FREDAGSMYS

Igår gjorde vi det mysigt inför idol och fredag. Tröstshoppade lite och försökte hålla mig lugn. Vaknade med en ångestklump! Värsta känslan. Men det känns lite bättre idag. Har dock googlat alldeles för mycket, classic mistake.

Ska försöka att inte skriva mer om det nu eftersom jag måste tänka på annat närmsta 8 veckorna, men om ni också tagit bort en fläck hos hudläkaren som ni trodde att ni skulle dö av pga den såg elak ut men visade sig vara ofarlig, hör gärna av er hehe!

Idag skiner solen och vi ska iväg på jakt efter ett nytt stort matsalsbord. Vi måste ha ett större än vårt nuvarande och det är lättare sagt än gjort att hitta. Vi måste också bestämma vilken färg vi ska ha. Eg ville jag ha vitoljad ek på både bord och stolar men det funkar inte med ljusa stolar och barn, så dom blev svarta! Tur var det för vi tappade indisk mat på det flätade samma dag vi fick dom. Nu vet vi inte om vi ska köra svart bord eller ljust trä. Så svårt att se det framför mig om saker passar, svart känns ju väldigt safe. Bordet behöver vi i alla fall bestämma innan vi ska fixa ihop vårt sideboard för matsalen. Vi kommer nog köpa Ikea som bas och luckor från pickyliving bara. Då kan man bestämma själv hur det ska se ut! Ska bli så skönt att få lite mer förvaring och ordning här hemma.

24 reaktioner på “FREDAGSMYS”

 • Johanna skriver:

  Hej! Jag hittade ett fult födelsemärke på benet som verkligen inte såg friskt ut. Ojämnt i färg och form och större än 5 mm. Bokade tid hos läkaren som inte tyckte att det såg jättefult ut men tyckte ändå att det skulle bort. Problemet var när han såg hur mycket fläckar jag har på rygg och mage. Han tyckte verkligen att jag skulle till hud och kolla på vartenda prick och jag fick panik. Detta blev en jättestor sak för mig och jag drabbades av hälsoångest och blev manisk med mina födelsemärken. Fläcken var inte cancer och inga andra fläckar heller men jag tänkte på hudcancer varje dag i flera år och fick tillslut gå i KBT för att bli frisk. Jag tror absolut inte att din fläck är cancer. Har för mig att du har tagit bort något på magen redan och gått genom detta? Om fläcken är mindre än 5 mm så ska det inte vara någon fara. Läkaren måste ta bort om det är minsta tvekan. Du har gjort rätt som gick till läkaren och inte stoppar huvudet i sanden för att det väcker obehag❤️

  • Alexandra Bring skriver:

   Vad skönt att höra <3 Jag försöker köra lite KBT med mig själv och har faktiskt lugnat mig. Skönt att du också blev lugn <3

 • Linn skriver:

  Hej!

  Jag är en sådan som har mycket födelsemärken och kollade upp alla för väldigt många år sedan och det var inget konstigt. Sedan sa faktiskt min pojkvän för ett år sedan att han tyckte att ett födelsemärke hade blivit större och ändrat färg och när jag kollade på gamla bilder så såg jag ju att det blivit dubbelt så stort utan att jag hade märkt något. Kände mig fortfarande rätt lugn, åkte in och de tog bilder som skickades på analys. Fick dock lite panik när jag fick brev om att jag måste tillbaka för att ta nya bilder då de inte var säkra.. Åkte tillbaka och tog bilder igen. Fick sedan en operationstid då de inte var säker på hur det låg till.. Opererades (tänkte bara jag har cancer typ), och de skickade huden på analys – fick tillbaka resultat att födelsemärket inte var någon fara! Och då hade det ändrats såå mycket, det kommer gå superbra för dig!! Och grejen som är bra med det är ju att man faktiskt gör något och tar bort det ist bara för att oroa sig!!

