were used? What kind of «bets» and «klarlack» were used?

  Hope u have time to answer:)

  Your aprtment looks beautiful.

 • Anna skriver:

  Är det 1002 i vardagsrummet eller 1502?

 • Emma skriver:

  Hej! Måste fråga ifall färgkoden verkligen stämmer i ert sovrum? Jag nämligen målat den skälv i mitt sovrum och tycker att den är så mycket mer grå och ”kall” än din väggfärg! Kanske kan vara ljuset men jag vet inte! Älskar din lägenhet och har samma stuck på min :))

 • Isabelle skriver:

  Hej Alexandra,
  Har samma fråga som är ställt innan, stämmer NCS S 2002-Y50R som sovrumsfärg?
  Är verkligen ute efter samma färg men tycker att den ser något annorlunda ut när jag har provat.
  Så tacksam för svar 🙂

 • janina skriver:

  Hejsan, har först nu hittat till din blogg.. och den är fantastisk.!
  skrivbordet? hur har du fått den med marmorskivan ?
  och sen Alla färger kan se helt olika ut beroende på ljus.
  Den kan vara superfin som den är hos dig.. och se helt annorlunda ut hos mig. =)

 • Malin skriver:

  Hej Alexandra! Upplever du att golven blev ”hårdare” med klarlack? Vi har också furugolv som vi funderar på att byta ut pga så mycket jack och repor i nu men blev väldigt sugen på att slipa när jag ser ditt fina golv :))

 • Chitra skriver:

  Hi Alexandra, Such a beautiful apartment you have! I was wondering where you got the chair from? Thanks!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.