RECEPT – SUPERENKEL KAVRING

Utlovade ju recept på denna supergoda kavring och fick frågan om när det kommer haha! Sorry för lite sent postat men bröd har liksom inte varit i mitt huvud sista veckan. Hur som, har aldrig gjort kavring själv och googlade runt lite och hamnade på fina Linns blogg, snodde receptet rakt av men la till lite frön! Det är ursprungligen från ett café och låt oss säga att det var bland det enklaste jag gjort i brödväg men även godaste. Blev en succé på julbordet och kommer garanterat inkluderas i bruncher framöver! Mmmm.

Ingredienser:

3 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
2 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
4 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt

Valfri topping: jag hade solrosfrön, pumpakärnor och havssalt.

Gör såhär: sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop allt till en jämn smet och höll i en smord brödform. Lägg på frön och flingsalt. In med brödet i ugnens nedre del i ca 45 min. Enjoy!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.