GRAVID 2 – VECKA 40

Hello vecka 41 och 1 dag över due date!!! Var idag på min andra hinnsvepning och är fortfarande 3 cm öppen dvs inget nytt sen i tisdags och det tolkar jag som att tjejen inte riktigt är redo än. Denna gången fick jag dock mycket mer molvärk men inget mer än så. Vi får väl se när hon ska komma helt enkelt. Det enda lite jobbiga (om man nu får klaga när man hela tiden drömt om att gå såhär långt!) är att jag är på helspänn och tror att jag ska föda hela tiden haha. Jag är så inte cool och sen varje gång de försvinner tänker jag att nu, nu ska jag bli cool. Det blir jag inte. Så blir lite slut på det plus alla sammandragningar. Blir nog att vila framöver! Men nu ska jag försöka sammanfatta veckan lite även fast jag uppdaterat er rätt bra.

Magen: Bebis är ca 51 cm och 3.56 kg enligt appen. Det återstår att se men nu har hon iaf att gott om tid på sig att äta upp sig där inne. Två dagar i veckan var hon helt galen där inne och jag blev nästan orolig pga att hon var så vild, men nu är hon istället lugnare än vanligt och ja det är ju heller inte kul. Får dock gehör när jag puffar på henne men är lite på spänn. Tycker den pressen att hela tiden ska känna fosterrörelser och överanalysera dom är en jobbig del med graviditeten. Hoppas hon vaknar till lite! Nu har jag ingen tid hos barnmorskan förrän om 1 vecka och då är det mitt ultraljud pga går in i v 42 så nu är jag all alone med lillan tills dess.

Fortsätter med mina långa varma duschar för att lindra min smärta. Men det är iaf kul att jag var öppen 3 cm så var det inte för ingenting!!!

Alex: Två naglar har gått av och jag bryr mig inte längre haha. Nu har jag gett upp det där med fixet 😉 har också tänkt typ isolera mig nu så satan vad långa dagar jag har framför mig om hon dröjer. Fick också veta att reglerna för igångsättning inte har ändrats dvs jag kommer kunna gå över 2 veckor från idag. Vi får se hur allt blir såklart och jag kommer ta det som det kommer.

Vi får också se hur förlossningsvården (om den gör det) påverkas av Corona. Stänger t ex skolor är det nog en hel del personal som försvinner. Men jag ska försöka att hålla mig cool och lita på universum. Hade dock varit psykiskt skönt att föda nu innan det eventuellt spårar ur helt och sen bara låsa in oss här hemma hehe. Om inte annat hade väl hemmafödsel varit en story för sig…… Ne skoja haha fyfan va läskigt. Men jag vet inte om det kommer bli trångt med platser och sen svårt att få tider för igångsättning. Det är mest det som snurrar i mitt huvud just nu!

Kroppen känns bra förutom att jag har ont och lite slut pga det. Känt mig lite svälld några dagar och lite mer gravid än innan så jag tror jag börjar känna mig höggravid nu. Dock inte överdrivet mycket så ska inte klaga för har det fortfarande väldigt bra!!!

Cravings i veckan? Allt. Är så jävla hungrig hela tiden haha. Som ett svart hål är magen. Eftersom jag hela tiden tror jag ska föda tänker jag oj måste äta extra mycket så jag har energi för förlossningen så jag äter typ hela tiden haha. Men mcflurry är som alltid på listan och glass generellt. Igår åt jag en 88:an och jävlar vad gott det var. En annan sak jag är riktigt sugen på är pizza men det väntar jag med tills efter födseln. Då ska jag äta en riktigt god pizza och dricka ett glas rött. GUD vad gott det ska bli.

Det var allt från den här veckan. Får se om det blir en ny uppdatering nästa vecka!!! Spännnade 🙂

9 reaktioner på “GRAVID 2 – VECKA 40”

 • Cicci skriver:

  Wow, då är det verkligen nära nu, så spännande!

 • lissel skriver:

  SPÄNNANDE! Nu är det nära! ?

 • Sofia skriver:

  Ksnske missat, men varför undvika pizza? Du låter så hård mot dig själv! Därför frågan, har jag missat något angående din strikta kosthållning?:p

 • Elin skriver:

  Det är nog ingen risk att vårdpersonal får stanna hemma från jobbet annat än om de själva är sjuka. Om skolan stänger lär de få dumpa ungarna på någon gammal mor/farförälder och snällt gå till jobbet ? det är ju tydligen vi i vården som ska rädda det här nu… mvh sjuksköterska

 • Louise skriver:

  Åh håller med, är i v 33 och har sån ångest över att hålla koll på fosterrörelserna :/ Så oklara råd också att ”lita på sin magkänsla”, man blir ju lätt paranoid och jag tycker det varierar så mycket mellan olika dagar och veckor.

  Allt gott sista dagarna <3

 • Karin skriver:

  Hehe efter min första förlossning fick maken springa runt i Danderyd och leta efter en öppen pizzeria. Han kom tillbaka med tre pizzor. Gissa vem som åt mest??

 • Maria skriver:

  Hi, can I ask where you got this lovely cozy outfit from? =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.