SUMMERING AV DAGEN

Den där solen som skulle lysa hela dagen ersattes av ismoln. Här hade man scrubbat sig och var så jävla redo! Så vaknade jag ju 05 imorse med en bekant känsla. Åh nejjjjjjj. Urinvägsinfektion. Hade aldrig haft det innan graviditeten och som tur är sluppit det helt efter men nuuuu ni var den ovälkomna gästen tillbaka. Och nej jag är verkligen inte gravid så ingen tror det! Men köpte hem ett test från Apotea inatt som kom på dagen (älskar deras leverans) och sen ringde jag Kry och förklarade symptomen + att mitt test visat att jag hade uvi. Fick penicillin och hämtade ut det på Apoteket som ligger typ 50 meter från oss. Är det inte smidigt med dagens teknik? Hade jag inte haft så enkla medel hade jag låtit det gå tills det blev outhärdligt, sådär lat som man är! Nu käkar jag i alla fall penicillin och jag blev så bitter haha. När jag var gravid tänkte jag det bara som en av alla åkommor men nu är det verkligen for nothing.

Var sovtrött för en timme sen men så bäddade vi sängen och då blev jag SÅ pigg. Nu har jag scrollat webbshoppar och bara chillat innan jag ska försöka somna och förhoppningsvis slippa samma känsla som inatt! Brukar gå riktigt fort att bli av med symptomen så jag håller tummarna.

Hoppas ni haft en bättre dag än mig trots mina i-landsproblem här borta!

14 reaktioner på “SUMMERING AV DAGEN”

 • Stronger Life skriver:

  Men usch det är vidrigt med urinvägsinfektion, alltså det låter så fjutigt men det är så vidrigt smärtsamt och obekvämt.
  Hoppas det går över snabbt.

 • lissel skriver:

  Det är okej att ha i-landsproblem ? alla har sina problem olika dagar ????

 • Anna skriver:

  Fattar att det är gött att kunna få penicillin utskrivet snabbt och smidigt men känns det bra att använda en tjänst som dränerar den svenska välfärden? https://www.svd.se/landstingen-tar-smallen–har-ar-deras-motdrag
  http://flamman.se/a/alla-hostar-i-applakarreklamen

  • Alexandra Bring skriver:

   Jättebra om dom löser liknande tjänster på vårdcentralen. Men som det ser ut just nu för mig har jag inte kunnat besöka min vårdcentral 2/3 senaste gångerna jag behövde det pga INGA tider! Men förhoppningsvis kanske VC digitaliserar mer och på så sätt kan effektivisera och spara kostnader!

  • Cindy skriver:

   Min vårdcentral skriver aldrig ut penicillin vid uvi, trots att jag haft blod i urinen! De säger åt mig att dricka tranbärsjuice.. Så i de fallen är tjänster som Kry och andra värda guld!

   • Sanna skriver:

    Hej! Vill bara påpeka att det finns en orsak till att pencillin och antibiotikor inte per automatik skrivs ut och det är att vi har allt fler ökade fall av multiresistenta bakterier (=bakterier som blivit motståndskraftiga mot pencilliner och antibiotikor) som uppstått pga av en överanvändning av just t.e.x. pencillin. Detta kommer bli ett otrooooligt stort problem redan inom de närmsta 20 åren eftersom vi kommer ha svårt att hitta antibiotikor som biter på dessa bakterier vilket innebär att infektioner vi med lätthet behandlar idag eventuellt blir dödliga i framtiden. Så det är snarare BRA att vårdpersonal är restriktiva med detta och inte slänger ut pencillinrecept till höger och vänster.

  • Cindy skriver:

   Min vårdcentral skriver aldrig ut penicillin mot uvi! Och då har jag t o m haft blod i urinen.. De har bara rekommenderat tranbärsjuice. I såna lägen är Kry och andra tjänster värda guld!

 • Hanna skriver:

  En fråga, vad gör du om dagarna? Jag förstår att du har Lou såklart. Men du verkar inte gå ut ur lägenheten och jobbar inte så mycket antar jag…. så vad gör du med din tid? Har inte du tråkigt? Folk är ju olika men man får ju verkligen en känsla att du gör inte speciellt mycket förutom att ta hand om Lou.

  • Emelie skriver:

   Hej! Måste bara fråga, har du barn själv? Tänkte bara för din kommentar… att ta han om ett småbarn tar mycket tid.. och inte har man så mycket tid över för annat

  • C skriver:

   Jag har barn som snart är 1 o ett halvt, hon har inte börjat på förskola än. Jag o hennes pappa delar på föräldraledigheten (inte riktigt lika), men förutom att träna 3 dagar/vecka när hon sover middag i vagnen så hinner jag inte göra särskilt mkt. Ibland åker vi o handlar lite mat eller annat. Men man hinner seriöst inte göra annat! Antingen ska hon sova eller äta, eller så vill hon leka o inte sitta i vagnen. Barn vill vara barn, inte springa en massa ärenden ?

  • Ll skriver:

   Konstig kommentar… gjorde inte heller mycket mer när mina barn var runt året, man tar ju hand om dem på fulltid… vänner mm jobbar ju ofta, hängde mest med min mamma då haha.
   Vad menar du att man ska göra?

 • Olivia skriver:

  Det är alltid bäst att försöka stå ut sina UVI symtom och dricka rikligt i några dagar, för att minska användningen av antibiotika,så att antibiotikan funkar då den verkligen behövs. Behandlingen med antibiotika förkortar kanske UVI perioden med någon dag och lindrar symtomen något kanske, men det är bättre att försöka behandla själv med mycket vätska och ipren innan man kontaktar vården. Ofta går det över av sig självt. Och man behöver inte ringa kry, ringa till sin vårdcentral räcker, man behöver inget besök där jag jobbar iaf, räcker med telefonkontakt med ssk om antibiotika behövs så skrivs det ut.

  Kry och liknande kostar sjukt mycket för alla landsting vilket gör att det inte finns pengar kvar till de som behöver vård i landstingen.

  • LEN skriver:

   Förlåt men UVI är väldigt individuellt och hur ont det gör skiljer sig från person till person. Personligen skulle jag ALDRIG kunna ”försöka stå ut” med min. Det gör alldeles för ont, som att konstant kissa taggtråd. För mig finns bara antibiotika och det är direkt. Vissa kanske upplever att dom bara är överdrivet kissnödiga och det kan man kanske stå ut med, men för vissa är det olidlig smärta. Samt att alla vårdcentraler skiljer sig åt. Din vårdcentral kanske kan skriva ut av ssk via telefon, men hos min behöver jag gå dit och därför är Kry räddaren i nöden.

 • Jennifer skriver:

  Uvi är ju så vidrigt alltså! Hoppas det går över snart!
  Jag har haft det otaliga gånger men nu är det längesen. Nästa gång tänkte jag testa Uricur https://www.kronansapotek.se/RFSU-Kapslar-mot-urinvägsinfektion/p/773213
  innan jag kör på med antibiotika, för att slippa ta det i onödan. Man blir ju nojjig över alla antibiotikurer man tagit genom åren så Uricur verkar som en riktig toppengrej! Ska även förebygga att man får det igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.