BALANS

leg-day_-7

TOP – HERE / TIGHTS – HERE (in collab with Bring Sportswear)

Många har frågat hur jag gjort för att uppnå balans.. Det är inget som mirakulöst hänt eller en checklista jag kan ge er. Det är något som hänt under tid, att jag vägt vad jag mår bäst av just nu och vad jag behöver. Eftersom jag har ett ganska (väldigt) stressigt liv finns ingen mening med att andra saker som ska vara roliga ska bli stressmoment. T ex – träning och mat. När jag tränar mycket äter jag nyttigare, det går verkligen hand i hand för mig och ju mer saker jag har på min dag ju mindre tid för att äta.

Jag är en person som glömmer bort att äta om jag har för mycket. Genom att stressa mindre äter jag mer och går upp i vikt. Just nu äter jag A L L T. Jag småäter och njuter av alla måltider. Min aptit är bättre än den någonsin varit och för mig är det verkligen ett kvitto på välmående. Min aptit styrs 100% av hur jag mår och även min vikt. När jag mådde som sämst i mitt liv vägde jag 43 kg och förmådde mig inte att äta. Inte för att jag hade en ätstörning, utan för att jag mådde så dåligt psykiskt. Sen såklart – om jag tränar 7 dagar i veckan som förut är det i princip omöjligt för mig att lägga på mig vikt oavsett hur jag mår.

Det har i alla fall varit en liten omställning för mig att gå från så låg fett% till att vara mer ”slät” som nu men jag har verkligen embracat varje kg med kärlek och jag är så glad över allt jag bemötts av. Jag har nu fått prova på att ta emot kommentarer på alla mina stadier haha. Ibland är jag anorektisk, ibland är jag manlig och nu så är jag fet. Haha, ja asså det är ett viktspann på max 10 kg som avgör tydligen 😉 Nej men tror ändå det är nyttigt att folk får se hur små marginalerna är för olika fack i samhället och vilket skämt det är och varför man inte ska ta åt sig.

Hur som helst – jag tränar och äter för att må bra. För mig just nu mår jag bäst av att inte bo på gymmet och behöver därför inte äta lika strikt då min kropp klarar sig gott och väl på det sättet jag äter nu. Jag är lite trött på hela fitnessbubblan och känner mig snarare åt det omotiverade hållet när det kommer till hela den hetsiga ytliga delen. Jag ska börja köra med min gamla PT när jag kommer hem igen en gång i veckan också =) Har verkligen saknat att köra med honom och han är norrlänning som jag haha! Dvs lite tyngdlyftning igen – sånt som jag blir glad (och stark) av. Gör bara det ni mår bäst av och låt inget stressa er.

Sorry guys, you’ll have to use google translate on this post <3 

2 reaktioner på “BALANS”

 • Emma skriver:

  BÄSTA JAG LÄST! Fyfan va du är bra!! <3

 • C skriver:

  Jag kan verkligen hålla med dig i det där! 1) Att vikten speglar hur man mår inombords. 2) Hela fitness-bubblan.
  Hela mitt instagramflöde är 80 % fitnessbrudar som kör för-och-efterbilder på sina kroppar, 10 % hästbilder och resterande typ smink. Men det är sjukt vad mycket fitness det är där ute! Jag råkar vara lite emot den där hetsen som är kring just bikinifiness/mens physics, men genom att jag själv tränar hyffsat bra så ”får” jag typ inte dissa den världen. Jag gillar inte alls sättet att späka sig själv och träna på elitnivå för att få så låg fettprocent som möjligt och så deffinerade muskler som man bara kan. Men det är bara vad JAG känner, självklart är ingenting rätt eller fel. Men jag kan tycka att man som normal-gym-tjej får lite skit om man inte gillar typ PWO, Celsius eller piller som gör att man svettas mer när man tränar. Eller alla tjejer som äter testosteron för att bygga muskler lättare. Jag är kluven till hela tränings-grejen som har blivit, men bara för att jag själv postar ett inlägg om träning eller en bild på insta så är jag ändå ”en del av världen”.
  Många verkar tro att en ”fit”kropp är en lycklig kropp. Just i dagsläget KAN jag bara inte pressa min kropp till att gå ner i vikt eller bygga muskler, för jag är stressad och orolig över många saker i livet. Att det speglar sig på min kropp? Oh ja. Resultaten uteblir! Men jag tror att både du och jag förstår att det inte går att stressa fram resultat av en växel till i träningen om psyket inte hänger med?
  Jag är hur som helst sjukt stolt över din resa Alex och trots att jag inte känner dig så kan jag verkligen känna igen mig i dina tankar! Balansen att äta bra och nyttig mat och HÄLSOSAM träning är väldigt klurig.
  Jag vet inte riktigt vad jag vill med det här, men jag hoppas att du mår bra och tar hand om dig själv! Tränar för att du vill och inte för att du måste. Äter för att det är gott och skrattar mycket med dina vänner. Ta hand om dig Alex!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.