RECEPT – OREOTÅRTA

Så SJUKT många som vill ha receptet till tårtan. Det är en Oreo-tårta. Ville göra en tårta som var enkel att få fin och vad passar bättre än en naked cake? Man får passa på när man får bestämma fortfarande 😉

Receptet kommer HÄRIFRÅN.

Ingredieser

 • 4 dl vetemjöl
 • 1 dl kakao
 • 4 msk maizena
 • 1,5 tsk vaniljpulver
 • 4 dl socker
 • 4 tsk bakpulver
 • 1 krm salt
 • 170 g smör osaltat och rumstempererat
 • 2,5 dl mjölk
 • 6 st äggvitor

Fyllning

 • 200 g cream cheese rumsvarm
 • 3 dl vispgrädde
 • 0,5 tsk vaniljpulver
 • 2 msk florsocker
 • 2 pkt Oreos

Gör så här

 • Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smöret i omgångar och blanda till en smulig deg. Vispa ihop äggvitor och mjölk. Tillsätt det under omrörning och blanda tills det precis går ihop till en jämn smet.
 • Smöra en form, 15 cm i diameter, och klä den med bakplåtspapper i botten. Häll i en tredjedel av smeten och grädda i 175 grader i cirka 18-20 minuter eller tills en sticka kommer ut ren. Om du har flera formar som är 15 cm i diameter går det givetsvis bra att grädda alla samtidigt, annars grädda efter varandra. Låt bottnarna svalna helt på galler.

Fyllning

 • Vispa cream cheese tills den är mjuk och krämig. Tillsätt vaniljpulver och florsocker och vispa det till en jämn smet. Häll i grädden lite i taget under vispning och vispa sedan upp till en fluffig fyllning. Krossa Oreos och ha i ungefär en tredjedel till hälften i fyllningen. Den kommer sätta sig lite av kakorna och om den blir för tjock så kan man hälla i en matsked vispgrädde eller två och blanda om för att få den lite mer bredbar.

Lägga ihop tårtan

 • Skär av toppen på bottnarna så att de är helt raka. Lägg en av dem på ett tårtfat och bred ut en tredjedel av fyllningen. Lägg på en ny botten och upprepa. När alla tre bottnarna är på plats. Dra runt tårtan med en spatel för att fyllningen ska bli jämn utmed kanten. Lägg till lite fyllning där det blir hål. Det gör ingenting om fyllning kommer på bottnarna, bara de skrapas och kanterna blir jämna. Bred den fyllningen som är kvar över toppen. Toppa med krossade Oreos precis innan servering så att de inte mjuknar.

11 reaktioner på “RECEPT – OREOTÅRTA”

 • Johanna skriver:

  Den såg ju ruskigt god ut 🙂
  Det receptet ska jag se till att spara och göra själv någon gång!

 • D skriver:

  Hej! Jag måste bara skriva att jag beställde hem ett par tights men dom va genomskinliga och jag ville skicka tillbaka dom. Hade jag vetat att det kostar 250 kr att skicka tillbaka hade jag inte beställt. Nu kommer jag behålla tightsen bara för att det va så dyrt att skicka tillbaka och jag hade hellre velat köpa de nya tightsen som kommer ut men jag kommer inte våga beställa igen om jag inte skulle tycka om dom. Jag vet att du sa att ni gör så för ni tänker på miljön men nu måste jag behålla ett par tights som jag inte tycker om och jag kommer inte våga beställa igen. Jag är väldigt missnöjd för jag tycker att du är så duktig på de du gör men jag hoppas att du ändrar så man kan skicka tillbaka sin produkt utan att behöva betala så mycket.

  • Alexandra Bring skriver:

   Oj vad sjukt det lät med 250:-? Om det är inom Sverige, gå till ett annat ombud eller skicka med frimärken!!!

 • Michelle skriver:

  Hej Alex 🙂

  Skulle du vilja skriva/tipsa om hur man kan träna som gravid? Ni tränade ju när ni var höggravida och tänkte att du kanske har bra övningar som är snälla mot magen. Jag började träna innan jag blev gravid och mådde så bra av det, men nu vet jag inte vad jag bör/inte bör träna. Jag har haft en paus på typ 16 veckor pga illamående deluxe så jag är helt otränad nu.

  Kram och tack på förhand!

 • Bunny skriver:

  Alltså din nya header är SÅ fin! Den omringar verkligen allt din blogg handlar om!

 • Emelie skriver:

  Alltså, dröm! Vilken tårta!

 • julie skriver:

  Hei! Skal prøve å lage denne kaken til min datters bursdag i helgen! Kan man lage den kvelden før, og bare legge på oreokjeksene på toppen den dagen den skal serveres? Hvis den oppbevares kaldt! Eller bør den lages samme dag?

 • Jenny skriver:

  Det står vaniljpulver som ingrediens. Vill bara kolla säkert om du menar vaniljsocker eller vaniljpulver?
  Reagerade mest pga. Mängden. Vaniljpulver är ju rätt koncentrerat. Därför jag undrar?. Ska baka tårtan imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.