GRAVID 2 – vecka 24

Hallå där darlings! Idag gick jag in i vecka 25(!!) 🙂 Helt otroligt. Det går så himla fort. Över 60% är nu avklarat. Men – nu ska jag summer veckan som varit dvs vecka 24.

Magen: 28 cm baby och 665g. Tycker också det är sjukt coolt att det nu finns chans för bebis att klara sig på utsidan. Men såklart hoppas jag att hon stannar inne länge. Kanske t o m för länge haha. Får väl se vad jag säger om det blir så… JÄVLAR vad det sparkas. Vet inte hur det ska gå sen när hon växer? Alltså det sparkas in mot mina organ och ner mot nedre regionerna inifrån. Det känns helt sjukt och jag råkar typ säga AJ när jag blir rädd ibland haha. Så sjukt stark tjej. Får se hur detta ska gå! Behöver inte oroa mig i alla fall vilket är otroligt skönt 🙂 Nu har också magen börjat vara kvar på morgonen.

Alex: Har mått otroligt bra psykiskt igen, tacksamt!!! Känt mig som mig själv utan en ångestklump. Härliga känsla. Mår annars väldigt bra. Jag kissar inte ens på natten vilket är otroligt skönt. Eftersom L sover hela nätter sen i somras sover även jag otroligt bra nu. Nästan så jag skäms. Småbarnsmamma och alltid över 8h sömn haha. Men snart får jag smaka på tröttheten igen så jag njuter.

Har haft otroligt mycket energi i veckan så la in ett till träningspass i veckan och det kändes bra det med. Ska verkligen inte ta ut mig men nån gång i veckan gör väldigt mycket för huvudet för mig. Älskar gymmet. Sen efter två dagar av massa jobb och alldeles för mycket energi blev jag lite sänkt igår haha, fick lite sammandragningar så då fick man landa på jorden igen helt enkelt.

Idag ska jag träffa min barnmorska för första gången vilket blir spännande. Vet inte riktigt vad vi ska snacka om, men ska välja bb i alla fall. Har redan bestämt mig för det som ligger närmst oss och även har den bästa neonatala avdelningen. Eller mest kompetens i alla fall. Det blir Nya karolinska! Nån av er som fött på det? Tänker att ifall det blir något så har vi det väldigt nära hemmet 🙂

Cravings denna vecka… det har varit brutalt. Det beror på att jag inte kan äta mig helt mött och då blir jag så sugen på allt. Bullar, pasta, KANELCHOKLADMANDLAR som är senaste beroendet och typ allt annat man kan tänka sig haha! Längtar tills helg 😉 har verkligen kämpat och börjat äta två middagar för att inte vara så sugen på kvällen men det har inte hjälpt, så sugigt att aldrig känna att man ätit tillräckligt. Hungern kommer ju direkt då också. Jaja, det går nog över snart!!!! Har ändå haft en PANGvecka och jag är så tacksam över graviditeten.

20 reaktioner på “GRAVID 2 – vecka 24”

 • Josefine skriver:

  Hej. Kul med uppdatering ?
  Jag jobbar på neo och man kan tom rädda bebisar från v. 22-23, så himla coolt. Hoppas hon stannar inne länge till ?

 • Frida skriver:

  Jag födde min dotter på karolinska förra måndagen, och GUD vad nöjd jag är över det valet. Fantastisk personal, modernt rum och superbra eftervård på BB. Kunde inte varit mer tacksam! Födde mitt förra barn i Lund, och även om det var bra går det inte ens att jämföra. Lycka till med allt! Älskar din ärliga blogg och er roliga podd ??

  • Alexandra Bring skriver:

   ÅH men tack för den kommentaren!!! 🙂 Då känns det verkligen som rätt val. Stor kram och tack igen!

 • Alexandra skriver:

  Hej!

  Jag är också gravid med bf i mars (den 19). Taggad!! 🙂 Kämpa på med allt!
  Ps. varifrån är kläderna? Vill gå runt i myskläder och försöker hitta massor olika!

 • Marie skriver:

  why are you so strict to yourself when it comes to eating? i mean i totally get it you want to eat good food for the baby. and its ofc great you want to give her all the vitamines etc but its also ok to eat what you crave. if you can only eat small portions now anyways you can eat more often during the day (small portions) and mix it. snack on some fruits and the next snack is smth you crave and so on. i always think eating healthy is giving the body what i tells you it needs. if it caves carottes give it carottes but if it craves smth sweet then holy lord give it smth sweet. i think healthy attiude towards food is so much more than just the labels. to go after what is considered a healthy food option although you may want smth else is not healthy for the mind since you will keep on thinking and going crazy about all the foods you actually want. if you would just give in and eat some of it i think it would be way healthier. since you cant eat so much and totally stuff yourself with sugery foods anyways and only eat bits of it i dont get the problem why you should allow yourself to have a snack out of all the snacks you eat during the day that is a food that the mind craves for. listening to body AND mind = healthy. (MY opinion)

  • Alexandra Bring skriver:

   If I was listening to my cravings i wouldn’t eat any food or greens haha! I did this the last time and it works well for me =) Also I kind of like to long for the weekends and my sweets, it makes it more special. When I am not pregnant I always eat what I want because I have no baby to think about! 🙂

 • Hanna skriver:

  Är det det mjukissetet som är från Davida eller är detta ett annat? Ser fett fint ut. Vill även slänga in lite uppskattning: älskar både din Instagram och din blogg. Du verkar så skön!! Hade velat hänga haha

  • Alexandra Bring skriver:

   Softgoat! Fick av Vickan när jag fyllde år. Älskar det!!! Men tack <333333 Villen gullig komplimang

 • Holi skriver:

  Are you still operating bring sportswear? Have you finished with the project and what happens if I still want to purchase stuff from the website?

 • Felicia skriver:

  Med äldsta dottern valde jag också förlossning efter neonatalvårdskompetens! Då bodde vi i Stockholm och hade ju en del sjukhus att välja på! Nu bor vi i Göteborg och där är allt samlat på samma sjukhus så då behöver jag ju inte välja på samma sätt.
  Vår dotter behövde ingen neovård men mina tankar väger tungt vid om vård skulle behövas för nästa bebis!
  Hoppas att ni slipper neo igen och att er dotter föds i rätt tid och frisk!

  • Alexandra Bring skriver:

   JA man får tänka lite annorlunda, men det enda viktiga är ju att man känner sig trygg om det skulle hända! Tack snälla!! <3

 • E skriver:

  Åh jag födde där i januari 2019, tycker dem är jätteduktiga och vi var så jättenöjda!!

 • Mia skriver:

  Hej Alexandra
  Så fint ni har det o grattis till graviditeten.
  Skulle så gärna vilja veta var du köpt dina matsalsmöbler bordet o stolarna
  Ha en fin dag

 • Romana skriver:

  Hej Alexandra,
  Du är jättefin som gravid.
  Vi håller på att inreda här hemma och behöver mer förvaring. Undrar verkligen vilka köksskåp ni valde samt vilka måtten är på sidobordet?

  Tacksam för svar!

 • Emma skriver:

  Födde vår lilla kille 20/11 på nya KS och vi var/är så otroligt nöjda. Pga utdragen förlossning och lite små komplikationer han vi dra igenom flera ”pass” dvs vi träffade mycket olika barnmorskor + även tillkallade läkare på slutet. De var PROFFS. Allt slutade så naturligt och tryggt pga deras sätt att hantera allting. Alla förlossningar och utgångslägen är såklart olika även vad man får för barnmorskor såklart men önskar verkligen att du får träffa samma som vi – och stort lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.