Tjena mest perfekta kakorna någonsin! Fick tips i vår poddgrupp på fb när jag bad om recept och valde dessa att baka idag. Eftersom det var så fruktansvärt bra recept så kopierar jag det och delar här (bytte dock mörk choklad mot ljus, för jag hade ingen mörk hemma). Måste tipsa om Fridas Bakblogg som receptet kommer ifrån, även kanelbullesockerkakan jag gjorde igår var från henne. Så bra recept verkligen!!!!! HÄR kan ni hitta hennes blogg och HÄR kan ni hitta receptet på hennes blogg.
200 g choklad (tog ljus istället för 70% mörk som hon hade)
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
+ flingsalt till topping
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
Vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom flingsalt) och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 5 st på varje plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.
TACK för ett pangrecept!!!! <3
Åå vad goda! Ska testa. Förresten, kan ni acceptera förfrågan om att gå med i eran grupp på Facebook? Jag skickade för 1-2 månader sen och är så taggad på att vara med. 🙂
Åh men alltså mums! Här ligger man i sjukhussängen, har opererat bort en liten cysta på en äggstock idag och är gravid i vecka 24, och så glider man in och ser dessa kakor!! Jäklar dom ska jag baka, ser gudomliga ut ?
Åh gott! Men var inte sockerkakan från Lindas bakskola? 🙂
Hej! Är receptet för 10 cookies totalt eller hur många blir det av en sats?
Wow???
Kan du godkänna mig i poddgruppen haha, skickade förfrågan för en vecka sen ?
Wow måste prova imorgon!! En fråga – kör du varmluftsinställningen eller öve&under värme på ugnen??
Men gaaah, måste prova i helgen!! Älskar dina baktips jämnt 😀
http://johannagrahn.se
Låter sjuuukt gott, måste testa!!
Ååååh, mums! Är de lite sega i konsistensen eller krispiga?
Stort grattis till er nyfödda tjej❤❤❤❤❤❤Njut av varann! Kramar
Hey x
Could you post this recipe in English as well?
thank you 🙂
Please we want the recipe in English!!
Hej! Börja GÄRNA länka till dom specifika inläggen från instagram och inte till bloggens startsida när du länkar!! Det är så jobbigt när man ska kolla efter något gammalt inlägg du länkat till men bara kommer till startsidan ??
Hey
Can you please post this recipe in English? ?
Can you please translate it to English? I tried it with Google Translate but it’s not very clear. Thank you so much! Do you use the entire eggs or just the egg whites? Kind regards, Canelle
Hi Canelle,
I’ve just made these and one of my friends asked for the recipe, so I’ve translated it for her and copied it below. The dl is short for decilitre. Hope you’ll enjoy them 🙂
Ingredients
200g dark chocolate 70% (you can use milk chocolate)
125g butter
2 dl sugar
1.5 dl brown sugar
2 large eggs
3 dl flour
3 tablespoons cocoa powder
1 teaspoons baking powder
1 pinch of salt
+ sea salt flakes for topping
Instructions
– Preheat the oven to 175 degrees Celsius and line two baking trays with baking parchment.
– Add chocolate and butter to a pot and let it melt on low temperature on the stove. Leave it to cool down.
– Use a hand mixer and whisk eggs, sugar and brown sugar until “fluffy” (about 5 min).
– Add the chocolate mix to the egg mixture and mix together well.
– Add the dry ingredients (except salt flakes) to the mixture and carefully stir until the batter has no lumps.
– Use two spoons to place the batter on a baking sheet, leaving space between them (5 cookies on each tray)
– Place in the oven and bake for approx 10 minutes. Leave to cool down completely on the trays before moving them
MÅSTE testa. Mums