GRAVID 2 – VECKA 19

Okej satan vad mörkt det är just nu haha! Fick tända alla lampor i sovrummet för att synas!!!! Ni önskade ju veckouppdateringar och nu är vecka 19 klar så tänkte att jag skriver om veckan samma dag som jag byter. Idag gick jag alltså in i vecka 20, så nästa vecka får ni läsa om det 🙂 Fotade dock bilder idag pga redan bombat ut dom andra hela veckan känns de som. Dags för något nytt! Om det är något ni saknar i min uppdatering nedan så säg till bara så lägger jag till.

Magen: Bebis är 20 cm och väger 220 gram. Skiter i att skriva om utvecklingen eftersom det står i alla appar men storleken tycker jag är rolig. Jag har två appar. Eller nej tre. En som heter Preglife, en som heter Preggers och en som heter Preggo. Älskar såna appar!!!!

Känner bebisen sparka varje dag och magen står stilla i ploppstadiet. Märker att den blir mycket mer svullen när jag äter gluten o såna saker såklart men även när jag inte ätit massa gott finns den där så det är nog inte bara svullna tarmar längre. Moderkakan ligger i framvägg även denna graviditet.

Alex: Jag mår fan prima. Wow vilken lyx att slippa urinvägsinfektioner och feber. Hoppas jag slipper det resten av graviditeten också! Jag har dock varit EXTREMT trött i veckan. Äter järn 2-3 ggr/vecka (hade brist redan på första blodprovet) men får nog lägga till mer! Ska till barnmorskan för första ggn imorgon så får vi se hur nivåerna ser ut. Annars är det väl pga man bakar en människa där inne och då får det vara så. Blir också lätt slut på så försöker att inte göra för mycket saker på samma dag och verkligen lyssna på kroppen 🙂

Har också extrema cravings efter bullar och bakverk. Jag har så sjukt bra luktsinne så det räcker med att röra mig i ett område med bageri så går hela kroppen igång och skriker efter bullar. Jaja, snart helg och då ska jag fan äta en bulle! Våran våg här hemma är lite paj så vet inte riktigt hur jag ligger till med vikten men det kanske är lika bra. Förra gången blev det en liten stress för mig att jag började trycka i mig massa saker bara pga vikten och att jag inte gick upp lika mycket som andra jag följde. Jag äter väldigt bra nu och regelbundet men undviker snabba kolhydrater och sötsaker på vardagarna. Det ordnade sig ju jättebra sist och L låg över viktkurvan för sin vecka när hon föddes så jag ska bara lita på mina instinkter och göra som sist!

Fick något DM förra veckan om att jag inte borde skriva om kosten och dela mina hälsosammare recept etc eftersom det kan trigga andra/göra så folk känner sig dåliga typ. Det är ju inte direkt så det brukar vara för mig, men när jag är gravid försöker jag verkligen tänka 1. Näring 2. Sug. Såklart skiter jag också i mina idéer vissa dagar, som igår när jag verkligen ville ha choklad så tog jag choklad och jag vill verkligen inte hetsa någon. Jag är ju väldigt öppen med ALLT och därför blir mitt innehåll i mina kanaler det jag gör om dagarna och just nu är mat något jag lägger mycket tid och tanke på = delar sånt. Vill bara förtydliga att jag inte alls äter lite kalorier, förmodligen mycket mer än vanligt eftersom jag är hungrig konstant, men dom jag äter är oftast fyllda med något pga det känns bäst för mig. Det betyder inte att någon annan kommer må bäst av det men för mig så funkar det jättebra och jag märker stor skillnad i min kropp av det så då får jag ju tänka att det är det min kropp vill ha. Även om min hjärna vill ha en jävla massa annat…

Träning var en stor del av min tidigare graviditet och då mådde jag toppen av det, denna gång har jag haft tidigare sammandragningar, varit mer trött och väljer verkligen att lyssna på kroppen = det har inte varit något stressmoment för mig att ta mig dit. Jag fick ju även träningsförbud efter operationen. Nu får jag dock snart börja igen och då tänkte jag prova köra lite lätt styrketräning och se hur kroppen känns helt enkelt om min barnmorska ger ok! Jag kan säga att denna graviditet handlar helt och hållet om att lyssna på min kropp istället för vad jag tycker att jag borde orka med.

