ÄNTLIGEN LITE RUTINER!

Tjena bloggen! Igår hände det här. Japp. Äntligen. Kollade min träningsdagbok på SATS (där man ser hur mycket man tränat) och kunde konstatera att jag tränade jävligt bra i maj. Sen hände sommaren. Ett pass i juni. Två i juli. Ett i augusti. Haha! Ändå hurtigt att gå på det där enda passet?? Det är ju dom som är svårast. Iofs varje gång har jag tänkt ”nu ska jag börja igen”. Men nu SKA jag börja. Mår äntligen bra och knappt förkyld så då får man passa på. Körde ett superlätt pass rygg. Ett tips när man börjar träna är att trappa upp både intensiteten på passen och antal pass sakta men säkert. Jag är dock skitdålig på att träna få pass så nu kör jag korta pass, typ ”halva” pass. Igår körde jag 30 min. Tänkte dra till gymmet idag på lunchen också. Ska först bocka av massa jobb som jag behöver göra så hoppas jag att jag hinner!

En bra sak med att träna är att jag äter mycket bättre och mer regelbundet 🙂 Det här var min frulle. Jag har redan försökt skärpa mig med maten och det går jättebra! Lagar mat varje dag här hemma. Ikväll blir det köttfärsfyllda paprikor med ris, men jag hittade formbar vegofärs i frysen så jag kör nog det i mina. Försöker köra någon slags rensning här hemma på mat så att vi inte kastar något. Snart är kylen typ tom på färskvaror men frysen är proppad! Pappa sa att en vecka varje månad brukar dom laga mat med sånt dom har i frysen. Dom slänger typ ingen mat alls så känner mig inspirerad hehe.

Hur gör ni hemma för att undvika matsvinn?

11 reaktioner på “ÄNTLIGEN LITE RUTINER!”

 • Johanna Grahn skriver:

  Har sån fobi för att slänga mat, kan bara inte. Har jag massa som ska gå ut och inte går att frysa in så planerar jag de närmaste måltiderna utefter det som behöver användas, blir mycket grytor och soppor hehe.

 • Emma skriver:

  Jag och min man är fruktansvärt, nästan pinsamt dåliga på det. Vi slänger mycket mat och det känns jätte dåligt både för miljön och ekonomin! Måste bli bättre!

  • Alexandra Bring skriver:

   Vi har också varit skitdåliga, man skäms verkligen med tanke på allt med miljön och hur vi lever. Men det är aldrig försent att ändra något 🙂

 • Amanda skriver:

  Vi äter allrid rester eller försöka laga en ny maträtt på resterna. Gillar inte alls att slänga mat, det är ju så onödigt. Fryser det som går att frysa, försöka ha koll på datum men också lukta & smaka =) många saker är bra även efter utgångsdatum.

 • StrongerLife skriver:

  För att undvika matsvinn brukar vi veckohandla efter recept. jag väljer ut vad som ska ätas under veckan, kollar vad som behövs och maken handlar den listan jag gör på tex Willys hemsida. Sen tar han med sig den listan via internet, varukorgen.. kollar vad som ska handlas och sen gör jag den maten. Helst gör jag allt på söndag och har matlådor klara. Bättre kontroll på veckomaten, kosten överalg och det slängs inget.

 • Amanda skriver:

  Jag slänger heller ALDRIG mat!! Äter rester eller gör nåt av resterna! Fryser alltid in överblivet eller om jag köper en stor limpa fryser jag in o tar upp succesivt. Även mycket med kort datum in i frysen för att tänka på miljön

 • Julia skriver:

  Ett tips är att testa appen Karma om du inte gjort det än! Den visar restauranger/butiker som säljer mat (till halva priset) som de annars kommer att behöva slänga p.g.a. deras bäst före-datum. Perfekt för att t.ex. köpa billigt men supergott bröd hos bagerier. Brödet har ofta bakats dagen innan och kommer att slängas om det inte säljs dagen efter. Du reserverar och betalar produkten via appen och har några timmar på dig att hämta den. Jag har köpt juicer, bröd, thaimat, bowls, etc. från alla möjliga bagerier/caféer/restauranger. Lite win win-situation – du får halva priset på helt felfri mat och de slipper slänga denna felfria mat. Bra för miljön OCH plånboken, haha! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.