RECEPT – makaronipudding

Ledsen att det har dröjt! Så många som skriver om detta recept så nu äntligen ska ni få det.

4 portioner kokta makaroner
Tog två förpackningar pålägg, rökt kalkon och grillad kyckling. Man kan ha skinka, korv eller självklart något vegoalternativ också.
5 dl mjölk
4 ägg
Riven ost

Det är alltså basen för makaronipuddingen. Jag tillsatte även paprikapulver, en halv purjolök, peppar, salt och lite flytande grönsaksfond som jag blandade ner i äggstanningen. Bara o ta sånt man har hemma som känns gott. På tal om att minska matsvinn 🙂

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Koka makaroner om du inte redan har. Blanda ägg och mjölk i en bunke. Tillsätt allt annat förutom osten. Häll ut makaronerna i en form, toppa med osten. Sätt in i ugnen ca 30 min.

Så enkelt och gott, succé hos kiddo! Jag förberedde min på dagen så när jag hämtat Lou och det började bli middagsdags så körde vi bara in den. Älskar snabb mat så kan man hänga mer <3

2 reaktioner på “RECEPT – makaronipudding”

  • Mikaela skriver:

    Lagar det där några gånger om året när det finns rester att göra av med och blir förvånad varje gång över hur gott det är!

  • Linnéa, stolt bonde från Småland skriver:

    Ja helt klart att vi måste minska matsvinnet! I alla led från producent till konsument! 1/3 del av maten som produceras äts inte upp, fruktansvärt slöseri! Ett av mina bästa tips är att änvända sina sinnen istället för bästa före datumet! Se, lukta, smaka, känn! Hållee med om ovan att man förvånas över hur god en middag kan bli av rester!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.