RECEPT – vegetarisk lasagne med svamp

För det första! Förlåt att det dröjde. Ska nog inte lova så mycket med mitt nya liv 😉 MEN nu jävlar ska ni få receptet på denna fruktansvärt goda lasagne. Jag är fan Queen i köket ibland.

Jag gjorde en liten form. Om man vill göra en stor form rekommenderar jag att dubbla receptet!

2 paket färska lasagneplattor
2 burkar färska champinjoner
1 påse babyspenat (typ 65g tror jag)
Grönkål (tog ca 2 nävar fryst, så mer in ni kör färsk)
1 creme freiche karljohan svamp & timjan
2.5 dl grädde
2 msk philadelphia
1 grönsaksbuljong
1 gul lök
vitlök efter smak (jag tog MYCKET)
1 dl mozarella/annan ost
salt
vitpeppar
ca 2 msk mjöl

Bechamelsås:
8 dl mjölk
3 msk mjöl
3 msk smör
2 dl mozarella eller annan ost (parmesan kan man också köra i)

Gör såhär för lasagnen: sätt ugn på 200 grader. Hacka vitlök och lök och stek upp. Skiva champinjonerna ganska tunt. Stek upp tillsammans. Lägg i spenaten tills den mjuknat. I med grönkål och samma sak. Släng sen ner creme freiche, grädde, Philadelphia, grönsaksbuljong, och kryddor. Strö över mjölet för att såsen ska bli lite tjockare och låt koka upp så den inte är för rinnig. Osten ska sparas till att avsluta alla lager med.

Bechamelsåsen körde jag bara i allt förutom osten i en kastrull och rörde hela tiden för det bränns lätt tills den uppnått en tjockare konsistens. När den är klar ta kastrullen åt sidan och ner med osten.

Börja med lasagneplattor i botten (blir mycket enklare när man ska servera sen) och varva sen med svampsåsen, plattorna och bechamelsåsen. Längst upp ska det vara bechamelsås. Strö över den sista osten. In i ugnen 20-30 min tills lasagnen fått en fin färg. Låt svalna lite och avnjut sedan denna brutalt goda gräddiga ostiga och krämiga lasagne. VARSÅGODA!!!!

6 reaktioner på “RECEPT – vegetarisk lasagne med svamp”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.