Blev en lite längre uppdatering denna vecka men hade så mycket att ta upp nu när allt är så nytt, haha!

23 reaktioner på “GRAVID 2 – VECKA 19”

 • Sofie skriver:

  Älskar dina nyttiga recept! Du måste fortsätta dela sånt 🙂

 • Evelina skriver:

  Så himla mysigt och så fin du är!!
  Har du varit på en till kontroll gällande moderkakans placering?

 • Emma skriver:

  Så rätt inställning ju! Klart du ska göra det som känns bäst för dig.
  När jag lyssnade på er podd igår, om att att gå från 1 barn till 2, så tänkte jag på er resa ni gjorde med Lou. Jag vet inte hur stor sannolikheten är att du föder tidigt igen, men om du får en fullgången grav denna gång så kommer ni ju att tycka att allting är så mycket lättare, att inte behöva ha matschema, väcka mitt i natten för matning osv. Och om det blir prematur så vet ni ju(som du sa) vad ni ska göra!

  Jag vill avdramatisera och säga att det är helt fantastiskt att bli 4a! ? och jag tror alla kan räkna ut att det är klart att man får lite att stå i, men är det inte det man vill? Ett jätte stort lycka till och ska bli så kul att följa även denna grav! Stor kram!!

  • Alexandra Bring skriver:

   Jamen håller med!!! Jag räknar inte med något annat men längtar på något sjukt sätt efter det, haha! Antar man är redo. Tack för din gulliga peppande kommentar ❤️

 • Domin skriver:

  Please, will there be an english text ? 🙁

 • Nadia skriver:

  Hej fina du!! Jeg fødte min underbare jente i juli , og kroppen min er allerede nesten lik før graviditeten. Men puppene mine som jeg har silikon i er blitt skikkelig store (jeg helammer) og er så redd for at de ikke blir like som de var før graviditeten. Jeg har kun 275 g i puppene , og hadde før baby C -cup. Nå tror jeg faktisk at jeg har E? Hvordan har dine pupper vært etter graviditet? Ammet du eller gikk du for morsmelkerstatning? Håper på svar

 • lissel skriver:

  Nej vilket drömmigt sovrum!?? den hotellkänsla

 • Louise skriver:

  Jag gillar verkligen när du delar med dig av hälsosamma recept och din sunda inställning till kost. För du är nog den influenser jag följer som känns mest balanserad och ärlig <3

 • Klara skriver:

  Schysta brallor! Är det gravidtights? Varifrån? Har letat som tusan efter ett par bra EJ genomskinliga.

  • Alexandra Bring skriver:

   Det är gravidtights men tyvärr vanliga bomullstights så tror inte dom är helt 100! Från asos iaf ?

 • Mikaela skriver:

  Älskar att följa graviditeten ?. Väntar också andra barnet och det är helt underbart!!!! Kan tipsa om Graviditet+ också, jättebra app 🙂

 • Rebecca skriver:

  Du MÅSTE fortsätta dela recepten!! Älskar dem!!

 • Hennie skriver:

  Åh! Är på jakt efter ett nytt överkast och undrar vad detta fina är ifrån? ?

 • Hennie skriver:

  Åh vilket fint överkast! Är på jakt efter ett nytt och undrar var detta är ifrån? ?

 • Cicci skriver:

  Hej! Är själv gravid och börjar titta lite efter kläder o ha på sig under graviditeten, har du några tips på fina och sköna kläder man kan ha på sig nu när magen börjar växa ? 🙂 och vad använder du för produkter o så och smörjer in magen? Tack för en fin blogg!

 • Cia skriver:

  Undrar vilken väggfärg det är i sovrummet, den beigebruna, tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.