RECEPT – TAHINI

Man kan även köpa sesampasta i butik men det jag saknade då var den nötigheten i smaken så därför googlade jag fram detta enkla recept.

Du behöver:
1/2 kg sesamfrön

2-3 matskedar sesamolja

Gör såhär: Använd en mixer och mixa sesamfröna i ca 20 minuter tills det blir en smet, tillsätt en matsked sesamolja för att få smeten finare. Ställ in smeten  frysen i ca 30 minuter så att smeten blir lite hårdare, mixa sedan igen i ca 10 minuter och upprepa så mycket som det behövs.

You need:
1/2 kg sesame seed

2-3 tbsp sesame oil

Do this: Use a blender and mix sesame seeds for about 20 minutes until it becomes a paste, add a tablespoon of sesame oil to get the batter finer. Set the mixture in the freezer for about 30 minutes so that the batter gets a little harder, then mix again for about 10 minutes and repeat as much as needed.

2 reaktioner på “RECEPT – TAHINI”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.