GRAVID 2 – VECKA 20

Vecka 20 – check! Vecka 21 och halva graviditeten HELLO. Nu börjar den roliga halvan tycker jag. Man börjar fundera över vagn, tvätta kläder och packa bb-väska istället för att ha all fokus på olika ultraljud. Skönt! Men nu ska jag berätta om veckan som varit, alltså vecka 20 🙂

Magen: Bebisen är 22 cm och i slutet av veckan ca 280 g. Inte många gram kanske man tänker, men dom förändrar hela ens kropp och existens. Tycker inte magen växt något, tvärtom?? Den här bilden är tagen igår kl 22 men på morgonen var magen inte så skojig att fota. Jag lever ju så jävla hårt på att ha mage denna gång. Bebisen verkar må toppen där inne i alla fall, och säger hej minst en gång per dag med lite sparkar vilket jag älskar. Hoppas det eskalerar till mer! Min navel däremot… den är i nionde månaden sedan dag 9 ungefär. Så om magen gömmer sig kan jag iaf skryta med en knapp mitt i magen som står ut???

Alex: Haft lite sammandragningar senaste dagarna så försökt ta allt i sin takt utan att stressa över det. Barnmorskan sa att det är viktigt att jag lyssnar på kroppen med tanke på allt som varit, så vila är viktigt. Det går tyvärr lite emot min personlighet att ”vara i vägen” och bli uppassad men jag har accepterat det och min kille dubbelkollar alltid läget med mig så känner verkligen att vi gör detta ihop och att han är ett grymt stöd <3 När jag sitter i soffan och ser honom städa hela lägenheten själv försöker jag tänka att jag också sitter där och gör något. Skapar ett liv liksom!

En annan sak är att min mage spårat ur helt. Tror jag blev matförgiftad i veckan för en natt hängde jag på toan hehe. Spydde alltså inte.. Sen efter det har det fan inte varit hundra. Seriöst vad är grejen med att alla saker som känns jobbiga ska drabba en. Eller jag är i alla fall pryd med sånt och det är fan inte kul att sitta och vara rädd för att bajsa på sig. Låg liksom vaken nästan hela natten för jag hade inget förtroende för min kropp. Förra gången hade jag inte såna här problem vad jag kan minnas, men hade magkatarr i början denna gång så kanske är lite känsligare helt enkelt. Hoppas jag slipper nåt kaos på flygplanet bara, min värsta mardröm haha!

Förutom bullar och lösviktsgodis så har jag faktiskt cravat lite mer frukt i veckan. Vindruvor, granatäpple och honungsmelon. Så kul att man blir sugen på nåt sånt också och inte bara bullar! Försöker hitta lite substitut. T ex när jag är sugen på chips så tänker jag salt, och då kanske jag äter inlagda vitlöksklyftor eller saltgurka. Godis får ersättas av frukt och bullar av mina dadlar eller muffins med dadlar. Och jag har börjat äta mycket popcorn vilket jag aldrig gör annars och det är verkligen gott och om man googlar det står det iaf att det har lite bra innehåll så jag väljer att lita på det 😉 The struggle att försöka äta näringsrikt. Idag blev det dock en snickersglass och lite choklad efter lunch haha! Balans <3

Nu ska vi packa innan vi drar mot flygplatsen. Ville bara slänga in en liten veckoupdate. Kanske lite väl ärlig denna vecka, hoppas ingen blir rädd!

15 reaktioner på “GRAVID 2 – VECKA 20”

 • Alic skriver:

  Jag fullkomligt älskar din ärligethet, älskar hur öppen du är och visar sanningen. Sluta aldrig med det snälla<33
  Födde absolut inte lika tidigt som dig men min son var 3v tidig och super liten hehe.. hade bland annat sammandragningar länge och jag lyssnade inte på kroppen+togs inte på allvar.
  Känn alltid efter med din kropp, gör aldrig mer än vad du orkar, bästa Alex, du gör ett fantastiskt jobb

 • Amanda skriver:

  Åh, min mage var också kaos hela graviditeten! Saker som jag är lite känslig mot i vanliga fall var som att jag ätit en möglig curry. Tyvärr är jag känslig mot många av de godaste nyttiga grejerna även i vanliga fall, som tex dadlar och quinoa :/ kanske värt att pausa dadlarna några dagar för att se om det hjälper?

 • Johanna Grahn skriver:

  Älskar att läsa om folks cravings haha, dina är iaf ganska ”normala” 😀

 • Alexandra skriver:

  Bannan och blåbär är stopande… vindruver kan dock gör att magen blir kaos jag känner många som inte vågar ät vindruver och melon om de inte ska va hemma pga risken för lös mage?