 • Linnea skriver:

  Har tagit bort fyra födelsemärken och alla har visat sig vara ofarliga. Oroa dig inte 🙂

 • Amanda skriver:

  Jag upptäckte en ny fläck mellan tårna när jag skulle måla tånaglarna inför sommaren. Blek hud pga solar inte mellan tårna (hehe) så fläcken såg verkligen svart och läskig ut. När jag kollade upp den kallade läkaren tom in en kollega på rummet för att den såg så ”intressant” ut. Jag var helt säker på att jag skulle dö då, men efter ett tag när de ser att jag tappat all färg säger de att den var intressant pga tydliga strukturer i fläcken så som de verkligen ska se ut. Jag tror inte på dem och får sen vänta skitlänge på svaret. Får sen brev att den var helt ofarlig men att provtagningen dragit ut på tiden för att nån gjort någon miss någonstans. Det hade de ju kunnat höra av sig o säga? Aja summan av kardemumman var att allt gick bra men att jag målade upp katastrof-scenarier under tre månaders tid helt i onödan 🙂

 • Ulrica skriver:

  Är det födelsemärket som blev uppklöst? Det såg förmodligen bara illa ut just för att det blev ett sår. Så var inte orolig. Det är inget farligt! Skulle det mot förmodan ha blivit något efter såret så är det borta nu. Sannolikheten att det är något är så pyttepytteliten. Dessutom är du en sådan frisk ung kvinna så även om det skulle vara något så blir du frisk direkt. Din oro kan dock göra dig sjuk. Så försök att inte oroa dig. Skjut bort tankarna när de kommer. Jobba aktivt med att inte tänka på det mörka. Gör allt för att inte oroa dig. Du ska se att det inte är något farligt. Kramar om!

 • Amanda skriver:

  Min mamma går kontinuerligt till en hudläkare och kollar leverfläckar. Hon har tagit bort massvis som skickas in på analys men ingen av dom har varit farliga 🙂 förstår att du är orolig, det har både jag och mamma varit för hennes leverfläckar. Men som sagt, alla har varit ofarliga 🙂

 • Tilde skriver:

  Hej!
  Kul med ny inredning. Ville mest tipsa om Decoform som även säljer måttanpassade luckor till ex Ikea stommar. Tipstips!! Mycket bättre erfarenhet från det företaget än Pickyliving.

  Trevlig kväll!

 • Jonna skriver:

  När mamma kollade upp ett födelsemärke av likande anledning som dig berättade läkarna att hudcancer till största delen uppstår pga solen samt att just den specifika inte kommer tillbaka. Det hjälpte hennes ångesttankar under tiden vävnaden analyserades.

 • Stina skriver:

  Fick ta bort ett födelsemärke i somras. Visade sig vara förstadie till melanom (insitu) så räckte att jag tog bort lite mer hud i en ny operation, sedan var jag botad. Fick svar på bara några veckor (efter första analysen) så hoppas det går fort för dig med. Och om du har kollat dina födelsemärken regelbundet innan är det sannolikt ingen större fara då födelsemärket inte borde hunnit ha växt sig så djupt!

 • Anna skriver:

  Har också många födelsemärken och har tagit bort flera av dem som visade första stadie av melanoma efter analys. Fick operera bort mer hud på alla ställen som visade det efteråt men sedan var det ingen fara 🙂 så länge du kollar dem ofta så tror jag inte det är något att oroa sig för. Min läkare rekommenderar en full screening varje år 🙂

 • Margareta skriver:

  Jag har tagit bort tio fläckar som min hudläkare ansåg låg i riskzonen. Det var ingen fara med någon av dem! En vän fick dock beskedet att ett av dem som hon tog bort var malignt melanom, men efter en operaton där de tog bort hudlagret under själva fläcken så var allt borta. Så även om det skulle visa sig vara en elak fläck så är det ju bra att du kollat upp det tidigt och kan med enkla medel ta bort allt som är ”farligt”. 🙂

 • M skriver:

  Har tagit bort 7 st, alla har varit ofarliga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.