SAKER SOM GÖR MIN DAG

”Tänkte bara berätta en sak för dig som kanske inte ger så mycket inspiration ut från bloggtorkan men känner att det är viktigt ändå.
Jag var nära att bli sjuk i anorexi/ortorexi för ungefär ett och ett halvt år sedan. Och då gick jag igenom alla bloggar jag följde med min psykolog. Din blogg blev då en av de bloggarna jag absolut inte fick läsa för att det triggade mitt sjuka beteende. Detta hade ju inget med dig att göra, det var ju hos mig problemet låg att jag blev triggad av din ultrasunda livsstil och konstanta tränande. Men nu när jag är påväg att bli frisk på riktigt så är din blogg den som hjälper mig mest. Ditt nya tankesätt kring hälsa och balans och att du vågar äta det mesta och träna mindre gör mig friskare. Det är bara två träningsbloggar jag kan läsa utan att få ångest och det är din och PT-fias. Så jag tänkte bara tacka dig för all inspiration du ger när du både lägger ut recept på nutella-milkshake och korv stroganoff! Tack för att du hjälper mig Alexandra.”

När man möts av en sån här kommentar vill man ju posta nutella milkshakes varje dag <3 Jag blir så himla himla glad när jag kan påverka folk positivt. Mitt mål är att visa hur balans ser ut för mig och jag önskar att jag kan styra så många som möligt IFRÅN kroppshets, smalhets, ätstörningar, ortorexi och allt annat osunt som finns eftersom det ligger så långt ifrån mig. Vi tjejer måste älska oss själva i det hårda klimatet som försöker forma oss.

Jag skrev ett inlägg på Instagram förra veckan om att se bra ut och må bra är helt olika saker som många ofta blandar ihop. Många tror att ens vikt eller % kroppsfett avgör hur man mår. Det har nått en nivå där folk skiter i hur kroppen mår, ignorerar signaler som t ex utebliven mens bara för att se ut på ett visst sätt. Det finns sporter som går ut på att tjejer/killar pushar sig själv till ohälsosamma nivåer av fett, visar upp sig och sprids som inspiration trots att de kanske svimmar samma dag.. Jag påstår inte att alla är så, men det är väldigt vanligt förekommande och det går även ofta hand i hand med ätstörningar som kommer efteråt.

Är det hälsa? Jag tycker inte det. Jag tycker absolut  att man bör träna och vara aktiv, det finns inget som talar emot att det är hälsa. Men när det passerar en gräns anser jag inte att det är hälsosamt längre. Alla får hitta en egen balans och inspiration – såklart. Men förblindas inte av trender! Det är jättelätt hänt men då kan det vara bra att se över vad man påverkas negativt av som i kommentaren här ovan. Att ha en målvikt som är låg och som man måste offra massa andra saker man mår bra av för att nå – kanske är fel målvikt. Som jag även skrev i posten så kan det faktiskt vara hälsosamt att äta middag och ta ett glas vin med sina vänner. Söndagstankar från mig!

alexandra-bring-host-3

Kärlek och glädje till er fina fina tjejer<3

4 reaktioner på “SAKER SOM GÖR MIN DAG”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.