 • Rebecca skriver:

  Fortsätt som du gör, inget är för ärligt! Vi gillar dig för den du är?

 • Maja skriver:

  Mitt bästa när sötsuget är framme och man ska vara ”nyttig” är glass på frusna bananer! De måste vara väldigt mogna innan infrysning för maximerad sötma hehe. Två bananer, en matsked jordnötssmör, kakao efter smak (Jag ÄLSKAR choklad så brukar ta typ 1,5-2msk) och en skvätt mjölk mixas ihop med stavmixer. Om man vill ha lite extra gött adderas kolasås på toppen (inte särskilt nyttigt men vafan något kul i livet ska man väl få ha). Väldigt gott!

  Tack för allt du delar med dig av, du inspirerar! Kramar

 • Emelie skriver:

  Älskar din ärlighet ❤️

 • Sara skriver:

  Hej Alexandra! Här är ett recept på raw hälsosammare kanelbullar:
  https://blogg.alltforforaldrar.se/linaspansk/2018/10/04/raw-kanelbullar/

  Det kanske kan minska suget?
  Ska smaka som mittenpartiet på bullen?

 • Matilda skriver:

  Hej! Om man får lägga in ett önskemål så hade det varit fantastiskt med en fortsättning på dina gravid-träningspass som du började när du var gravid med Lou. Jag är också gravid med nr 2 så vi följs åt och hade verkligen behövt lite enkla övningar 🙂 Tack för en så bra blogg, älskar!!

 • Madelen skriver:

  Älskar att följa dig, man blir bara så glad ? och ännu roligare är det nu när vi har samma bf dag ??Väntar min tredje! ?

 • Sofia skriver:

  Tycker att det är så synd och tråkigt att du väljer att turista i Dubai. Det är extremt ignorant. Är du inte påläst om det landet du besöker? Isåfall borde du bli det. Du har ändå varit där flera ggr. Du BORDE ha koll.
  Nu framstår du mest som korkad 🙁
  Ville tro bättre om dig! Trisst.

 • Karin skriver:

  Så tråkigt! Hade precis börjat följa dig och kände att jag äntligen hittat en blogg med sunda värderingar där jag dessutom skulle få följa dina graviditet samtidigt som min. Men utan någon som helst rimlig förklaring eller ursäkt kring resan till Dubai så kommer jag i alla fall ta mitt ansvar och inte bidra med ytterligare läsare på en blogg/ytterligare följare på instagram där du låter dig sponsras av en förtryckarregim. Så vart tyvärr en väldigt kort följarperiod för mig, även om jag ändå har ett liiitet hopp att du faktiskt förklarar dig och rättar till det så gott det går. Men fram till dess blir det tyvärr avföljning, jag vill nämligen stå på rätt sida av historien när mina barn undrar hur svenskar kunde åka och semestra till den plats där den största delen av befolkningen var extremt förtryckt. Då vill jag kunna svara att hens föräldrar självklart INTE reste dit och gjorde allt för att ta avstånd till dessa resor. På samma sätt som mina föräldrar stod på rätt sida av historien när de vägrade åka till Spanien under 70-talet som under den tiden var fascistiskt och har berättat för mig hur de sa ifrån och demonstrerade på Arlanda när charterflygen från Spanien landade. Den stoltheten jag känner över mina föräldrar för det vill jag att mina barn ska känn för mig, så ett tips: stå på rätt sida av historien!

 • Ida skriver:

  Ska du svara på den kritik du fått om att du väljer att åka på sponsrad resa till Dubai, förenade Arabemiraten, ett land som är känt för att bryta mot de mänskliga rättigheterna? Flera stora svenska dagstidningar har ju uppmärksammat att Kenza har fått kritik av Amnesty för att ha åkt dit på samma bjudresa som du och din familj, hur känns det? Och hur känns det att göra reklam för ett land som fängslar kvinnor som blir våldtagna och har dödsstraff för homosexuella? Är det något du ställer dig bakom eftersom du gör reklam för det landet?

 • JM skriver:

  Hur tänker du när du väljer samarbeten? Känns ju inte som att det har gått så jättebra när du tänkt sista tiden. Liksom, gör du någon slags research alls på det du promotar? Tänker på bluffen my flawless och nu Dubai..

 • Frida skriver:

  Har följt dig i många år men detta blir tyvärr droppen. Förlåt men så korkad kommentar i podden om att ni inte gör reklam för landet utan bara för resan. Snälla nån ni förstår väl att landet tjänar på att det är ett populärt resmål inte bara hotellet ni åker till. Du verkar vara en jättefin tjej i övrigt men är så less på influensers som tänker med plånboken/personlig vinning när det gäller samarbeten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.